Mody Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 No ja tez jeszcze nie próbowałem na łódce w nocy na spinning ale na spławik łapałem i nawet nawet w tym sezonie szykuje się na spławik na żywca z łódki w nocy .. zobaczymy jakie efekt no a potem może i spinning wszystkiego trzeba spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 z tego co ja wiem to w tym okresie na naszych zbiornikach obowiązuje cisza nocna w łowieniu z łodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 11 Stycznia 2007 Share Napisano 11 Stycznia 2007 andi ... ups ... szczerze to nie słyszałem o tej ciszy ... hmmm .. na serio u nas tak jest .. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 możesz ale od 1.06 dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 Regulamin amatorskiego polowu ryb mówi jasno: § 3 3.4. Ponadto wędkarzowi nie wolno : ....... h/ posługiwać się sprzętem pływającym nie zarejestrowanym i nie oznakowanym zgodnie z obowiązującymi przepisami, i/ łowić ryb ze sprzętu pływającego w porze nocnej / od zmierzchu do świtu / w jeziorach i zbiornikach zaporowych, z wyjątkiem okresu od 1 czerwca do 30 września, i tak się jakoś składa, że sandacz od1 stycznia do końca maja ma okres ochronny i wolno go łowić właśnie od 1 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 i tak się jakoś składa, że sandacz od1 stycznia do końca maja ma okres ochronny i wolno go łowić właśnie od 1 czerwca. nie wszędzie w okręgu PZW Szczecin sandacz okres ochronny ma od 01.03 do 31.05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 W jednej z gazet czytałem o gościu, który łowił kapitalne sandacze (oczywiście w nocy i z łódki) na śmiesznie powyginane wahadłówki(niby lepiej pracują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 W toruńskim, nie wolno nawet i tego, mimo, że tyle trzeba płacić za łodkę i spinning. ZASADY WĘDKOWANIA NA WODACH OKRĘGU PZW TORUŃ w roku 2007 /Załącznik do uchwały Nr 58, ZO PZW w Toruniu z dnia 21 .10.2006 1. ZASADY WĘDKOWANIA 1.4 Całoroczny zakaz wędkowania ze środków pływających 1 godzinę po zachodzie słońca do 1 godziny przed wschodem słońca. P - jak będziesz jutro na inspekcji prezesów - zapytaj o ten głupi zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 no właśnie to jest to że w jednym rejonie można a w drugim już nie .... tak samo jest z wywózką u nas nie można a gdzie indziej jak się nie myle to można ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 okręgu PZW Szczecin sandacz okres ochronny ma od 01.03 do 31.05 ale macie raj w tym Szczecinie. ciekawe tylko na jak długo Wam wystarczy tych sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 no właśnie to jest to że w jednym rejonie można a w drugim już nie Tak wygląda PZW - 10 głów, a każda 100 różnych pomysłów, jak tu utrudnić życie nam, wędkarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Stycznia 2007 Share Napisano 12 Stycznia 2007 ciekawe tylko na jak długo Wam wystarczy tych sandaczy Już ich prawie nie ma, ale to zafundowali nam rybacy i kłusole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 słyszałem o tym ze stalka lub wolfram zakłucają prace przynęty czy to prawda .. ?? a łowię na jeziorach gdzie występują szczupaki lecz nastawiam się na sandacza ale nie można lekceważyć brania zębatego .. więc nie za dobrym pomysłem było by nie stosowanie stalki .. co wy o tym sądzicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 24 Stycznia 2007 Share Napisano 24 Stycznia 2007 nastawiam się na sandacza ale nie można lekceważyć brania zębatego . w takim przypadku proponuję ci zastosować przypon wolframowy 40-50cm. stalka jest dobra na szczupłego, i mam tu na myśli metodę gruntową, co do spina to możesz zakładać przypony z wolframu 30cm., nie mają większego wpływu na pracę przynęt takich jak różnego rodzaju gumy, wobki, zaś jeśli będziesz zakładał obrotówki to musisz się liczyć z tym że po jakimś czasie wolfram poskręca ci się, co do stalek to się nie wypowiadam ponieważ nigdy na spina nie zakładałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 25 Stycznia 2007 Share Napisano 25 Stycznia 2007 słyszałem o tym ze stalka lub wolfram zakłucają prace przynęty czy to prawda .. ?? Powiem szczerze,ze stalka moze krempowac ruchy zywej rybki ale jezeli lapiesz na martwa lub fileta to nie powinno miec znaczenia co masz na koncu linki. Sam preferuje wolfram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Stycznia 2007 Share Napisano 25 Stycznia 2007 Miękka wolframka nie robi różnicy ani na żywca ani na spinning. Jeżeli jest poważna szansa na szczupaka to lepiej założyć wolfram i to nie ze względu na stratę przynęty, ale ze względu na dobro ryby, która z powodu naszej głupoty będzie długi czas pływać z gumą czy woblerem w pysku. Może nie spowoduje to jej śmierci, ale komfortowe dla niej nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 25 Stycznia 2007 Share Napisano 25 Stycznia 2007 to czyli wolframka nie bedzie miała większego wpływu na ilość brań ... ?? oczywiście chodzi mi tu o sandacze na spinning z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 25 Stycznia 2007 Share Napisano 25 Stycznia 2007 Powiem szczerze,ze stalka moze krempowac ruchy zywej rybki stalka jak stalka, nie wspomnę kotwiczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Stycznia 2007 Share Napisano 26 Stycznia 2007 to czyli wolframka nie bedzie miała większego wpływu na ilość brań ... ?? Pewnie, że lepsza sama żyłka, ale bez przesady Z cienkim, miękkim wolframem możesz spokojnie łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 27 Stycznia 2007 Share Napisano 27 Stycznia 2007 okej dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trzmielu Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Ja najpiękniejsze brania sandaczowe miałem właśnie w nocy na jeziorze Międzybrodzkim koło Żywca.Byłem tam z rodzinką na urlopie tydzień czasu oczywiście codziennie na rybkach.Pewnego wieczora gdy z góry Żar spuszczano wodę do jeziora przez elektrownię w ciągu dwudziestu minut miałem cztery sandacze na brzegu-wszystkie w granicach czterdziestki wiec spowrotem do wody.Złowione były na siedmio centymetrowego ripperka -przeźroczysty z brokatem i czerwonym ogonkiem.Dodam że występują tam duże prądy wodne właśnie wieczorami podczas upustu wody z góry i spiętrzenia sięgające pół metra w ciągu dwuch godzin.Co najlepsze kolega na następny dzień "złapał"na plecionce przy zarzucie małego nietoperza któremu pewnie świst plecionki pomylił się z jakimś latającym robaczkiem.Śmiechu było pełno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 Ja też byłem na Miedzybrodzkim w długi sierpniowy weekend 2005r(4 dni) i choć nie przepadam za spiningiem to trollingując na rowerze wodnym (żona moja i kumpla jako siła pociągowa) popijając chłodne złote wyłowiłem sie okoni takich od 20 do 30cm co nie miara(wobler pływający głęboko schodzący).Natomiast bardzo ciekawą rzeką jest Soła łącząca Żywieckie i Międzybrodzkie jest to spokojna struga która po otwarciu śluzy w Żywcu zamienia się w dość rwącą rzeczkę obfitującą w/g miejscowych ponoć w dorodne klenie i szczupaki ja łowiłem na feedera małe okonki. Pozdrowienia dla tak samo nowego jak ja rówieśnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 1 Lutego 2007 Share Napisano 1 Lutego 2007 to trollingując na rowerze wodnym (żona moja i kumpla jako siła pociągowa) siebie narażać to OK, ale żone i kumpla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 siebie narażać to OK, ale żone i kumpla na co ich naraziłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 Przeczytaj RAPR. John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi