adi_awr Napisano 10 Sierpnia 2006 Share Napisano 10 Sierpnia 2006 Witam wszystkich Wlasnie wrucilem z urlopu i chce napisac pare slow na temat zbiornika Plawniowice. Dojazd do samego zbiornika jest bardzo prosty, z autostrady A4 zjechac na Pyskowice Kedzierzyn-Koźle i kierowac sie w strone Pyskowic (dojazd 7-10min), rada: nie oplacac dziwnych niestrzezonych parkingow ani zadnych innych rzeczy, poprostu mowici ze jade do stanicy wedkarskiej, i tyle. Teren stanicy to super miejsce na ryby, mozna rozbic namiot (12zl doba) zaparkowac samochud (wedkarz 3zl dzie 3zl noc) wyporzyczyc ludz (12zl 12h) oraz wynajac pokoj (12zl doba/luzko). Mozna nastawic sie na polow bialej ryby jak i drapierznika, na srodku ''cypla'' rzucajac 80-100m od brzegu (do wody mozna wyjsc na 30-40m, jest plycizna) jest gorka na ktorej znakomicie sprawdza sie zywiec z gruntu, rosowka filet i martwa rybka (sandacz, wegorz oraz sum), mozna takrze szkac tam duzego leszcza i karpia ale trzeba intensywnie necic, 3-5kg gotowanej kukurydzy dziennie, wyworzenie zanety jest zabronione ale wieczoren nie ma wiekszych problemow (policja jedzie do domu miedzy 20:00 a 21:00 ). Żywca mozna zlapac z pomostow po lewej stronie cypla, 7m bacik i efekt mrowany leszczyk i plotka sprawdzaja sie najlepiej. Wokol cypla mozna dostrzec zarosla, to dobre miejsce wieczorami na szczupaka, woda az sie gotoje. Jednym slowem Plawniowice to idealne miejsce na wakacyjne ryby i nie tylko Pozdrawiam Adi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rw1412 Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 wybieram się do pławniowic mam pytanie czy na zalewie jest strefa ciszy czy można sie tam poruszac spalinówką pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_awr Napisano 18 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Nic mi nie wiadomo o strefie ciszy na Pławniowicach, z kolei nigdy nie widziałem żeby wedkarz poruszał sie tam lodzią z silnikiem spalinowym. Jeżeli ci zależy to zadzwon pod numer 0606852966 (rybaczówka na plawniowicach PZW Katowice koło Pyskowice), i dowiedz sie dokladnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 19 Sierpnia 2006 Share Napisano 19 Sierpnia 2006 z tego co ja wiem to tylko POLICJA i WOPR. korzysta z tego dobrobytu, ponadto doszły mnie słuchy że w tym roku nie wolno nawet wędkować z własnego sprzętu tylko tym wypożyczonym z rybaczówki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intox Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam jestem z gliwic i czesto bywam na plawniowicach.Obowiazuje tam stefa ciszy,zakaz uzywania wlasnych srodkow plywajacych jak i zakaz wywozu zanet i przynet. Wyzej opisana gorka to raczej podworny wal o dlugosci okolo 150m ktory na szczycie ma od 1metra do 3m glebokosci(w kierunku zachodnim) natomiast jego podnorze siega 9 a nawet 11 metrow (strona polnocna). Samo wyplycenie jest dosc twarde, prawdopodobnie jest to jakas stara droga z Byciny do miejscowowci Pawniowice. Jednak podnuze owego garbu jest troche zamulone. O swicie mona tam liczyc na udezenie naprawde duzego szczupaka, w miare wschodzenia slonca warto oblowic z opadu stoki tegoz wyplycenia w poszukiwaniu sandacza.Cale wyplycenie az do polwyspu z rybaczowka to dobre siedlisko okonia.Czasem w te okolice zapuszcza sie zglodnialy sum duzych rozmiarow jednak pozostaje on w glebszych partiach w poblizy stokow owej gorki.Miedzy owym garbem a skrajem polwyspu i jego plycizna mamy spadek glebokosci w ksztalcie litery " V "od 1m do 3,5m co stanowi dobra miejscowke na srednie szczupaki.(znajdyje sie on okolo 70m od skraju polwyspu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intox Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Witaj adi.Od zapory na rzt splawikiem masz kolo 8 metrow glebokosci a feederem to i ponad 10. Dno raczej twarde, zielska wcale. Ja napotkalem na 2 karcze ale brzegu do nich nawet karpiowa nie dorzucisz takze bez obaw. Dobre lowisko sandacza i sporego okonia , z bialorybu to sporawe plocie i leszcze nawet takie po 60cm.Ale i tak wszystko zalezy w ktora strone wieje wiatr. miejsce na namiot to jest ale obok betonow bo na tamie raczej nie rozlozysz a po jej drugiej stronie to jest parking. Obok betonow juz mozna sie rozlozyc i rzucac na wprost (tak jakby wzdluz betonow), mozesz tam trafic na karpicho albo zembatego drapierznika.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_awr Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 Dzieki za wskazowki IntoX napewno sie przydaja, w najblizszym czsie sie tam wybieram, napisze jakie efekty thX Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi_awr Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2006 to bardzo dobre łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binekkk Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Witam w poniedziałek chce sie wybrac na pławniowice czy moze mi ktos powiedziec gdzie mozna wykupic pozwolenie aby tam połowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Wszystkie opłaty możesz zrobić na terenie rybaczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 Moze ktos wybiera sie w najblizszym czasie na Pławki? Chetnie dowiem sie gdzie i na co tam lapac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 4 Marca 2007 Share Napisano 4 Marca 2007 jak się będę wybierał to nie omieszkam cię powiadomić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 oki andy, a powiedz mi jeszcze dobrze znasz tam lowiska? bede tam dosc czesto wiec chcialbym sie co nieco dowiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 jak mi dobrze zapłacisz to mogę za przewodnika u ciebie robić kurna ziomal czyżbyś tam jeszcze nigdy nie był daj mi swoje gg, a jak pojadę to ci dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut Napisano 20 Marca 2007 Share Napisano 20 Marca 2007 CZE!JAK BYM MóGł TO TEZ BYM SIE PODłACZYć DO TEJ WYPRAWY JAK CO TO PISZCIE!!CHęTNIE BYM SIE TAM WYBRAł,ALE PO PIERWSZYM CZERWCA!!CHYBA WIADOMO Z JAKICH POWODóW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 samum, gg ani hu, hu a w sobotę jadę na pławki zaliczyć drugą nockę w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 gg5765666 sobota odpada , mam nocke. Praca nie pozwala mi na plany czesto wzywany jestem na telefon , ale jak juz uda sie wyjechac ....... rodzice maja przyczepe kempingowa na plawkach jak juz sie tam spotkamy to na grilla zapraszam. Jeszcze jedno, nie denerwuj sie tak jak pytam co i jak bo nie lowilem 8 lat, teraz z polowica doszedlem do porozumienia i karte oplacilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Praca nie pozwala mi na plany dzięki za tą wskazówkę, bo już myślałem że za rączkę będę musiał cię oprowadzać po łowisku niemniej jestem zawsze do dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 andi64 jak udal sie wyjazd sobotni? Jesli w pracy nie pokrzyzuja mi planow to jade na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 pisałem w tym temacie http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=1183&postdays=0&postorder=asc&start=1350 jutro też jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VooDoo Napisano 28 Marca 2007 Share Napisano 28 Marca 2007 Łowisko według mnie troche kiepskie na białą rybę , bardzo czysta woda , (przynajmniej na początku jesieni 2006), abym mógł złowić dużego leszcza , musiałem maksymalnie do wody wejśc i wyrzucic ,ale i to nie zapewniało wymarzonej zdobyczy , bo często sie jazgarze dobierały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Nio w sobote ruszam na plawki. Troche powedkuje potem imprezka i w niedziele od rana wypoczynek z wedkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 potem imprezka tzn. zostajesz na noc ja też się wybieram, ale siądę na małych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samum Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Tak zostaje na noc ,ale nie wiem czy bede wedkowal w nocy bo wybieram sie z zonka. Chyba tez na malym zasiade, ktore miejsce polecasz? Musialbym w koncu jakis porzadny sprzet kupic ale krucho z kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Tak zostaje na noc ,ale nie wiem czy bede wedkowal w nocy bo wybieram sie z zonka Rozumiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi