wasyl1968 Napisano 15 Maja 2012 Share Napisano 15 Maja 2012 może nie jest to temat wędkarski ale jak jest hyde park to muszę się pochwalić że właśnie nastawiłem po raz trzeci w tym roku duży słój ogórków małosolnych w czwartek będa najlepsze takie lekko złamane mniam . z smacznym pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Maja 2012 Share Napisano 23 Maja 2012 lepsze są tylko grzyby kiszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kebes75 Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 zwłaszcza ze smalczykiem domowej produkcji najsmaczniejsze ogórasy mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 13 Maja 2017 Autor Share Napisano 13 Maja 2017 właśnie nastawiłem pierwszy raz w tym roku , jutro na wieczór konsumpcja 😋 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 14 Maja 2017 Share Napisano 14 Maja 2017 Robię systematycznie od czerwca do października i tak co roku. Słój w tym czasie nie stoi pusty, bo jak się kończą od razu kupuję i nastawiam kolejne W tym roku zacząłem wcześniej bo już jeden słój jest jedzony. Najbardziej lubię te po 3-4 dniu kiszenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madelyn Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Ogór małosolny jest wspaniały uwielbiam je jeść, już jeden słoik mam nastawiony Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 od tamtego czasu wykańczamy już trzeci , tylko u mnie nastawiam w sobotę a niedzielę na wieczór muszę słoik na kłódkę 😉 zamykać bo to moje gamonie wpierniczają jak czipsy co wejście do kuchni to łapa w słoik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niki Napisano 24 Maja 2017 Share Napisano 24 Maja 2017 Witam Ogóry dobra rzecz ja robię też papryczkę w zalewie octowej palce lizać na dłuższą zasiadkę nad wodą jak ulał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 27 Maja 2017 Autor Share Napisano 27 Maja 2017 po raz kolejny nastawiony słoik z tą różnicą że tym razem ze świeżym koprem , z racji tego że jestem częstym gościem w kopalni soli w Kłodawie używam soli nie jodowanej według mnie jest różnica a teraz dwa razy p.s. polecam wycieczkę do Kłodawy wrażenie robi sala koncertowa i boisko do kosza oczywiście wszystko w czeluściach ziemi a druga spawa 80 % sprzedawanej soli himalajskiej to sól z kłodawy ( tzw sól różowa) sład chemiczny i wygląd taki sam a dużo tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 4 Maja 2018 Autor Share Napisano 4 Maja 2018 Już takiego smaka miałem że nie wytrzymałem ( mimo tego że kg. kosztuje 9,5 zł. ) pierwsze tego roku 😀 jutro na wieczór konsumpcja 😀 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 4 Maja 2018 Share Napisano 4 Maja 2018 W tym roku szybciej zrobione łogury , nie za wcześnie będą konsumowane 🤔 kurka robisz smaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Maja 2018 Autor Share Napisano 5 Maja 2018 15 godzin temu, zajac222 napisał: W tym roku szybciej zrobione łogury , nie za wcześnie będą konsumowane 🤔 kurka robisz smaka Kurna ale dobre wyszły 😍 chrupiące aromatyczne koperkiem i czosnkiem odpowiednio słone , do śniadania opierniczyliśmy pół słoika 😋 naprawdę jak ktoś lubi to NASTAWIAĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 7 Maja 2018 Share Napisano 7 Maja 2018 Ja już pół słoja też zjadłem udało mi się kupić po 4,50 zł takie malutkie cienkie . Tak wcześnie chyba jeszcze nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2019 Małosolne na święta wielkanocne ? dlaczego nie ! pierwszy słoik w tym roku właśnie nastawiłem , ( we Wrocławiu 7,5 zł. kg. surowe na placu , ponoć polskie ) 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2020 No to kurna dzień wcześniej niż w zeszłym roku 😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Mamy jakąś synchronizację na te ogórki Wczoraj też oglądałem w sklepie ale ostatecznie nie kupiłem bo trochę za duże były. Ale sezon ogórkowy już należy otworzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Tak jak wygląda tak smakuje 😍 byle do poniedziałku , NA ZDROWIE !!!! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 18 Kwietnia 2020 Share Napisano 18 Kwietnia 2020 Zgodnie co roczną już można by powiedzieć tradycją zapodajesz łogura , smacznego 😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Żeby Wasylowym ogórkom nie było smutno 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 21 Kwietnia 2020 Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Zmaka mi narobiliście! Spróbuję i ja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 21 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2020 Chłe, chłe, chłe 🤣 u mnie już po zamiatane , wczoraj na wieczór słoik myłem , jutro nastawiam następne 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 10 Lipca 2020 Share Napisano 10 Lipca 2020 Kolejny słoik tym razem "special edition" z dodatkiem liści wiśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 10 Lipca 2020 Autor Share Napisano 10 Lipca 2020 4 godziny temu, ESSOX napisał: Kolejny słoik tym razem "special edition" z dodatkiem liści wiśni Profanacja 👿 tylko sól, koper, czosnek . ps jak będę dłużej w domu to spróbuję z tymi liśćmi wiśni 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 3 Października 2020 Autor Share Napisano 3 Października 2020 Za to uwielbiam jesień 😍 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 3 Października 2020 Share Napisano 3 Października 2020 Wszystko zbierane u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi