anonim1133 Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 gandieres, dzięki za informacje, dotychczas pomijałem jaśkowice ze względu na to, że nie widziałem tam ryby poza płotką. Ale skoro tam coś jest to chyba zagoszczę tam w najbliższym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 31 Maja 2011 Share Napisano 31 Maja 2011 Ja wybieram się na nockę tylko jeszcze nie wiem w jaki dzień może jest ktoś chętny na wspólną zasiadkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 26 Sierpnia 2011 Share Napisano 26 Sierpnia 2011 Do odświeżenia, coś się Panowie wędkarze dzieje na wodach w okolicy L-cy, Lubina, Chojnowa ?? Chwalić się, lub żalić proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu156 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Chciałbym wrócić do Tataraku. Ostatnio wyciągnęli tam niezłe rybki. http://www.legnica-kolejarz.pzw.org.pl/ Gościu złowił tołpygę 127cm i 31,5kg. Przypomnę tylko, że rekord polski to 143 cm. Złowili ostatnio także niezłego węgorza. Ciut ponad kilogram. A co do Słupa do słyszałem o niezłych sandaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Nie chwaląc się ale ja w tym roku mam ciut bardziej "niezłego"węgorza 2.50kg i 96 cm a takie kilówki zdarzają się dość często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu156 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 A gdzie tego "niezłego" węgorza złowiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 A gdzie tego "niezłego" węgorza złowiłeś??? Kolego w jeziorze powiem tylko tyle że nieopodal Lcy nie zdradzę szczegółów gdyż obawiam się najazdu emerytów z pewnego koła na K a jak widać na dołączonym wyżej obrazku oni zabierają wszystko jak leci . Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu156 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Ja akurat jestem z kolejarza o_O A co z tymi glinkami, mieszkam na piekarach, jak tam dojechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 A co z tymi glinkami, mieszkam na piekarach, jak tam dojechać? Z którymi glinkami bo jak mnie wiadomo w Legnicy i jej okolicach glinek(stawów) jest kilka i nie wiadomo o które Tobie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu156 Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Wiem i dlatego napisałem o nich w liczbie mnogiej. Ile wiesz tyle najlepiej powiedz. Chociaż wystarczy mi jedno polecane przez ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Akurat takie węgorze po 80cm to dość częsty połów na stawie w Białej, zdarzają się często i gęsto, zarówno na małego trupka, filet czy rosówkę. Panowie spytam wprost, gdzie warto wyskoczyć z feederami za leszczem, a przy okazji wieczorem rzucić trupa pod sandacza. Liczę na odpowiedzi bez tajemnic, emerytem nie jestem i najazdów kłusowniczych nie czynię, więc pomóżcie. Może się wymienimy informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 30 Sierpnia 2011 Share Napisano 30 Sierpnia 2011 Panowie spytam wprost, gdzie warto wyskoczyć z feederami za leszczem, a przy okazji wieczorem rzucić trupa pod sandacza. Liczę na odpowiedzi bez tajemnic, emerytem nie jestem i najazdów kłusowniczych nie czynię, więc pomóżcie. Może się wymienimy informacjami. Kolego za leszczem i sandałkiem to tylko Kunice lub ewentualnie Spalona , osobiście wybrał bym Spalona gdyż na Kunicach jest przegięcie ze skuterami wodnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kisux Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 hmmm Spalona - a coś ta się dzieje ? - wiem tylko o jednym węgorku z ostatnich kilku dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daTeo00 Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 Jako że mieliśmy nowy rok, pełen nowych postanowień. A teraz mamy właściwie początek sezonu. Wychodzę ku wędkarskiej braci z następującym zapytaniem. Panowie, koledzy po kiju, postanowiłem sobie że będę wyszukiwał małych, nieznanych, ciekawych miejsc gdzie można dość przyjemnie powędkować. Myślę tutaj o śródleśnych bajorkach, małych polnych stawach etc. Stąd zapytanie gdzie w okolicach Legnicy macie i znacie takie wody, wiem że jak ktoś ma taką perełkę niezbyt chętnie się dzieli nią z kolejnym wędkarzem, zwłaszcza że bywa różnie na takich zbiornikach, ale gdybyście mieli coś takiego w zanadrzu, podzielcie się tą wiedzą. Pozdrawiam i liczę na odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elektryczno606 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 ABM w kierunku kunic Jeziorka na terenie lasów huty... maps google i masz podglad , jest ich dosyc sporo Legnica - Jawor za Nową Wsią za wiaduktem skrecasz w lewo i jest jakies jezioro ale na temat ryb nic nie wiem tam Jesli masz tez ciekawe miejsca niekoniecznie pod zarządem PZW to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 elektryczno666, czy złowiłeś kiedykolwiek coś większego na ABM'ie? A był ktoś z Was nad stawem leśnym na płn.-wsch. od Golanki. Słyszałem, że niezłe liny tam buszują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 gazinho chodzi Tobie o staw w lesie w Motyczynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 jadąc z północy do Motyczyna, przedMotyczynem skręcasz w prawo i po jakichś 700-800m jest ten staw otoczony drzewami. A co, łowisz tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elektryczno606 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Szczerze to na ABM same uklejki widziałem i z opowiadań płocie ktos wyciagał. Podałem tylko przykłady jeziorek w okolicy, o rybostanie nic nie powiem bo wolę spinning na innych wodach. A czy ten staw w motyczynie jest pod łapą PZW i jakie tam ryby wystepują? Aha. Czy wystepują jakies ryby na spalonej ale tych mniejszych zbiornikach? i czy ktos wie co to są za zbiorniki za spaloną na połnocny zachów za Bieniowicami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alo83 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Co do Abm jest tam rybka ale na prawdę ciężko ją wyłuskać, na nocki z gruntu nie ma co sie ustawiać za dużo raków. Raz coś się skusiło na spin o dziwo na koguta, stawiam że Sandacz (ew. Sum) ale niestety zaczep przy samym brzegu - bo tą łódź podwodną nie mogłem oderwać od dna. Dla zainteresowanych - przy samym brzegu od strony Kunic jest spad wzmocniony palami, gałęźmi o zaczep bardzo łatwo Co do terenów huty HMMM nie łapałem i raczej bym tam nie polecał łapać nie dość, że większość stawów (POFLOTACYJNYCH) śmierdzi nie do wytrzymania, to z komina czasami potrafi ciągnąć. O wzięciu ryby można zapomnieć chyba że ktoś lubi witaminki takie jak As Sd Cd Pb i inne, coś wiem o tym bo tam pracuje. Dziwi mnie to że tam ryba jakakolwiek żyje, a zapewniam że żyje. między spaloną a Bieniowicami jest (lub był) stawik - kałuża z karaskami na żywca na Spaloną Jeszcze jest na prawdę multum dzikich stawików kałuż starorzeczy itp. lecz nic konkretnego tam nie złapałem, a co do dojazdu do nich można zapomnieć chyba, że wędrówki po 5km ze sprzętem w jedną stronę. Ja polecam Quada na poznawanie nowych miejsc do łapania wystarczy Google map bystre oko i WIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 A czy ten staw w motyczynie jest pod łapą PZW i jakie tam ryby wystepują? Staw w Motyczynie nie jest raczej pod łapą PZW, nie ma go w książeczce i nigdzie o nim żadnej informacji nie widziałem (słyszałem) Aha. Czy wystepują jakies ryby na spalonej ale tych mniejszych zbiornikach? i czy ktos wie co to są za zbiorniki za spaloną na połnocny zachów za Bieniowicami? Moi znajomi jeżdżą tam ze spinem (ostatni zbiornik na północy; ten najbliżej Kaczawy) i czasami zdarzają im się okonie 30+, a małego okonka jest tam zatrzęsienie. Zdarza się, że jakiegoś szczupłego "pięćdziesiątaka" wyciągną, jednak bardzo rzadko. Sam jestem ciekaw od jakiego czasu istnieje to wyrobisko i kto zarybił ten zbiornik (ew. czym i w jakiej ilości). Za Bieniowicami (płn.-zach.,) są prywatne stawy hodowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elektryczno606 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Czy chodzi ci o ten najmniejszy zbiornik na spalonej? Dzięki za to info z tymi okonkami, chętnie sie pobawie z nimi jak bede w Legnicy . http://img825.imageshack.us/img825/8955/spalona.jpg ? Co do huty nikt nie mówi zeby tam ryby zabierac i jeść bo to chyba oczywiste ze zdrowe to one nie są. 2 lub 3 stawy są blisko obwodnicy i tam juz nie zalatuje hutą a ślady po wędkujących tam widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gazinho Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 tak, o ten zbiornik mi chodzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 jadąc z północy do Motyczyna, przedMotyczynem skręcasz w prawo i po jakichś 700-800m jest ten staw otoczony drzewami. A co, łowisz tam? Łowiłem tam ale na spining szczupaczki (największy 50cm) żadna rewelacja , co do innej ryby to znam chłopaka który tam łowi i tak ja Mówisz liny się trafiają ale czy ładne ...? Na rekordowe okazy bym nie liczył jest też karaś (japoniec) + drobnica jak płotka No i nie jest to woda PZW Jeśli mowa o tym zbiorniku w Spalonej a konkretnie o tym zaznaczonym na zdjęciu , osobiście tam nic nie złowiłem ani nigdy nie widziałem żeby ktoś tam łapał , ale na tym obok okonia jest sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość elektryczno606 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 A co z tabliczkami "zakaz łowienia" itp na tych mniejszych zbiornikach na spalonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi