Marcin_P Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 No jeśli pogoda pozwoli to ja tez pojadę gdzieś w Piątek ale raczej ze spławikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 Dziś spinning Wisła poniżej Krakowa, polowałem na jazie i klenie, lekki zestawik 0,16mm małe woblerki 25mm i kopytka, wyciągnąłem drugiego leszcza w tym sezonie za pletwę grzbietową ehhh. Wisła trącona, wysoka niestety :/ Ale na koniec miałem bardzo ładne pożegnanie prowadzę małe kopytko i nagle jest uderzenie następne jeszcze mocniejsze siedzi coś ładnego i w tym momencie ucięta żyłka, typowe dla szczupłego Pomachał bym jeszcze dłużej ale zaczęło padać i się zmyłem. Czekamy na słoneczne ciepłe dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 5 Kwietnia 2012 Share Napisano 5 Kwietnia 2012 byłem teraz na 3 godzinki właśnie wróciłem. Siadły 3 karpiki trochę padało ale spoko, jutro rano też jadę zobaczymy co to będzie... Postaram się zrobić jakieś zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 3 godziny na jeziorze Hajka i nawet skubnięcia ani na kuku ani na białego. Wiało przeraźliwie. Może innym razem będzie lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziś test nowych woderów, woblerów i kamizelki. Wszystko pięknie tylko brak kontaktu z rybą, woda dość znacznie się podniosła na Dunajcu do tego pogoda nie rozpieszcza. Wiatr deszcz i zimno 6`C. Trzeba poczekać na poprawę pogody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misi3k Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Godziny wypad na jeziorko i padl okonek 25 cm na malutkiego twisterka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dzisiaj wybrałem się na starorzecze Bugu w Dorohusku(buchta) no i marnie praktycznie zerowo ;p łowiliśmy razem z ojcem na paprochy(3,5cm) no i jedynie ja złowiłem jednego szczupaczka ok 40 cm... było kilka puknięć ale to wszystko niemrawe, chyba trzeba poczekać aż się trochę ociepli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Z kolegą byliśmy nad naszą rzeką Prosną. Raptem jeden okoń na boczny trok, pozostałe (14 sztuk i malutki szczupak) z leniwego opadu na mikro główkach 12/1-1,5g i twisterze 3 cm. Słabo, ale się chociaż wybroniliśmy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9imar9 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 ja bylem wczoraj, zimno okropne i niestety ani jednego brania łowiłem na małej rzeczce na czerwonego robaczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Dziś wczesnym rankiem .dwie wedki na grunt z filetami na haczykach,upłynoł jakiś czas i na jednej z wedek piękny odjazd,cięcie i dość spory ciężar z drugiej strony,10 minut cholu i w podbieraku ląduje metrowy sandacz.Radość niesamowita ,pierwszy sandał w tym roku,sandacz ląduje wsiatce ,żucam wedkę spowrotem i dalej siedze i czekam .czekam,czekam i nagle słyszę ,pik,pik,pik,pik,wyrywam się ze snu,kurde co sie dzieje,uświadamiam sobie że to tylko sen, zajebiaszczy sen .dobra podnoś tyłek i do pracy.A tak na poważnie to widzę zę rybki niebardzo skubią ,trzeba iść samemu się przekonać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik94 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Wczoraj wypad na Wisłę nie daleko Warszawy , wypad od 3 do 10 rano , na 4 wędki nie było żadnego brania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Dziś 5.30-8.30 jedynie delikatne skubnięcia na spławiki, na spina nic, masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikok1 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 wczoraj dwie godzinki na zalewach jeziora 6sztuk ładnych płoci może było by więcej ale czas nie pozwolił dziś miałem ponownie ruszyć na rybki ale za oknem niestety kijowa pogoda chociaż może coś mnie skusi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Piątkowy wyjazd na klenie i od razu wyśrubowany tegoroczny wymiar. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=224932#224932 Wesołych Świąt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Kolejna krótka wyprawa nad Dunajcem. Niestety godzinka łowienia nie przyniosła efektu w postaci klenia ale było i tak miło ponieważ pogoda dopisała. Wyszło słońce ustał wiaterek więc dzień zaliczam do udanych. I pytanie do was forumowicze. Jest może ktoś z was kto łowi na Białej Tarnowskiej ?? Mam ochotę się tam wybrać ale kompletnie nie znam tej rzeczki jak coś to czekam na PM można było by się zgadać na wspólne biczowanie wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekCLI Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Jaceen śliczna rybka,niestety w moich stronach wręcz nieosiągalna.Poza tym wczoraj mały wypad i leszczyk, biedne 30cm.Pływa dalej mam nadzieje,że dziadków przyprowadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 jaceen, piękny Ja dzisiaj pobawiłem się z karpikami na DS. W sumie 5 sztuk od godz. 10 do 14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sander Napisano 7 Kwietnia 2012 Share Napisano 7 Kwietnia 2012 Wczoraj i dzisiaj spławikowa przepływanka na Radomce. Ryba brała nieźle, każdego dnia po 30-40szt. W 90% to jazie, reszta okoń i kiełb, trafił się też malutki boleń. Niestety wszystkie rybki do 20cm, ale zabawa i tak była fajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieliko Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 Witam wczoraj ruszyłem na rybki z kolegą , rozstawilismy nad wisełką rano namiot i aż do wieczora na zmiane padał to deszcz to grad z deszczem ale dalismy rade sporo brań jak na tą porę roku. ogólnie wpadło kilka płotek i kilka sap i jeden leszczyk 42 cm a jeden około 50 cm się spiął przy brzegu. co mnie zdziwiło też , zazwyczaj na wiosne wędkowałem na 1,5 do 2 metrach gdzie cieplejsza woda i w tym roku nie dawało to efektu pojechałęm na 10 metrow głębinę i połowiłem.... podtrzymuje teze że nie ma reguły pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2012 jaceen, Piękny potworek! Na co się połasił bo mam dylemat na jutro czy sama kuku czy zabrać ze sobą koleżanki :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 nic nie bierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 nic nie bierze księżyc w pełni... wiatr ze wschodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 nic nie bierze księżyc w pełni... wiatr ze wschodu... to i ryba chodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 ogolnie bylem dzisiaj na pobilskiej gliniance,nawałnica narybku(chyba wzdręgi)nie dalo sie łowić a potencjał jest,zaczepiły sie trzy rekordowe podejrzewam na skale Polski wzdręgi.......4cm 4cm i 5 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellmutos Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Byłem na jeziorze w piątek. Delikatny zestaw - spławik, godz. od 7 - 15...ok 13 pojawiły się delikatne brania...weszła jedna płotka 15cm. Łowiłem na robaka białego i czerwonego, chleb, ciasto, kuku...chyba trzeba poczekać na cieplejsze dni... pozdrawiam i życzę Wam jak i sobie jeszcze trochę cierpliwości w oczekiwaniu na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi