Filippos Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Jak sądzicie. Czy po tak długich upałach, gdy rybki żerowały słabo to nagłe załamanie pogody może je przebudzic? Wiem, że w teorii nagłe zmiany pogody nie wróżą dobrze wędkarzom, ale może w tej specyficznej sytuacji bedzie inaczej. Podzielcie się swoim doświadczeniem. Pozdrawiam.
ArturDr Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Byłem na rybach w zeszłom sobotę u mnie już było chodno, ryby brały.
shogun_zag Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Filippos, prawie zawesz przy zmianie pogody rybki nabierają chęci do żarcia. W przypadku długotrwałych upałów, podczas których mi tez się zbytnio nie chciało jeść ryby zwiewały na głębszą wodę. Problem był jednak w natlenieniu wody. Totalny brak wiatru i fal (na zbiornikach bezodpływowych, na rzekach pewnie jest inaczej - nie znam się na nich ) zaskutkował swego rodzaju przyduchą, dowodem czego była śnięta drobnica na brzegu, której jedyną opcją pokarmową jest strefa płytkiej wody - praktycznie ugotowanej, bez tlenu. Teraz, jak przemiesza wodą, dotleni i ochłodzi ją, jestem przekonany, że wyniki będą widoczne. Ja teraz też częściej zaglądam do lodówki
kaczor Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam Z taką nadzieją wybrałem się dziś na "moje" jezioro , nie dane mi było jednak sprawdzić czy tak jest . Ciśnienie dół , góra , wiatr ze wschodu . Kicha . pozdr.Edek
dudi Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja przez te susze jedynie branai miałem pózno w nocy. Teraz myśle że się polepszą brania. Ja czekałem z neicierpliwościa jak się oziębi. Ale patrzecie wędkarzom to dobrze bo jest gorąco to jest fajnie lato plaża itd A jak się oziębi też nie nażekają
Gość bogdan39 Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 Dokładnie tak dudi podczas upałów wszyscy moi koledzy przezucili sie na nocki połapali naprawde duzo amurów. Karpi dużych niet moze teraz na drugi tydzien zaczynam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.