Miro1956 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Przemek ale w sklepie nie kupi tak tanio jak na alegro. Po za tym co kolega moze macac jak nie za bardzo zna sie na kijach. A wiadomo ze sprzedawca zawsze swoj towar chwali Ja na Allegro zrobilem ponad 100 zakupow i nie jestem rozczarowany. Mam Dragona Silwera Edition-sam nim rzucales,a ten Mega Baits co widac cenowo jest jeszcze lepszy w sklepie powyzej 400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 sklepie nie kupi tak tanio jak na alegro. Nie napisałem że ma kupować w sklepie co kolega moze macac jak nie za bardzo zna sie na kijach. Jeśli miał już jakieś wędki karpiowe[a miał chinczyki] to na pewno coś dopasuje wiadomo ze sprzedawca zawsze swoj towar chwali O tym akurat coś wiem .I jak trafi na dobrego sprzedawce,to się prędzej zdecyduje . I w tedy może kupić przez internet To jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeGoRz Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Napewt nie mam takiego sklepu w Trojmiescie gdzie mglbym obejzec te kije narazie wiekszasc widze ze przemawia za DAIWA, jakos osobiscie MEGA BAITS cos mnie nie przekonuje nie wiem dlaczego:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 I jak trafi na dobrego sprzedawce,to się prędzej zdecyduje . I w tedy może kupić przez internet zgadza sie tylko ta aukcja bedzie tylko pare godz.a takiej drugiej okazji moze nie trafic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 narazie wiekszasc widze ze przemawia za DAIWA Daiwa to Daiwa tyle ze nie ten model,Chcesz w miare porzadna Daiwe to musisz zainwestowac co najmniej 500zl,a ten Mega Baits to wlasnie wyzsza polka tyle ze nie tak znakomita firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz605 Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Tak jak Słowik napisał idz do sklepu i trochę pomacaj. Tą Daiwe Black Widow mają prawie wszędzie ale odradzam miałem ją w rękach i wydaje mi się że tam z daiwy to tylko naklejka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 WeGoRz, Jeszcze jedna uwaga! Jeśli się już zdecydujesz na jakąś firmę,to bierz kija 3lb-będzie on uniwersalny na każdą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 osobiscie MEGA BAITS cos mnie nie przekonuje nie wiem dlaczego:/ hehe a ja wiem... MARKA Na Twoim miejscu nie do końca bym się tym sugerował. Mam pytanko jeszcze: dlaczego chcesz zmienić kije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 SQra, Sztuką jest tak patrzeć, żeby zobaczyć je w cenie 200 zł a nie 400 zł za sztukę, katalogowa cena jeszcze wyższa. A jesli już to zobaczysz, to nie znajdziesz lepszego kija do 300 zł, bo jak porównywać Diaflexy z np. Alivio czy 'daiwą' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 panowie , a jaki kijek byłby dobry do łapania dużych karpi na spławik?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeGoRz Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 osobiscie MEGA BAITS cos mnie nie przekonuje nie wiem dlaczego:/ hehe a ja wiem... MARKA Na Twoim miejscu nie do końca bym się tym sugerował. Mam pytanko jeszcze: dlaczego chcesz zmienić kije? Chcialbym miec cos pozadnego jak juz pisalem mam chinskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErJot Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Obecnie tylko kije z najwyższej półki nie są produkowane w Chinach,bez względu na logo. Obawiam się że będziesz musiał przeznaczyć na kije o wiele większą kwotę jeśli masz alergię na wyroby "made in China". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeGoRz Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Nie chodzi mi o to ze sa produkowane w chinach, tylko mialem taka typowa chinszczyzne kupiona na ryneczku. I chce cos lepszego rozumiesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 WeGoRz, bierz pierwszą lepszą z wymienionych. Co byś nie wybrał i tak będziesz zadowolony. Napiszę tylko to co koledzy: parabolik lub semi, 3.60 lub 3.90m, 3.00-3.25lbs i raczej nie polecam Alivio, bo za "witkowate". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 WeGoRz, bierz pierwszą lepszą z wymienionych. Co byś nie wybrał i tak będziesz zadowolony. Napiszę tylko to co koledzy: parabolik lub semi, 3.60 lub 3.90m, 3.00-3.25lbs Dokładnie tak, z tych wymienionych weź tą która najbardziej Ci sie podoba i na pewno będziesz zadowolony a zanim stwierdzisz że przydało by się coś lepszego to minie minimum 2 sezony. Większą uwage skup na pożądnym kołowrotku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeGoRz Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Na wstepnie chcialbym podziekowac za zainteresowanie Decyzja jaka podjolem na 95% to kij: Shimano Hyperloop BX Specimen 3,96m/3,00lbs uwazam ze nie bede plakal:) a co do kreciola to wybralem SPRO SUPER LONG CAST PRO 460 i mysle ze takze bede zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Decyzja jaka podjolem na 95% to kij: Shimano Hyperloop BX Specimen 3,96m/3,00lbs uwazam ze nie bede plakal:) W takim razie "połamania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubal Napisano 26 Stycznia 2011 Share Napisano 26 Stycznia 2011 Kołowrotki sam posiadam i naprawdę dają radę. Są dostępne zapasowe szpule chyba po 3 dychy. Mało kiedy używam na nich ciężarków ponad 100 gram, z zasady starcza mi 80, ale kręcą jak nówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeGoRz Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Jak juz pisalem decyzja co do kijaszka byla podjeta na 95%, a 5% przemawialo za paroma wypowiedziami na forum jak i mojego znajmego ze trzeba isc do sklepu chwycic kij i rece i zobaczyc jak lezy:) no i okazalo sie ze moze z opiny uzytkowinikow jak i sprzedawcy kij solidny itd itp, ale wizualnie wogole mi sie nie widzi tak samo nie lezy w reku, tak jakos jak kij ulamany z drzewa:) ale w oko wpadlo mi TandemBaits Enforcer w reku przyjemny lezal jak ulal dlatego pytanie co o nim sadzicie ? Wiem ze duzo pytan ale lubie sie poradzic juz nie raz sam kupowalem i zalowalem wiec pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 TandemBaits Enforcer w reku przyjemny lezal jak ulal dlatego pytanie co o nim sadzicie ? Jaka dł. i Lb? Tu masz kijki w dobrej cenie http://www.eurofishing.pl/wedka-challenger-p-12942.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WeGoRz Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 A czym sie rozni Challenger od Enforcer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Challengere nie widziałem ale jak miałbym brać w miarę taniego kija TB to właśnie Enforcera tylko że 13 ft i 3,5 lb ale to z uwagi na Odre. Bardzo fajnie się nim rzuca nawet ciężkimi PVA ale na stałe zbiorniki i na karpie poniżej 10kg troche za sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 czym sie rozni Challenger od Enforcer ? Enforcer ma akcję szczytową i jest to typowa pała przy 12f,-3,5lb i nadaję się tylko na rzeki tak jak napisał SQra lub wody gdzie łowi się na sztywno,zaczepy itp. A Challenger ma akcję progresywną,ale też są to super kije,zwłaszcza na wody stojące w tej cenie I chyba nic ciekawszego nie znajdziesz w tak niskiej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro1956 Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 leon-zawodowiec, prawde mowiac to nie ma takich kijow ale mozesz pomyslec nad porzadnym federem do 100gr i rzucac ciezkimi waglerami,pewnie spokojnie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 28 Stycznia 2011 Share Napisano 28 Stycznia 2011 Enforcer ma akcję szczytową No co ty to parabolik !!! I miękki jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi