wedel Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 Witam, ...karty opłacone, zakupy na targach w Zabrzu zrobione, sprzęty prawie gotowe, więc czas się wybudzać, aby rozpocząć sezon. Wielu z nas jest już gotowa i czeka na pierwsze relacje - a głównie, czy nadal zalega lód? Ułatwmy sobie życie i wpisujmy gdzie nie ma już lodu i jakie są pierwsze efekty zasiadek na zbiornikach, jeziorach, stawach, rzekach, kanałach... z naszego okręgu. to ja zacznę: - Wisła w Oświęcimiu z relacji znajomego już bez lodu - wysoki stan i silny uciąg. - Pszczynka - już wędkują (o efektach nie słyszałem) - Paprocany - lód - Rybnik - tam nie zamarza, więc można śmiało się wybrać. - Żywiec - może ktoś podać jak wygląda sytuacja? wczesną wiosną można było połapać fajne płocie. Cytuj
Staszek Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Przeczyce- byłem wczoraj - lód , ale już puszcza ( biały i woda około metr od brzegu , płytka zatoka koło tamy wolna od lodu) PIV - wczoraj jeszcze duża pokrywa lodowa Cytuj
krisis Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 biały i woda około metr od brzegu , ale podchodziłęś pod brzeg i widziałeś że nie ma lodu czy z daleka widziałeś wodę ?? bo woda mogła być na lodzie, ja byłem z 2 tygodnie temu na Przeczycach od Tuliszowa, wysoki brzeg i właśnie taki efekt był że z 3 metry od brzegu była woda, ale na lodzie, było to po nocnym deszczu i wiatr tą wodę zepchnoł pod sam brzeg ... przypuszczam że wczoraj było tak samo bo w sobotę w nocy lało .... Cytuj
abra1711 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 trzy stawy lód jeszcze gość nanim łowił. dziećkowice zamarznięte. zapadlisko ochodka zamarznięte karton wolny od lodu. hubertuy zamarznięte soina lód. przemsza nr314 woda wysoka. Cytuj
hudzik Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Pszczynka łowisko konkursowe nr 031 , bez lodu , łowiłem w sobotę .Ogólnie ok 8 osób na odcinku i zero kontaktu z rybą.Do Żywca dzwoniłem tydzień temu na jeziorze lód , a kanał w Czernichowie bez wędkarzy. Może ktoś był na dworach , albo kanale ,gdzie jest zrzut ciepłej wody na Wiśle w Oświęcimiu ?. Cytuj
Staszek Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 biały i woda około metr od brzegu , ale podchodziłęś pod brzeg i widziałeś że nie ma lodu czy z daleka widziałeś wodę ?? bo woda mogła być na lodzie, ja byłem z 2 tygodnie temu na Przeczycach od Tuliszowa, wysoki brzeg i właśnie taki efekt był że z 3 metry od brzegu była woda, ale na lodzie, było to po nocnym deszczu i wiatr tą wodę zepchnoł pod sam brzeg ... przypuszczam że wczoraj było tak samo bo w sobotę w nocy lało .... Chodziłem wzdłuż brzegu od strony tamy, koło klubu żeglarskiego Dryf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi