Supersobi Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 macko, gratulacje.. ładny pajk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 3 maja, wedkowalem nad pewnym jeziorem okregu torunskiego. Nastawilem sie na ploc, lowilem w godzinach 5:00 do 11:00. Zlowilem ponad 40 ploci, wiekszosc z nich miala ladnie ponad 20 cm, 5 sztuk ponad 30, przyneta kukurydza z puszki, zaneta Gutkiwiecza ploc,kukurydza, bułka. Wszystkie plocie plywaja nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 RTS a w łódzkim nie wędkujesz? A tak ogólnie fajny nick;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Dzisiaj był kolejny wypad na spinning nad odrę i niestety 0 efektów. Boleń w nurcie szaleje, ale nie chce się skusić na nic. A szczupak to się chyba utopił W piątek wypad do Władysławowa na dorsze więc sobie trochę odbiję Po powrocie zdam relację i mam nadzieję, że będzie czym się pochwalić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałNP Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Dzisiaj 3 klonki w godzinę i powrót do pieluch ,fotka największego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a50330e568f2bdee.html Macko,piękny szczupły!!! Pozdrawiam, Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Też się dzisiaj (środa) działo na wrocławskiej Odrze http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=227585#227585 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 9 Maja 2012 Share Napisano 9 Maja 2012 Dziś 4 godziny z feederem na Zapadlisku w czułowie, i pod koniec pobytu 3 liny A byłoby znacznie więcej, tylko kobita zaczynała już marudzić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 Dziś 4 godziny z feederem na Zapadlisku w czułowie, i pod koniec pobytu 3 liny A byłoby znacznie więcej, tylko kobita zaczynała już marudzić :/ Dlatego z kobietami się nie jeździ na ryby Ja wczoraj 4 klenie od 25cm do 30cm. Wisła poniżej Krakowa rzecz jasna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 RTS a w łódzkim nie wędkujesz? A tak ogólnie fajny nick;) dzieki, tez mi sie nick podoba Wedkuje glownie na jeziorach w warminsko-mazurskim z racji tego, że mam tam łowiska na ktorych bywam od dziecka i na wyniki nie narzekam;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Mi w końcu w tym roku udało się złowić pierwszego lina, nie za duży ale cieszy... lecz zanim mi się to udało miałem kilka pusty zacięć pomimo że dość długo czekałem, strasznie długo bawią się tym żarciem, mimo że spławik sobie spokojnie odjeżdża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 W środę 9.05.2012r. po dwutygodniowej przerwie pojechałem sprawdzić czy płoć i leszcz już skubią.Chyba tak bo udało mi się złowić 5szt. leszczy:1x43cm.,1x40cm.,1x38c.oraz 2x35cm.Złowiłem też 9szt. płoci.Płotki małe:20 do 23cm.Ryby wyglądały na wytarte.Łowiłem metodą odległościową,zestawem 5gr. z haczykiem nr.14. http://img51.imageshack.us/img51/3599/zdjcie0158i.jpg . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Gratki macko. To Wisła jest? Maćko nie zdradzi ale po mojemu to Dunajec ....znajoma okolica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Jaceen te Twoje kleniska to mi się dzisiaj śniły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Ostatnio jak byłem nad wodą zauważyłem bardzo dużo kleni i to takich powyżej 30 cm jak stałem na moście to widziałem jak stały w rzece .....ogólnie jest ryba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 U mnie dziś na DS słabo 6płoteczek i jeden krąp 28cm. łowiłem na kukurydzę , straciłem 3haczyki i raz cały zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 witam chce sie pochwalic kropkami zlowionymi w rzece wpywajacej do jeziora i teraz mam problem sa to trocie jeziorowe czy potoki? 77cm 5,90 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poranek Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Dzisiaj wybrałem się na Zb. Żeronice za boleniem ze spinem. 3 godziny rzucania woblerami typowo boleniowymi i o dziwo uczepiły się tylko szczupaki 45 cm, 46 cm i kolejny jeszcze mniejszy spiął się przy brzegu. Od początku maja złowiłem już 16 szczupaków, niestety żaden nie był wymiarowy, nie wspominając o jakimś, którym możnaby było się pochwalić. W moich okolicznych wodach jest bardzo kiepsko z wielkością ryb, stosuję duże przynęty i to nic nie pomaga, chyba tych większych już w tych wodach nie ma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hellson Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 no ostatnie dwa dni okazały się dla mnie całkiem szczęśliwe:D wpadły dwa ładne karpiki w sumie to wysiedziane;) jeden 46 cm waga 2 kg na kuleczkę brzoskwiniową z jet fisha 20mm drugi 56 cm ponad 3 kg. również na brzoskwinkę... coś się zaczyna ruszać:) u nas już połapali ładne sztuki. karpik 6kg, amur 5.5kg i amur 68 cm nie ważony... nic tylko usiąść i go upolować:D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Oj potoki to raczej nie są?! Gdzie takie łowicie? W Niemczech??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajdol Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 witam. gratulacje dla tych co połowili. po kilku wyprawach na wisłę w warszawie ze spinem uczepiło się kilka kleni jazi i boleni. największe z nich: 52cm 58cm- dał nieźle popalic. łowię raczej grubo na kijek WCH 3m do 21g. podczas holu w nurcie ostro zipał i bolek wczoraj wieczorem bolenie nie chodziły. za to obserwowałem żerowanie suma na 0,5 m wodzie. miał ok. 1m.byłem od niego ok. 2m. piękny widok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 sajdol, gratulacje, ładne rybki. Ale ten "jaż 52 cm" to kleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 wczoraj nad nysa 2 sciecia w krzakach bolka i 1 na brzegu 63 cm 2.5kg http://imageshack.us/photo/my-images/838/zdjcie0049t.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Ja dziś miałem mistrzostwa koła na jez. Rusałka, 1225g, wiał silny wiatr, który utrudniał połów bacikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R23 Napisano 12 Maja 2012 Share Napisano 12 Maja 2012 Jak było na rybach a więc zacznę od poniedziałku kiedy to po pracy wyruszyłem na Dunajec do Siedlca za bolkiem. Niestety nic nie brało a przy samym brzegu zauważyłem wierzchem pływające świnki i zacząłem żałować że nie zabrałem feederka. no cóż zmiana żyłki na kleniową i kilka rzutów i rybka jest przy brzegu nagrałem filmik bo bateria była na wykończeniu sorki za jakość. Rybka nie była mierzona aby jej bardziej nie męczyć. Później złapałem jeszcze 6 mniejszych ale nie było czym tego uwiecznić wszystko na woblerka jaxon 4cm z grzechotką w kolorach szaro czarna. Wczoraj wyskoczyłem na jeziorko i za 4 godzinki złapałem tylko malutkiego amura co dziwne tydzień wcześniej również złapałem tylko amura tylko że ciut większego. Ale wyprawa dla mnie udana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi