snoek3 Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 ja zaczynam jutro na Inie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 31 Grudnia 2011 Share Napisano 31 Grudnia 2011 na którym odcinku rzeki? za tydzien też może sprubuje tylko do Lupka trzeba jechać uiścić opłate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 31 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2011 miasto zawsze zaczynam na miejskim odcinku ! dziewiatka wpływ kanału tama to miejsca warte połowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 no własnie wróciłem ... znad wody pogoda nie rozpieszczała ... i ryba tez nie chciała sie ze mna przywitać w nowym roku ale podebrałem znajomemu 71 cm sam mierzyłem waga wskazała 2.8 kg piekna samica a nioeopodal kolejne padaja jedna po drugiej 60 68 cm takze miasto okazało sie dzis dla niektórych szczodre !!! a pod koniec podszedł do nas facet i mówił ze o 8 rano facetowi podebrał 4.75 kg .... to juz pohulała sobie na wedeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 na jakie przynęty łowiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Dzisiaj rozpocząłem sezon na Inie. Początek sezonu bardzo udany, na brzegu wylądowała 54 cm samiczka. Niewielka ale cieszy bardzo, szczególnie po poprzednim sezonie bez trotki. przynętą był wobler Siek-M, okonek w kolorze pomarańczowo-zielonym fluo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 artech, gratki !!rafaZST, dwie padłu na blachy a dwie na gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Na Poczerninie, wiem o 2 sztukach, jedna zaraz powyżej mostu 55cm na woblera. Druga na wahadłówkę gdzieś w dole rzeki. Sam na 0, ludzi jakby mniej w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 kasko a w weekend sie może wybierasz w poszukiwaniu trotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Jak najbardziej, teraz i tak mam urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Wszystkie te trocie z Iny? Czy Rega, Parsęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Pacior, wszystko INA !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 łoł aż mi się wierzyć nie chce ojciec chciał jechać, ale nie dałem rady ; / i teraz żałuję bo nakupiłem sprzętu od groma na przynęty wydałem kilka stówek już na Rege Ine etc. Pozdrawiam wszystkich co połapali i gratuluję połowów i życzę dalszych sukcesów w nowym roku. Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacior Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Dostałem info od kuzyna ze jego kolega przesłał mu 8 zdjęć znad Iny, gdzie dokładnie nie pytałem i na każdym troć po 2,5 około AŻ 8 !! ? na 1 glowe : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infernovip Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Dzisiaj byłem na trociach w 12 osobowej grupie wędkarzy ze szczecina. Niestety nikt nic nie złowił. Słyszałem ,że jednej osobie się ryba spięła. Łowiliśmy między sownem, a poczerninem. Wiem,że był jeden wędkarz z kompletem troci na tym odcinku(1 troć na woblerka zółto pomarańczowego) i ,że był jeszcze jeden wędkarz z trocią 69 cm. To wszystko o czym wiem. Poza naszą grupą spotkałem może 15-18 osób. Z tymi co rozmawiałem byli bez ryb. Nie widziałem też żadnej ryby którą by ktoś niósł oczywiście mogli pochować je w plecak:] Mimo dodatniej temperatury to od momentu pojawienia się deszczu i wiatru odczuwalna temperatura była niższa i łowienie z każdą godziną stawało się coraz bardziej uciążliwe z powodu zmarzniętych rąk. Dodatkowo kołowrotek zaczął mi szwankować Jednak taki to już urok łowienia troci:] Około godziny 14 zakończyłem wędkowanie i jak już pisałem bez ryby jak i bez kontaktu z żadną trocią/łososiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elchlod Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Ta w Poczerninie na wahadło, o której pisał Artech, to moja 74 cm , 3,49 kg ale ponoć była większa 81 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Witam, Na Inie będę miał przyjemność pojawić się, w towarzystwie dwóch kumpli, w najbliższą sobotę, więc może któryś forumowicz zainteresowany jest wspólnym ogniskiem nad wodą, a do tego czasu spokojnie Panowie z tymi rybami, dla żółtodziobów z Polski coś zostawcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Szczere gratulacje dla pierwszych szczęściarzy trociowych. Ja mam nadzieje, że uda mi się niedługo zawitać nad Słupię. A potem może też nad Inę i inne rzeki. Na razie obserwuje wszelkie wieści trociowe z kraju. Np. takie http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=GP&Date=20120101&Category=SLUPSK&ArtNo=97104170&Ref=PH&Params=Itemnr=1 Chociaż osobiście wole przedzierać się przez krzakory niż wędkować na takim deptaku. Ale i tak im zazdroszczę, że mają taką fajną rzekę na miejscu, ja muszę podjechać 140 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Całkiem fajne Fotki! najlepsza jest ta numer 9 która przedstawia mięcho rozłożone na czarnych workach na śmieci a Pani w czerwonej kurteczce pstryka im fotki. Piekna reklama i propagowanie wędkarstwa jako dyscypliny sportowej- brawa dla organizatorów tego przedstawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Niestety chyba jeszcze trochę wody upłynie w rzekach trociowych zanim zaczniemy traktować te szlachetne ryby w sposób im należny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 Dzisiaj wybrałem się na Trocie na Inę. Najpierw w okolice mostu na drodze Strumiany- Stawno. Niestety woda wysoka, a i Ina jest tam "dziksza" i węższa, a że nie lubię w takich warunkach łowić toteż po 30 min zawróciłem do Poczernina. Ina Stawno: W Poczerninie od mostu w dół rzeki niestety bez brania. Urwałem za to 2 woblery Napotkani wędkarze również na zero, mówili że w dole rzeki ktoś złapał szczupaka 55cm. Potem przy parkingu ci co byli powyżej Poczernina tak samo bez brania. W samym Stargardzie w końcu spotkałem 2 wędkarzy też bez ryby - tylko oni łapali poniżej miasta. Pogoda może nie trociowa, bo ciepło, bezchmurnie, jedynie koło 12:00 zerwał się lekki wiatr. Poczernin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 3 Stycznia 2012 Share Napisano 3 Stycznia 2012 ja juz dzisiaj opłaciłem PZW i w weekend bardzo możliwe ze odwiedze Gryfice i Trzebiatów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 3 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2012 wczoraj i dzis miasto stargard ina 3 piekne sztuki od 1,8 kg do 3.75 kg padło juz kilka wiec ina daje w tym roku ładne rybki oczywisciem to sa doniesienia znad wody a nie moje połowy he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 ja też słyszałem to i owo na temat iny,jutro polece to sprawozdanko skrobne.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa00 Napisano 4 Stycznia 2012 Share Napisano 4 Stycznia 2012 W rzekach w moich okolicach niema Troci, ale za to kleniki już wczoraj ładnie wieszały się na woblerkach. 3 po 25-28cm i jeden 37cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi