bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Wiem wiem dlatego tez teraz juz szukam. Wydaje mi sie skoro w ofercie duzego sklepu dany model ma status " oczekujemy dostawy" i jest to produkt na 2009 rok to niedlugo powinien byc dostepny. Szkoda ze nie mozna juz kupic niektórych produktów z 2008. Mówiąc o zimie,jakie miesiące masz na mysli? Kiedy najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Mówiąc o zimie,jakie miesiące masz na mysli? Kiedy najlepiej?Od iluś już lat wszelkie znaczące obniżki czy bonifikaty zaczynają się po świętach ,ciekawe dlaczego ,ale styczeń czy luty to najwłaściwsze miesiące na zakupy ,nawet sprzedawcy są jacyś milsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Akurat Maniek strzelil w 10tke mam te dwa kijki dragona i shimano i musze przyznac ze jestem zadowolony. Przedtem mialem 2 sklad shimano i mial akcje paraboliczna a 3 sklad jest duzo szybszy. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Dzięki za pomoc. W takim razie poczekam do stycznia z zakupem ( nie pozwole zeby sprzedawcy wykorzystywali moją chęć sprawienia sobie prezentu gwiazdkowego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 bogdamon wlasnie znalazlem kijka jesli cie to interesuje ALIVIO BX SPECIMEN 12-300 DL 3 SKŁADY.( wpisz w gogle). To jest nowa dostawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 własnie sprawdzam i mam tu http://www.szczupak.pl/index.php?site=shop∂=info&id=592 ale nie wiem czy to 3lb to nie jest zbyt wiele choc te 100 gram to w sumie nie tak strasznie wiele. Myslisz ze jeszcze spadnie cena tego kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 akurat ja mam 120g ponoc ich juz nie ma jak ja kupowalem to byla ostatnia sztuka w tej serji ale mam zamiar tez ja kupic bo ma sporo zalet, przede wszystkim waga ipraca jak dla mnie idealna. Dla porownania mam jaxon cristal 390, 2,75lb jest duzo gorsza a placilem za nia okolo 170zl i nie lezy mi ona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 ALIVIO BX SPECIMEN 12-300 DL 3 SKŁADY jest taka w aukcjach allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 wiesz co znalazlem wlasnie na motoalegro tą 100-gramową za 193 zlocisze i tak sie zastanawiam czy brac ją czy poczekac bo jak ich nie pogonią to moze obniza jeszcze cene hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Wlasnie znalazlem 125g ALIVIO BX SPECIMEN 12-300 DL 3 SKŁADY wrzuc w gogle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ej sprawa jest prosta mozna kupic teraz kijek z 2008 roku za 193 zl albo troche poczekac i kupic http://www.bass-sklep.pl/p/pl/4828/wedka+shimano+alivio+cx+specimen+3662-75lbnowosc+2009.html tylko nie wiem czy roznia sie serie "BX" od "CX" masz moze pojecie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 sorry ze musiales czekac - wylaczyli prad na chwile. Ale ten model ma 2,75lb i za wiele o nim nie pisza, nie wiem jak Ty ale czy te 20zl to duza ruznica? a kijek spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Spoko nie ma problemu. Mozesz mi konkretnie napisac do czego bedziesz uzywal tego kijka? Jesli dokladnie czytales to ja potrzebuje czegos troche bardziej uniwersalnego takiego zeby sygnalizowalo mi brania leszcza i lina wiec mysle ze to 2,75 bedzie w sam raz, jakosciowo raczej nie bedzie sie roznilo w koncu to shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja uzywam tego kijka na karpia i sandacza wyrzucam na okolo 100m praca jego jest bardzo dobra tz. jest dosc sztywna i nie boi sie karpi powyzej 10kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 A przede wszystkim czujesz nad nia kontrole kazde nawet nie duze uderzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Ja łowię zdecydowanie blizej wiec decyzja pada na ten nowy kijek 2,75 tylko ciekawe kiedy juz bedzie dostepny do sprawdzenia.Jak 2009 to pewnie dopiero od stycznia :/ Jeszcze kręciołek i podstawa na przyszly sezon będzie. Najgorsze ze to jeszcze mnoooostwo czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 nie namawiam zeby nie bylo na mnie., ja czesto zmieniam kije bo i czesto robie zakupy w allegro, a jak nie dotkniesz i nie pomacasz to nie raz jestes rozczarowany nowym nabytkiem, a ten kijek mi pasuje. Decyzje jednak pozostawie dla ciebie. Pozdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 Napewno rowaze i na bank najpierw sprawdze w sklepie jak to wygląda i czy spalnia moje oczekiwania. Dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami:). Gdybys jeszcze mi pomogł z kolowrotkiem do 150 zl to bedzie ekstra ale to juz nie w tym wątku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siks450 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 Chce sobie kupić wędkę karpiową i zastanawiam się nad takimi modelami jak: Jaxon Accord Carp 3,90 2,75lb Robinson Lumix Carp 3,90 2,75 Jaxon Favorite Carp 3,90 3lb Shimano Alivio Bx Specimen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 24 Listopada 2008 Share Napisano 24 Listopada 2008 siks450 najpierw poczytaj wszystkie posty, i jezeli nie znajdziesz w nich odpowiedzi na nurtujacy cie problem, to wtedy z checia ci pomoge, a tak na marginesie to na pewno nie jaxon. Wiem to z wlasnego doswiadczenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Miro zdecydowalem się kupic te shimano BX 2,75 3,60 dlugosci 3 składy tylko mam jeszcze pytanie. Ty pewnie łowisz z elektronicznym sygnalizatorem, ja łowię w rzece wiec uzywam dzwoneczka. Powiedz mi czy te 2,75 bedzie sygnalizowalo brania ryb do 2 kg?Bo tak jeszcze sie zastanawiam 3lb to pewnie bedzie sporo sztywniejsze. Aha i czy to sa takie typowe paraboliki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 bogdanom szczerze to nie jestem specjalista w wedkowaniu na rzece, i przypuszczam ze do takej metody lepiej nadal by sie feder. Ale to zaden problem poniewaz do sygnalizatorow uzywa sie svingerow karpiowych z ciezkim naciagiem zylki, ktore napewno nadaja sie na rzeki, no chyba ze bedzie bardzo duzy nurt. A co do samej wedki ja mam kijka o ciezarze wyrzutu 125g. Jak wspminalem wczesniej 2 czesciowa jest parabolikim , natomiast 3 czesciawa jest sporo sztywniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdanom Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Mam feedera ale często łowię tez w nocy i feeder srednio sie wtedy sprawdza. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 skoro na noc to idealne beda sygnalki+wyzej wymienienione svingery.Pozdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 siks450, Zamiast powtarzać posty ,lepiej opisz na jakiej wodzie łowisz .nie mniej wybierz lepiej to Shimano Alivio Bx Specimen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi