bieliko Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 konradffm ..graty ..elegancki karpik ja z kolegą w niedziele poszedłem nad wisłę ale woda mętna jak kakao, wzięło 8 żubrów i dwa blanty.... uważam otwarcie sezonu za bardzo udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Hej! Wczoraj pisałem jak było na rybkach. Dzisiaj dodaje fotke.Obrazek chodz nie lubie karpi,ten jest piękny i widać że zdrowy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 12 Marca 2012 Share Napisano 12 Marca 2012 Dziś w końcu lód odpuścił już jeden staw a drugi zaczął puszczać od brzegów. Wypad zaowocował kilkoma karpikami w przedziale 30-40cm i kilka ładnych Krasnopiórek. Jutro powtórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubix71 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 U mnie na stawie jeszcze z ok. 30 cm lodu.Myślę ,że do końca marca nie ma szans by lód zeszedł ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Dziś zaliczyłem pierwszy w tym sezonie wypad ze spinningiem. Łowiłem na kanale noteckim w miejcowości Dębinek. Miałem łapać jazie, a trafiły mi się zgrabne okonie i jeden sandacz oraz miałem jedną obcinkę. Bardzo mile, nie pierwszy raz zaskoczył mnie ten odcinek kanału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Dziś pierwszy spinningowy wypad nad Drwęcę. Cel: klenio-jazie. Wypad głównie w celach przetestowania nowego spinningu i kilku nowych przynęt. Efektu w postaci ryb nie było, ale nie to było dziś najważniejsze Ogólnie to jeszcze trzeba trochę poczekać... woda mętna, poziom jeszcze dość wysoki, w niektóre miejsca ciężko się dostać z powodu wylewów. Niemniej wypad uważam za udany, przetestowałem kilka nowych woblerów i jestem pewny, że prędzej czy później się sprawdzą. Ogólnie to strasznie podziwiam, wszystkich łowiących jazie i klenie na spina, bo u mnie bardzo ciężko się do nich dobrać. Wiem, że w Drwęcy są oba gatunki, ale w promieniu 10-15 km. wszyscy łapią je na spławik... na spinning nie spotkałem jeszcze nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Więc Ty może bedziesz pierwszy w Twoim regionie? Powodzenia Ci życzę. Klenie na spina to niezła frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Ja w piatek za kleniem ruszam na Widawe,już sie doczekać nie moge:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 14 Marca 2012 Share Napisano 14 Marca 2012 Bootleg, jeśli łowią je na spławik to i na spina też będziesz łowić, cierpliwość i będą efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Wczoraj 3 godziny na rybach. Zero brań i pierwsza w moim wieloletnim wędkowaniu kontrola straży leśnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Dziś otwarcie sezonu niestety marne.2,5h za płotką i zero brań,po zmianie przynęty z bułki na czerwonego robaczka-okonek 5cm Sezon rozpoczęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwpwr Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Dziś pierwszy wypad w poszukiwaniu płoci nad jeziorem Tuchomskim w okolicy Trójmiasta. Jeziorko prawie bez lodu. Niestety nawet bez skubnięcia. Mam nadzieje, że w weekend słonko troche mocniej przyświeci, to i płoć się ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Dzisiaj postanowiłem sobie połapac na moim przydomowym stawiku,po 2min łowienia trafił sie okonek,to znak żę sie rybka ruszyła,tak sprawdzam czy jest sens jezdzić juz nad wode,a okonek cieszy bo z własnej produkcji http://desmond.imageshack.us/Himg813/scaled.php?server=813&filename=pict0021tg.jpg&res=medium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 I ja wczoraj rozpocząłem sezon. Zawitałem na żwirowni, łowiłem 4 godzinki. Na początek dałem na haczyk jedynie dwie pinki, w końcu marzec, i szukałem rybek by zanęcić tam gdzie stoją sobie. Niestety ani puknięcia przez pół godziny więc postanowiłem zanęcić. Do wody poleciały dwie kulki zimowej zanęty ochotkowej rozrobionej wodą po gotowaniu konopii, trochę konopii jeszcze do środka, pinka i lecim. Po zanęceniu odrazu pojawiły się ryby, małe płoteczki i leszczyki. Brały strasznie himerycznie, zestaw 2,5g okazał się za cieżki, tylko kilka sztuk oglądnąłem z bliska. Sytuacja poprawiła się gdy zastosowałem pęczek pinek na haku. Spróbowałem również kukurydzę i o dziwo również sprawdziła się nieźle, były brania, po zaneceniu kuku z puszki pojawiło się więcej rybek. Łowiłem ok 12 metra od brzegu. Podsumowywując zaskoczył mnie apetyt rybek, woda okropnie zimna a ja notowałem zdecydowanie więcej brań na pęk pinek lub kukurydzę niż na jedną-dwie pinki. Pod koniec wyjścia nęciłem kukurydzą i nie zauważyłem, by ryba odrazu się przejadała, brań było coraz więcej. Zauważyłem jeszcze, że brania się poprawiały gdy tylko słoneczko zaglądnęło zza chmur. Fotek brak bo i obiektów do fotkowania brakło. W sobotę drugie wyjście, zobaczymy jak będzie w pełnym słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaltrzebnica Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 wczoraj wypad nad Orle i kilka sztuk okoni z czego największy na zdjęciu. Kumplowi zdarzył się przyłów w postaci szczupaka ok 55 cm.Ryby pływają dalej a my planujemy kolejny wyjazd nad świetną okoniową rzekę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaszekpoz Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 Dziś 4 godziny ze spiningiem nad Wartą w poszukiwaniu kleni, bez brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydriver Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Wczoraj 2 godznki ze spinem nad Ruda kolo Rybnika, ...rzeka piekna, zero kontaktu z ryba... coz, moze jeszcze za wczesnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D@wido Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Wczoraj ok 2 godzinki z bolonką. W okolicach nurtu zero brań nawet ukleja się nie pokazała po zanęceniu. Jeszcze potrzeba kilka ciepłych dni. Ale na spokojnej wodzie w pobliżu zatopionych krzaków trochę niewielkich płoci połowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Dziś 5.30-9.30 bez brania na 2 spławiki, 2 gruntówy i spin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Dzisiaj rozpocząłem sezon na rzece Kamiennej. Łapałem na spławik ale niestety nie miałem ani jednego brania. Ale za kilka dni jeśli pogoda dopisze powinno się już coś ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poranek Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Dzisiaj trzy godziny spinning-owania za okoniem i niestety okoni nie było, trafił się tylko jeden mały szczupak, który szybko wrócił do wody. zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awer111 Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 Tydzień temu rozpoczęcie sezonu na Kwisie (okolice Trzebowa), spining. Wynik zerowy. Dzisiaj na żagańskich Gryżycach parę godzin na DS, dwie płotki i trochę moczarki:) Pogoda super, wrażenia też. PS. Serdecznie pozdrawiam wędkarza z Głogowa, który w zeszłym tygodniu nad Kwisą sprezentował mi własnej roboty woblera, dziękuje serdecznie, pracowal pieknie, niestety został w Kwisie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 A ja wczoraj wybrałem się z bolonka na żwirownię, łowiłem blisko, prawie jak batem, ale stosunkowo głęboko, ok 5m. Brań tragicznie mało, bez idealnie dobranej głębokości łowienia zejście o kiju było pewniakiem. Jednak w pewnym momencie znalazłem odpowiednią głębokość i były tam zarówno karpiki jak i płocie. Największa płotka miała tylko 26cm ale za to aż 6 karpików pokusiło się na kuku+biały. Szkoda tylko, że taty ze sobą nie zabrały Zestaw 1,25g (za mało jak na bolonkę, wiem, ale było bezwietrznie, dało się łowić), haczyk 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Fajne te maleństwa, takie mają żywe kolorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 18 Marca 2012 Share Napisano 18 Marca 2012 Rybock a z jakiej to podkrakowkiej rzeczki wyciagnąłeś tego jaziora??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi