Winko Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Jaccen Gdy tylko widzę nowego posta w tym temacie to pierwsze pytanie jakie przychodzi mi na myśl brzmi: jaką ten jaceen tym razem kluche złapał gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Dzięki. Mimo wszystko więcej jest porażek niż sukcesów. Jednak jak coś ciekawego na kiju "siądzie" to chętnie forum upiększę fotką. Kamionki, nie widzę żadnych przeszkód, tylko daj na pw znać jak z czasem. W tym tygodniu wtorek lub czwartek (popołudniu) mi odpowiada. Jeżeli nie teraz, to w innym terminie też można się zgrać. Poniżej zdjęcie pewnej wody, prawie z centrum Wrocka. Troszeczkę dalej, kilka lat temu próbowałem tam swoich umiejętności i kilka kleni słusznych rozmiarów uznało, że nie będzie pozować do zdjęć, tylko wytarmosiło mi ramię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Jak to czasami politycy używają przedziwnych sformułowań, tak i ja sobie pozwolę. "Oby takie dni jak najczęściej, a zarazem jak najrzadziej nas doceniały wędkarsko". Po godzinie wędkowania pierwsze branie, udany hol i czterdziestak pozuje do aparatu. Przed 19-tą jeszcze jeden mniejszy ale jakiś bardzo waleczny. O 19-ej zasiadłem na ostatniej miejscówce. Pięćdziesięciometrowa prostka wyglądała obiecująco, ale niespodziewałem się tyle emocji. W ciągu 40 minut kilkanaście brań takich, że będą się po nocach śniły. Pierwsze branie i odjazd. po chwili przypon strzela. Odkręcam o dwa skoki hamulec na nowym zestawie. Dwa klenie spadają z haka. Następnie trzy (ok. 35cm) udało się doholować. Pomiędzy nimi kilka brań, ale refleks już nie ten i zostaną tylko w pamięci wiry po rybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Ma to swój urok. Trzymasz poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 11 Kwietnia 2012 Share Napisano 11 Kwietnia 2012 piękne rybki, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Już zaczyna pojawiać się roślinność w rzekach. Oznaka, że w wodzie też prawdziwa wiosna. Tym razem wybrałem się w mniej uczęszczane miejsca przeze mnie. Szczęście, że mocno nie wiało, to delikatny deszcz nie dawał się we znaki. Dzisiaj trzy klenie na pięć brań. Jeden pod wymiar i dwa ok. 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa00 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam.W sobotę Zacząłem sezon spinningowy, troszke późno, ale pogoda niepozwalała, ale jak na początek to nie mogę narzekać.6 kleników od 24do31cm w godzinach od 16-19.Dla pierwszego buziak na szczęście, oby cały rok gryzły. http://www20.speedy.sh/aSGXR/download/DSC00610.JPG http://www11.speedy.sh/esYRT/download/DSC00608.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Ja również miałem kontakt dziś z kleniami. Co prawda wielkością nie powalały ale zabawa była przednia Do tego jako przyłów kilka pstrągów z czego największy pod 40stkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa00 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 No pięknie Winko.oto mi chodziło, bo juz dawno postu z rybką niewidziałem u CIebie.jaka rzeczka?bo ja narazie na Jasiołce, ale na Wisłoke do Jasła musze koniecznie za kropkiem.oby tak dalej.no i pewnie Maybug sie kłania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Bo i już dawno na rybkach mnie nie było! Jakieś dwa tygodnie będę jeszcze w kraju to i może coś jeszcze sobie połapię? Jak chodzi o wobka to oczywiście że MAYBUB tyle że po małych moich przeróbkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Jak wyżej obiecałem tak i dzisiaj również sobie troszkę połapałem Siadło mi dzisiaj kilka ładnych kleni a w tym całkiem przyzwoita kluseczka 44cm. Jako przyłów zaliczyłem do tego dwa miarowe pstrągi. Jednym słowem taki urlop to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Ładnie połowiłeś Winko, tylko pozazdrościć. Wyprawa z nastawieniem na klenie bez rewelacji, ale z upominkami http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=225868#225868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Dzięki jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Winko a skąd taką mrówkę dorwałeś ? jakiś mutant z niej tak w ogole to graty za rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 3 godzinny wypad nad wodę. Klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ha! Pozbierałem trochę koło domu, mam tego całe pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kappa00 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja wczoraj też powędkowałem w godzinach 8.30-11, i parę kleników siadło na woblerka, w tym ładna samiczka 42cm, niestety wszystkie atakowały z powierzchni, żaden nie pogonił woblerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Jaź 45 cm,złowiony w odrze metodą DS na białego+kuku ps.Rybka jest cała i zdrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Tego roku jazie mnie omijają. Może jak zacznę na Odrę chodzić to i mi się poszczęści. 19.04.2012 Po nieudanym wtorku, postanowiłem zejść trochę z rozmiarem żyłki na gł. 16 i przypon 14. Wydłużyłem rzuty na około 30m i efekty od razu lepsze. Nurt był bystrzejszy, to i pewnie też miało znaczenie, że klenie były aktywniejsze. Po godzinnym spinningowaniu, zniechęcony brakiem zainteresowania zacząłem łowić po "swojemu". Nie cała minuta i z miejsca gdzie próbowałem woblerkami skusić klenia nastąpiło pierwsze branie. Kleń 43cm. Po kilku minutach trafia się czterdziestak. Brań miałem około piętnaście. W sumie doholowałem dziesięć kleni a dwa średniej wielkości poszły w zielsko. Przeważnie trafiały się rozmiary jak poniżej, przed 40-ką Nareszcie po kilkunastominutowej "ciszy" branie. Wiem, że ryba może być większa niż poprzednie. Kilka minut walki, szybki pomiar, fotka i do wody. Najdłuższy dzisiejszy kleń, bo ma 47cm. Koniecznie chciałem zakończyć dzień wynikiem 10. Po dwudziestej jeszcze jedno branie i picker znowu odpiera mocniejsze ataki ryby. Pomiar wykazał, że kleń ma 44cm. Jest to drugi kleń pod względem długości podczas tej wyprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Gratki jaceen Oj zazdroszczę Ci takiego łowiska pełnego takich pięknych kluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 W środę 18.04.2012r. też pojechałem na rybki. Niestety w okręgu Częstochowa nie ma gdzie łowić takie rybki jak koledzy powyżej.Łowiłem na zbiorniku Poraj na odległościówkę - to moja ulubiona metoda.Złowiłem 31szt.płoci w przedziale 20-23cm.Łowiłem zestawem 5gr. z haczykiem nr.16.Łowiłem na robaki i pinki zaprawione dipem ochotkowym. http://img208.imageshack.us/img208/3249/zdjcie0057ne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Jacku gratuluję pięknych kleni, szkoda że na wspólnej wyprawie nam nie dopisaly, ale co odwlecze to nie uciecze Pozdrawiam Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Kilka ryb z wczorajszego wyjazdu, było jeszcze kilka troche mniejszych. Fota zbiorowa, wszystkie pływają nadal, fajny widok jak jednocześnie rozpływa się kilka takich sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 24 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2012 co odwlecze to nie uciecze Pewnie że tak, maj daje więcej możliwości, bo gatunków więcej do połowienia.24.04.2012r A tym razem boseib ponownie zabrał mnie nad wodę i wspólnie powędkowaliśmy na DS-y. Momentami wiatr żyłką pomiatał, ale ogólnie pogoda dopisała. Dokładnie po dwudziestej ściemniło się i zaczęło padać. Początek obiecujący, boseib zalicza branie, ja po drugiej stronie wyciągam klenia. Mimo że płetwa ogonowa mocno okrojona ryba mierzy 42cm. Naprzeciw zaczęły się emocje, po chwili kleń się poddaje. Kleni przed 40-ką dzisiaj było cztery, czyli w sumie sześć ryb. Największy kleń na koniec wędkowania miał dokładnie 43cm. Brań ogólnie było więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Dziękuje Jacku za wspólne łowy. Pierwszy kleń na magiczną przynęte zaliczony. Jeszcze po nie wrócimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi