pershing29 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 witam ja w sz soboty na niedziele wybieram się na nocke z kumplem, jutro coś zanęcimy nie za duzo i lecimy zrelaksować sięo postępach napewno napisze a ta to na leszczyka się wybieramy.....ps ładne sztuki te jazie szkoda,że u mnie nie ma takich rzek pozdro oby tak dalej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 dziś wypad na spławiczek i znowu z kolegą pet87 i wynikiem bylem zaskoczony... w sumie złapaliśmy ponad 100 sztuk karasia a płoci i wzdręg nie liczyliśmy. dosłownie pięknie:D a słoneczko też dało popalić bo całe czoło czerwone:) hehe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzczepanM1986 Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 Dziś od 17:00 do 20:30 rzeka Warta w okolicach Poznania. Wybrałem się raczej przetestować nowy zakup (Mikado Golden Bay Feeder 3,90 cm CW 35 do 140 gr oraz CORMORAN Antera 6000). Dwie uklejki, dwa krąpiki i jeden krąp taki z 20 cm, a także 4 płoteczki i dwie płotki takie po 18-20 cm. Na koniec mocne branie na nową wędkę i efekt następujący: i teraz koledzy pytanie...czy to jest jaź czy kleń bo nigdy zadnej z tych ryb nie dostałem na haczyku a po zdjęciach z WW trudno mi rozpoznać rybka miała 42 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 jaź kolego,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Dokładnie! Piękny jasiek! GRATKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja wczoraj pojechałem na łowisko specjalne złowić rybkę na patelnię.Robię tak raz w miesiącu bo w moim okręgu jest totalne bezrybie.Łowiłem na stawie o powierzchni 4,5ha.Zestaw 5gr. z haczykiem nr.12 i przyponem 0,15.Wynik:11szt. karpi 38 do40cm i 2 linki po 32cm.Rybki już wypatroszone,podzielone na całą rodzinkę.W niedzielę będzie smaczne śniadanko. http://img213.imageshack.us/img213/2230/zdjcie0153z.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja wczoraj pojechałem na łowisko specjalne złowić rybkę na patelnię.Robię tak raz w miesiącu bo w moim okręgu jest totalne bezrybie.Łowiłem na stawie o powierzchni 4,5ha.Zestaw 5gr. z haczykiem nr.12 i przyponem 0,15.Wynik:11szt. karpi 38 do40cm i 2 linki po 32cm.Rybki już wypatroszone,podzielone na całą rodzinkę.W niedzielę będzie smaczne śniadanko. http://img213.imageshack.us/img213/2230/zdjcie0153z.jpg Znając życie zostaniesz zaraz zlinczowany i obdarzony mianem mięsiarza aż ci ość stanie w gardle Swoją drogą niezły połów muszę się wybrać na spławik na jakieś płoty bo za dużo ostatnio spiningu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Mięsiarzem? Przecież łowił na łowisku specjalnym, nie przyczynił się do znikania rybek z naszych dzikich* wód. * - że tak sobie pozwolę zażartować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Mój błąd przeczytałem specjalnie zamiast specjalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttommekk20 Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Wczorajszy wypad nad Warte, po zachodzie słońca brano 47 cm , waga 1,35 kg. http://img17.imageshack.us/img17/8994/zdjcie3ax.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 27 Kwietnia 2012 Share Napisano 27 Kwietnia 2012 Wróciłem z Warty za tamą bez rewelacji ,okoń 27cm kilka płotek. Zdziwko mało ludzi . Do zobaczenia nad wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 loolekk, fajne ryby, jeszcze fajniejszy ciur za plecami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Gratki wszystkim Ja dzisiaj nazbieram sobie rosówek i wyruszam jutro na nockę postraszyć węgorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Sezon linowy rozpoczęty Łącznie 5 szt złowionych i 3 się spięły. Nie wszystkie zdążyłem sfotografować, bardzo spieszyły się do wody , wszystkie wciąż pływają pawciobra, jak wrócisz zdaj relacje z tych węgorzy, jestem ciekawy wyników, na tygodniu sam się wybieram na nockę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Bardzo ładne sztuki panowie. Ja też jutro porzucam za węgorzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Konriz, kolego powiedziałbyś na co się skusiły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Konriz, Pewnie, że zdam relacje tylko wydaje mi się, że w zalewie wiślanym inaczej zaczyna żerować niż w rzekach czy jeziorach. Chodzi mi o to, że później ale w końcu muszę zacząć ten sezon na zalewie bo już umieram bez niego Alternatywą i pocieszeniem zostaną mi ogromne okonie i płoć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konriz Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Wszystkie na delikatny zestaw z 2 pinkami, dodam, że strasznie przeszkadzały malutkie wzdręgi które potrafiły złapać taką przynętę podczas opadania na dno. Druga wędka z trochę większym haczykiem i czerwonym robakiem, ale tego nic nie chciało nawet powąchać Następnym razem wezmę już kukurydzę. Z węgorzami miałem nieco mniej do czynienia, myślałem, że są bardziej ciepłolubne no ale zobaczymy. Mam nadzieję, że w nocy złapię jaką rosówkę, dosyć sucho się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ariel29 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Konriz, a gdzie tak polapales tych linow jak mozesz zdradzic bo my z kolegami wybieramy sie na okunin ale nie wiem czy jest sen na noc podobno nic nie skubie a leszcz w trle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Dzisiejszy wyjazd na Odre zakonczony wynikiem 21 leszczy od 45cm do 58cm i dwa jaziki ok 40cm,w sumie 28 kg ryby w 5 godzin Rybki nadal plywaja w wodzie,bez sciemy wszystki zostaly wypuszczone http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/77547c74cac22916.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok1 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 no gratuluje tych leszczy na co brały i jaką metodą łowiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Dziś udany dzień wraz z kolegą z forum R 23 byliśmy nad Dunajcem ( odcinek filmowy ) . Podczas naszego wspólnego wędkowania nic sie nie działo . R23 ewakułował się przed 19 Ja postanowiłem jeszcze trochę zostać efektem było 5 kleni od ok 35 do 44 najwiekszy (mierzyłem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Dziś udany dzień wraz z kolegą z forum R 23 byliśmy nad Dunajcem ( odcinek filmowy ) . Podczas naszego wspólnego wędkowania nic sie nie działo . R23 ewakułował się przed 19 Ja postanowiłem jeszcze trochę zostać efektem było 5 kleni od ok 35 do 44 najwiekszy (mierzyłem) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Wniosek oczywisty kolega R23 ryby Ci płoszył , ale wredna z niego bestia sam nie połowił, to i drugiemu nie dał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanpio Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Ja byłem dzisiaj na pierwszych zawodach naszego koła. Mój syn dzisiaj został oficjalnie członkiem uczestnikiem PZW i startował w zawodach po raz pierwszy. Jak myślicie jaki był finał zawodów ? Mój syn zdobył pierwsze miejsce w kategorii "młodzików" i trzecie miejsce w klasyfikacji generalnej. A ja zaliczyłem te zawody na ósmym miejscu. Czyli uczeń przerósł mistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 Tak jak zwykle bywa pojechałem a tu najlepsze ci się trafiło gratuluje. A gdzie je złapałeś na tej opasce co mówiliśmy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi