bumtarara Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Wreszcie przyszła długo oczekiwana zima, także chwalcie się efektami 2 pierwsze garbuski w tym roku, akurat wyszło słoneczko na sesje zdjęciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 Piękne okonie!!! GRATY! Nie wiedziałem,ze u nas jest zbiornik na który mozna już bezpiecznie wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 bumtarara, piękne, gratulacje a ile miały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2012 Bluzer, nie łowiłem w krakowie tylko w swoich rodzinnych stronach jeden 40cm drugi 42cm, wzieły praktycznie w tym samym czasie mnie i ojcu w pół toni na blaszki. Fajnie było je widac na echosondzie Udało sie je uchwycic na 1 fotce po czym popłynęły w przerębel, miałem smaka na okonia, ale brzuchy mają juz napompowane ikrą, a takich szkoda zabierać. Jedyne rybki tego dnia, ale dobra zapowiedź na zime Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michał82 Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 jak pływają nadal to podwójne gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 28 Stycznia 2012 Share Napisano 28 Stycznia 2012 ja dzis na łowisko pod Wrocławiem w sumie 4 teczki wyjęte dwa kolo 50cm i dwa kolo 45 dwa olbrzymy nie wyjęte żyłki 0,12 pękały jak nić jutro wzuce foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Lód jeszcze cienki ale pierwsze efekty są , zima w pełni sił Proponuje wybierać jak najmniejsze zbiorniki je szybko skuwa lód. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Wczoraj kilka okoni palczaków i obcinka mormyszki : w ciągu 2h na lodzie. Dziś podnęciłem, z myślą o płoteczkach, ale niestety ani ja ani kolega nie miał efektów. Ja odnotowałem jedno branie i ściągniecie ochotki oraz znowu obcinke to tyle jeśli chodzi o połów płotek. Stanowczo lepiej brały dziś okonki ale niestety tylko trzciniaki nie przekraczające 18 cm. Udało mi się złapać jedną wzdręgę oraz około 30 okonków w przeciągu niemalże 4 godzin łowienia - co było bardzo dobrym rezultatem, bo pozostali wędkujący (15-20 osó nie mieli kontaktu z rybami. Łowiłem na zbiorniku 5,5h (Topiołki) i niestety tylko blisko brzegu było bezpiecznie, środek akwenu oceniam na od 3 do 7 cm lodu, przy brzegu 8-10cm - lód jest bardzo kruchy i nierówny przynajmniej u mnie. -14 rano, w południe -7 i do tego silny wiatr, trochę żałuje, że łowiłem mormyszkami a nie blaszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 Wzdręga 30cm to piękny okaz jak na tak wariacką pogodę Ja planuje wypad w następny weekend może mi się uda coś nakręcić to wrzucę na kanał. Ja myślę że jak potrzyma trochę mróz i skuje dobrze wodę to będzie można liczyć na lepsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 dziś wróciłem do domu z woj zach-pom wczoraj byli już tam wedkarze na lodzie, po drodze wszystkie jeziorka pozamarzane ,a u mnie nadal woda pływa zaledwie spokojne zatoczki lekko przymarznięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 bumtarara, gratuluje piękne ślicznotki. Ja dzisiaj ide dopiero tak o15 zobaczymy może pod wieczór coś się uwiesi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 30 Stycznia 2012 Share Napisano 30 Stycznia 2012 bumtarara, piękne garbusy ja w kwietniu w zeszłym roku złowiłem na ponad 40 cm garbus, był taki piękny, mam nadzieje, że pływa dalej. Gdzie go złowiłeś, na Przylasku R ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 30 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2012 Łowiłem w moich rodzinnych stronach, pod Kielcami, dokładniej na piaskowni w Sukowie. Opiekuje się nią moje koło wędkarskie i jeśli jestem w domu to wędkuje tylko tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Dziś 1.5h łowienia bo tylko tyle wytrzymałem i 3 sandacze tylko jeden wymiarowy,oczywiście pływają dalej.Pokrywa lodu wmiarę bezpieczna.Jutro planuje wypadzik około godzinki zobaczymy co się uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Można foty z tymi sandaczami Bo aż dziw że 3 sztuki złowiłeś z lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Kabel gdzieś wsiąkł sorki jak się znajdzie to zapodam fotki.Kolego wyobraż sobie że znajomy dzisiaj wyciągnął 8szt.sandacza i jednego szczupaka 1.5kg od 7 rano do 11.Jak pokazał mi fotki to oczywiście pozytywna zazdrość tak nakręciła mnie że w czwartek atakuje na cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 obiecane foty tęczaków w sobotę powtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 gleam, No ładne Graty!!! Gdzie je łowiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jedziesz teraz atakowac wyladowane ikra szczupaki i sandacze ktore maja okres ochronny ?!?!Pomysl gdzie to piszesz ....Pewnie na klocki złapane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thome Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Jedziesz teraz atakowac wyladowane ikra szczupaki i sandacze ktore maja okres ochronny ?!?!Pomysl gdzie to piszesz ....Pewnie na klocki złapane Mam jeszcze pytanie chyba nie łowicie na żywca ? Te szczupaki i sandacze.Powinieneś zająć się okonkami i płotkami bo szkoda zakłócać osobnikom reprodukcyjnym ich okres tarłowy może mieć to bardzo negatywne skutki dla samych rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Na płotki i okonie to oni łowią te szczupaki i sandacze .. Codziennie robie obchód po moim jeziorku i sciagam okolo 15 klocków , a kontroli nie widac . Trzeba tepic kusoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 dzisiaj byłem z kolego od 12stej do 16 na jeziorku i efekt to 9 okonków i jeden szczupak bez wymiaru nawet i podkresle ze pływa dalej i nie jestesmy kułsolami. łapalismy na blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość AdamKaczor Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Są wody gdzie mozna łowić sandacza i szczupaka np.błystka podlodowa.Żywiec oczywiście zabroniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 Panowie w sobote byłem godzinke przed zmierzchem na lodzie niestety bez efektu.Zawsze uzywałem zywej ochotki jednak nie udało mi sie jej kupic.Stad pytanie - jakie sa wasze doswiadczenia ze sztuczna ochotka??zbiornik sprawdzony,brak efektow obwiniam tym wlasnie czynnikiem ewentualnie złym doborem miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 31 Stycznia 2012 Share Napisano 31 Stycznia 2012 rafaZST, będe w waszych okolicach od piątku jak u was z lodem ? w ostatią sobote widziałem że już chodzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi