matador95 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Niedlugo sie zacznie nowyy Juz go slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Września 2012 Share Napisano 19 Września 2012 Niedlugo sie zacznie nowyy Juz go slychac Gdzie? Faktem jest, że muszę pomyśleć o nowych nożach do świdra Ale póki co jeszcze przed nami 3 miesiące na innych frontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 Ja juz wymysliłem nowy patent na mocowanie echosondy i całego majdanu do sanek, teraz tylko żeby zima była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Września 2012 Share Napisano 20 Września 2012 Ja juz wymysliłem nowy patent na mocowanie echosondy i całego majdanu do sanek, teraz tylko żeby zima była Nie czekaj na zimę tylko się pochwal co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 20 Września 2012 Autor Share Napisano 20 Września 2012 W sumie ameryki nie odkryłem, zmieniłem sanki z płozami na taką niby wanienke, dorobiłem uchwyty na wędki, wyciszyłem spód żeby nie szurała po lodzie, zobaczymy jak w terenie będzie się sprawowac marzy mi się kamerka podwodna, ale póki co to za duży wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Ja juz wymysliłem nowy patent na mocowanie echosondy i całego majdanu do sanek, teraz tylko żeby zima była Łowienie z echosondą to jakby wejść do sklepu z rybami i wyjść. Zero satysfakcji z łowienia:| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 13 Listopada 2012 Autor Share Napisano 13 Listopada 2012 A łowiłes kiedys ?? Zapewne nie, skoro tak piszesz. A satysfakcja z łowienia jest jak dla mnie dużo większa, gdyż moge dużo łatwiej i szybciej namierzac miejscówki(górki , krzaki, spady) i obławiac toń w poszukiwaniu drapieżników. A jeśli myślisz, że echosonda sama nałapie za Ciebie ryb, to tylko dowodzi, że nigdy jej nie używałes, a piszesz conajmniej jak specjalista w tej dziedzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 "Łowienie z echosondą to jakby wejść do sklepu z rybami i wyjść. " Dobre! A znasz ten w którym przychodzi baba do lekarza....? sam sie zastanawiam coraz intensywniej czy nie spróbowac sił w łowieniu pod lodem. na razie zgłebiam teorie,ajk się zdecyduje to i na sprzet przyjdzie pora;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Listopada 2012 Share Napisano 13 Listopada 2012 Sprzęt w porównaniu do sprzętu "normalnego" jest dosyć tani. Nie mówię np o świdrach lub jakiś kombajnach na sankach tylko o wędkach, kołowrotkach i przynętach. bumtarara, z echo oczywiście 100% racja radze też schylić się to przerębla, skupić wzrok i przyjrzeć się co się dzieje/znajduje się na dnie w moich przeszłych łowiskach zimowych woda zimą stawała się tak klarowna, że głębokość ok 3m oglądałem jak akwarium ja osobiście na lód już niestety nie wejdę, brak odwagi po kilku scenach z przeszłości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 14 Listopada 2012 Autor Share Napisano 14 Listopada 2012 U mnie na łowisku na pierwszym lodzie na 5 metrowej wodzie czuje się jak w akwarium bo widze wszystko do dna. Odkąd przestały koparki pracowac to przejrzystośc w lato jest nawet do 7metrów, także dopóki lodu nie przypruszy śnieg to ciężko się łowi. Mnie marzy się sieja spod lodu, już nawet miętusa udało mi się złowic, ale sieii wciąż brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 A łowiłes kiedys ?? Zapewne nie, skoro tak piszesz. A satysfakcja z łowienia jest jak dla mnie dużo większa, gdyż moge dużo łatwiej i szybciej namierzac miejscówki(górki , krzaki, spady) i obławiac toń w poszukiwaniu drapieżników. A jeśli myślisz, że echosonda sama nałapie za Ciebie ryb, to tylko dowodzi, że nigdy jej nie używałes, a piszesz conajmniej jak specjalista w tej dziedzinie. Osobiście nie łowiłem, ale kolega po kiju posiada takowe cacko i wiem coś na ten temat, dlatego nie pisz, że nie wiem i wypisuje głupoty. Zapomniałeś dodać, że również dużo łatwiej namierzyć rybki . Łowienie z lodu jest o tyle fajne jak nie trzeba zakładać przynęty na haczyk albo wiązać zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Listopada 2012 Autor Share Napisano 15 Listopada 2012 Owszem, łatwiej namierzyc ryby, ale te które stoją w toni, ryby przyczajonej na dnie prawie nigdy echo Ci nie pokaze. W końcu do tego jest, żeby namierzać również ryby, prawda ? Jeden woli poświęcić cały sezon, żeby namierzyć stanowiska ryb, drugi będzie pytał miejscowych, gdzie można połowić, trzeci będzie podsiadał innych, którzy nęcą sobie miejsce. Ja wole miejscówke znaleźć sam, a nie mam niestety tyle czasu, dlatego uważam echosondę za świetny wynalazek. A co do łowienia z lodu, wiązanie haczyka 20 na -15stopniach to jest dopiero przeżycie, polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 No i oczywiście przynęte zakłada się na haczyk np mulaczki na mormyche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 W tak ekstremalnych temperaturach jeśli rzeka nie zamarznie to wole polatać ze spinem za trotkami, kropkami i kluskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 jezeli pogoda dopisze , jakies wieksze mrozy to niedlugo ruszamy ! okonie z grudniowego lodu to wspaniala sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 jezeli pogoda dopisze , jakies wieksze mrozy to niedlugo ruszamy ! okonie z grudniowego lodu to wspaniala sprawa Przy takich mrozach -5 to ja bym w ogóle nie wchodził na lód Lepiej poczekaj na porządne mrozy, żeby skuło wodę na amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 7 Grudnia 2012 Share Napisano 7 Grudnia 2012 Oczywsicie , że nie bede wchodzil , czekam na konkret ;p o ile nastapi ten czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 o ile nastapi ten czas wlasnie sprawdzalem temperature -13 jutro w nocy ma byc podobnie wiec cos mnie sie wydaje ze w niedziele moze byc pierwsze uderzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 U mnie -12 w nocy było, teraz słońce troche grzeje niestety :/ ale temperatura nadal na sporym minusie, chyba trzeba ostrzyc świdry powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Jeszcze trochę poczekam.ale marzy mnie się aby ktoś mnie zabrał an ten lód... Bo zakochałem się w tej metodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERq Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 Na astepny week juz uderzam jak pogoda bedzie taka jak teraz . Nie moge sie doczekac pierwszego wypadu jest klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2012 Ja dzisiaj zakupiłem 20metrów linki asekuracyjnej, także w tym roku też bede atakował najwczesniej jak się da. Pare desek położonych od brzegu i na 1 stoku się połowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 ciekawe bo u mnie nawet jeziora od brzegu nie zamarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 to chyba rybnik jest.. przy tym mrozie nie zamarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 8 Grudnia 2012 Share Napisano 8 Grudnia 2012 jak narazie u mnie -10 w nocy więc nie licze że jeziorko szybko zamarznie ledwo co stawy scieło a sprawdzałem pogode i po 20 grudnia +6 w dzień -2 noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi