gróby Napisano 1 Stycznia 2012 Share Napisano 1 Stycznia 2012 Panwie nowy rok 2012. Wybrałbym sie na ryby. Gdzie warto pojechać na pstrąga o tej porze roku. Czy wogóle jest sens. Mieszkam w Imielinie k Katowic. Może ktoś sie przyłączy na wyprawę ? Czy sa jakies łowiska niedaleko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 Ok ale od 1.02.12 kolego polecam RAPR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gróby Napisano 10 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2012 przeczytany. Choć może łowisko komercyjne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 10 Stycznia 2012 Share Napisano 10 Stycznia 2012 w lutym tez mogę sie wybrac bo jeszcze nie opłaciłem karty mozna by wyskoczyc na kanał szczakowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 Po przejrzeniu RAPR z zasadami wędkowania w 2012r Katowice, znalazłem dwie rzeki: Bobrówka 019 i Puńcówka 022. Rzeki te nie są dopływami Wisły i Odry wpadają do Olzy a dopływy tej rzeki nie są pod dodatkową ochroną więc powinno być wolno łowić pstrągi od 1 stycznia zgodnie z podpunktem . Jeśli się mylę to mnie poprawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 11 Stycznia 2012 Share Napisano 11 Stycznia 2012 pstrąg potokowy:a/ w rzece Wiśle i jej dopływach od jej źródeł do ujścia rzeki San, w rzece San i jej dopływach oraz w rzece Odrze i jej dopływach od granicy państwowej z Republiką Czeską do ujścia rzeki Bystrzycy oraz w rzece Bystrzycy i jej dopływach od 1 września do 31 stycznia Olza to dopływ Odry. Równie dobrze mógłbyś chcieć łowić w Białej Głuchołaskiej bo nie wpada do Odry tylko najpierw do Nysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 12 Stycznia 2012 Share Napisano 12 Stycznia 2012 Kolego ty chyba zaczynasz przygodę z wdkarstwem. Na terenie okregu katowickiego pstragi można łowić od 1.02.12. Na większości rzek pstrągowych jest zakaz spinningowania w tym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 bercikz, Dobrze gadasz. Jak chcesz połowić to jedynie muchówka zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bercikz Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 bercikz, Dobrze gadasz. Jak chcesz połowić to jedynie muchówka zostaje. NIE NIE NIE Katastrofa Ludzie na śląsku jest zakaz lowienia rzekach krainy pstrąga i lipienia do końca stycznia... Czy nie ktorzy są aż tak nie ogarnięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Ludzie na śląsku jest zakaz lowienia rzekach krainy pstrąga i lipienia do końca stycznia... Tak ale nie było wykazu dopiero dziś go znalazłem stary był do 2011r a nowy zamieścili dopiero teraz. http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/9090/wykaz_wod_krainy_pstraga_i_lipienia_na_lata_20122014 - Wykaz wód krainy pstrąga i lipienia na lata 2012-2014 w Okręgu PZW Katowice Pstrągów nigdy nie łapałem dopiero w tym roku planuję po raz pierwszy więc jestem w tym temacie zielony, z tond moje głupie pytania. Raz złapałem przypadkiem na Przemszy w sosnowcu-niwka. Po przeczytaniu okazało się że mamy wprowadzone odcinki now kill I chyba jako jedyni w kraju trzy rzeki z zakazem wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 13 Stycznia 2012 Share Napisano 13 Stycznia 2012 Odcinek Nokill ma być na odcinku Białej Przemszy od Okradzionowa do Mostu w Sławkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 na śląsku jest zakaz lowienia rzekach krainy pstrąga i lipienia do końca stycznia Zakaz łowienia pstrągów ale nie całkowity zakaz. Jest zakaz spinningowania. Po przeczytaniu okazało się że mamy wprowadzone odcinki now kill Chyba wszystkie takie mamy, poza tymi no kill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi