Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 111
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

no własnie wróciłem ... znad wody pogoda nie rozpieszczała ... i ryba tez nie chciała sie ze mna przywitać w nowym roku :) ale podebrałem znajomemu 71 cm sam mierzyłem waga wskazała 2.8 kg :) piekna samica a nioeopodal kolejne padaja jedna po drugiej 60 68 cm takze miasto okazało sie dzis dla niektórych szczodre !!! a pod koniec podszedł do nas facet i mówił ze o 8 rano facetowi podebrał 4.75 kg .... to juz pohulała sobie na wedeczce :)

Napisano

Dzisiaj rozpocząłem sezon na Inie. Początek sezonu bardzo udany, na brzegu wylądowała 54 cm samiczka. Niewielka ale cieszy bardzo, szczególnie po poprzednim sezonie bez trotki. przynętą był wobler Siek-M, okonek w kolorze pomarańczowo-zielonym fluo.

tro54cm007.jpg

Napisano

Na Poczerninie, wiem o 2 sztukach, jedna zaraz powyżej mostu 55cm na woblera. Druga na wahadłówkę gdzieś w dole rzeki.

Sam na 0, ludzi jakby mniej w tym roku :D

Napisano

łoł aż mi się wierzyć nie chce ojciec chciał jechać, ale nie dałem rady ; / i teraz żałuję bo nakupiłem sprzętu od groma na przynęty wydałem kilka stówek :D już na Rege Ine etc.

Pozdrawiam wszystkich co połapali i gratuluję połowów i życzę dalszych sukcesów w nowym roku. Do zobaczenia nad wodą

Napisano

Dostałem info od kuzyna ze jego kolega przesłał mu 8 zdjęć znad Iny, gdzie dokładnie nie pytałem i na każdym troć po 2,5 około AŻ 8 !! ? na 1 glowe : )

Napisano

Dzisiaj byłem na trociach w 12 osobowej grupie wędkarzy ze szczecina. Niestety nikt nic nie złowił. Słyszałem ,że jednej osobie się ryba spięła.

Łowiliśmy między sownem, a poczerninem.

Wiem,że był jeden wędkarz z kompletem troci na tym odcinku(1 troć na woblerka zółto pomarańczowego) i ,że był jeszcze jeden wędkarz z trocią 69 cm. To wszystko o czym wiem.

Poza naszą grupą spotkałem może 15-18 osób. Z tymi co rozmawiałem byli bez ryb. Nie widziałem też żadnej ryby którą by ktoś niósł oczywiście mogli pochować je w plecak:]

Mimo dodatniej temperatury to od momentu pojawienia się deszczu i wiatru odczuwalna temperatura była niższa i łowienie z każdą godziną stawało się coraz bardziej uciążliwe z powodu zmarzniętych rąk. Dodatkowo kołowrotek zaczął mi szwankować :P Jednak taki to już urok łowienia troci:] Około godziny 14 zakończyłem wędkowanie i jak już pisałem bez ryby jak i bez kontaktu z żadną trocią/łososiem.

Napisano

Witam,

Na Inie będę miał przyjemność pojawić się, w towarzystwie dwóch kumpli, w najbliższą sobotę, więc może któryś forumowicz zainteresowany jest wspólnym ogniskiem nad wodą, a do tego czasu spokojnie Panowie z tymi rybami, dla żółtodziobów z Polski coś zostawcie :wink:

Napisano

Szczere gratulacje dla pierwszych szczęściarzy trociowych. Ja mam nadzieje, że uda mi się niedługo zawitać nad Słupię. A potem może też nad Inę i inne rzeki. Na razie obserwuje wszelkie wieści trociowe z kraju.

Np. takie http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=GP&Date=20120101&Category=SLUPSK&ArtNo=97104170&Ref=PH&Params=Itemnr=1

Chociaż osobiście wole przedzierać się przez krzakory niż wędkować na takim deptaku. Ale i tak im zazdroszczę, że mają taką fajną rzekę na miejscu, ja muszę podjechać 140 km.

Napisano

Całkiem fajne Fotki! najlepsza jest ta numer 9 która przedstawia mięcho rozłożone na czarnych workach na śmieci a Pani w czerwonej kurteczce pstryka im fotki. Piekna reklama i propagowanie wędkarstwa jako dyscypliny sportowej- brawa dla organizatorów tego przedstawienia :cry:

Napisano

Niestety chyba jeszcze trochę wody upłynie w rzekach trociowych zanim zaczniemy traktować te szlachetne ryby w sposób im należny.

Napisano

Dzisiaj wybrałem się na Trocie na Inę. Najpierw w okolice mostu na drodze Strumiany- Stawno. Niestety woda wysoka, a i Ina jest tam "dziksza" i węższa, a że nie lubię w takich warunkach łowić toteż po 30 min zawróciłem do Poczernina.

Ina Stawno:

zdj023.th.jpg

W Poczerninie od mostu w dół rzeki niestety bez brania. Urwałem za to 2 woblery :evil: Napotkani wędkarze również na zero, mówili że w dole rzeki ktoś złapał szczupaka 55cm. Potem przy parkingu ci co byli powyżej Poczernina tak samo bez brania.

W samym Stargardzie w końcu spotkałem 2 wędkarzy też bez ryby - tylko oni łapali poniżej miasta.

Pogoda może nie trociowa, bo ciepło, bezchmurnie, jedynie koło 12:00 zerwał się lekki wiatr.

Poczernin:

zdj025.th.jpg

zdj024g.th.jpg

Napisano

wczoraj i dzis miasto stargard ina

3 piekne sztuki od 1,8 kg do 3.75 kg

padło juz kilka wiec ina daje w tym roku ładne rybki

oczywisciem to sa doniesienia znad wody a nie moje połowy he he :)

Napisano

W rzekach w moich okolicach niema Troci, ale za to kleniki już wczoraj ładnie wieszały się na woblerkach. 3 po 25-28cm i jeden 37cm.