pawciobra Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Jeśli się nie mylę babka bycza Jak na swoje rozmiary to ktoś lipną nazwą tej rybce nadał. Było ich około 50szt Cytuj
buszmen Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 Na Mazurach (Ełk)cały dzień lało ,na rybki wybrałem siłę dopiero o 18 mam rzekę pod nosem więc w każdej chwili mogłem wróci ubrałem się ciepło i przeciwdeszczowo , lecz zmarzłem jak pies -złowiłem tylko 5płotek , łowiłem na kukurydzę metodą DS nęcę od kilku dni to miejsce kukurydzą+groch+pszenica ,wyjąłem z tego miejsca już 5kleni(największy 45cm) i parę płoci 30/33cm No i dziś trafiły się jakieś dwie większe rybki-nie wiem jakie, bo jedna poszła mi w zielsko zanim podkręciłem hamulec i zacząłem pompować ,wkurzony jak zwijałem zestaw, to urwałem haczyk na zaczepie(miejsce mocno zarośnięte i pełno gałęzi na dnie za sprawą bobrów) Wiążę nowy haczyk, po chwili branie że prawie przewala mi wędkę-zacinam ale nic nie ma.Za jakiś czas znowu mało nie wciąga mi wędki-cięcie-jest duża ryba ,lecz po chwili wędka się prostuje,po zwinięciu okazuje się że brak haczyka- no i nie wiem czy coś obgryzło?! ale raczej myślę że haczyk urwał się przecinając żyłkę łopatką-innego wytłumaczenia nie ma.Świeżo założony przypon 16 bez supełków itd.Zobaczymy co będzie jutro Pozdrawiam. Cytuj
kebes75 Napisano 1 Czerwca 2012 Napisano 1 Czerwca 2012 buszmen masz gdzie łowić kombinuj ja zeszły urlop na MAzurach-masakra bezrybie małe płotki i szczupłe(Krutynia) Cytuj
tomek1 Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Wczoraj zamiast sandacza same sumki. A dziś zawody z okazji Dnia Dziecka- w najmłodszej grupie (2006-2010)- ponad 70 dzieci Córa zajęła 8 miejsce, a synek startował tylko "symbolicznie". Na szczęście pogoda dzieciakom dopisała. Cytuj
DAWID Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Rybka wzięła pod podmytym korzeniem na czarnego jiga z czerwonym łebkiem mojego autorstwa. Walka niesamowita po braniu ryba z taka siłą uderzyła w dół rzeki że nim się obejrzałem stałem po pas w wodzie, nagle wróciła do swojej miejscówki i czułem już tylko zaczep, myślałem że to już koniec i ciągnąłem na siłę , pstrąg się wkurzył i sam opuścił miejscówke. Nagle zaczął płynąć w moją strone, ominął mnie i pruł w góre rzeki Szedłem za nim może 15 metrów, nagle znalazł jakiś konar pod którego się schował, i trzy razy go z niego wyprowadzałem zanim dał się podebrać. Ręce trzęsły mi się jeszcze pół godziny po wypuszczniu rybki ... Ale do rzeczy.... Tegoroczny rekord pobity Czerwcowy kropasek lorbasek wagi ciężkiej C&R!!!!!!!! Cytuj
buszmen Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Gratki Dawid u mnie takich nie ma ,zresztą i tak nie lubię łowić na spining Dziś tak jak wczoraj padało cały dzień,a że nie mogłem usiedzieć w domu to poszedłem z DS na rybki, założyłem płaszcz OP1 do kostek to nie zmokłem ,ale zmarzłem w dłonie.Rybki nie dopisały , tylko 2płotki i 2okonki , no i tak jak wczoraj coś tam zaciąłem i straciłem haczyk jednak to jakieś felerne haczyki ,trzeba chyba pod szlifować łopatkę.Pozdrawiam. Cytuj
Don Gucak Napisano 2 Czerwca 2012 Napisano 2 Czerwca 2012 Dzisiaj szczupaczek 55cm na "stuningowana" obrotówke mepps'a srebrną. Rybka cieszy ze wzgl na to że zbiornik jest dziki i pod wielką presją ("taśmowiec" w Gliwicach obok giełdy samochodowej). Zazwyczaj o wyniki tam jest ciężko a tu prosze 1 wymiarowy szczupak tego roku, oczywiście wrocił do wody. W sumie nawet nie mam jeszcze karty podbitej więc zbiorniki jakie dowiedzam ze spinem są mocno ograniczone, niestety ;/ Cytuj
flomaker Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Odra zachodnia wczoraj wieczorem - ustał zachodni wiatr i rybki zaczęły współpracować. Trzy leszczyki na feederka: 41cm,17cm,28cm strasznie chude i słabe. Największy był poza wodą może z 25 sekund, a i tak musiałem go długo uruchamiać, bo się rozleniwił i chciał grzbietowym popływać. Ostatecznie rybki w formie wróciły na żerowisko. Porzucałem trochę spiningiem za szczupłym (bo żal trochę takie słabe rybki łowić, bo to holuje się jak dodatkowy koszyk i jest duże ryzyko uśmiercenia), ale albo on nie chciał atakować, albo ja jeszcze nie umiem go łowić. Cytuj
spn83 Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 sezon sandaczowy udanie otwarty, wpadło jeszcze parę okoni 25-30 cm Cytuj
DevilDog Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Wczoraj pojechałem zapolować na sandacza niestety nie udało mi się żadnego złowić..wpadły dwa szczupaczki krótkie do 40cm i 3 okonie takie około 20cm i w tym jeden 32cm : Uploaded with ImageShack.us Cytuj
buszmen Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 U mnie coś rybki nie biorą dziś na DS 1płotka na kuku i 2okonki na robaka ,widziałem też 2spiningistów łażących za szczupakiem-ale nie pytałem czy coś bierze Z nudów na feedera założyłem malutkiego twistera i czepną się okonek Jednym słowem bieda z nędzą. Cytuj
Gość Basia Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Rybka wzięła pod podmytym korzeniem na czarnego jiga z czerwonym łebkiem mojego autorstwa. Walka niesamowita po braniu ryba z taka siłą uderzyła w dół rzeki że nim się obejrzałem stałem po pas w wodzie, nagle wróciła do swojej miejscówki i czułem już tylko zaczep, myślałem że to już koniec i ciągnąłem na siłę , pstrąg się wkurzył i sam opuścił miejscówke. Nagle zaczął płynąć w moją strone, ominął mnie i pruł w góre rzeki Szedłem za nim może 15 metrów, nagle znalazł jakiś konar pod którego się schował, i trzy razy go z niego wyprowadzałem zanim dał się podebrać. Ręce trzęsły mi się jeszcze pół godziny po wypuszczniu rybki ... Ale do rzeczy.... Tegoroczny rekord pobity Czerwcowy kropasek lorbasek wagi ciężkiej Obrazek C&R!!!!!!!! David zakochałam się w twych okularach hehehehehe , daj namiary gdzie je kupiłeś , wybieram się w niedługim czasie nad morze śródziemne to do opalania będą jak znalazł. Ładny potok u mnie dziś słabiutko 2 potoczki na 39 i 44 cm reszte w okolicy 30 cm........ryby ogólnie ładnie brały Brat miał w czwartek życiówkę 62 zm potok na czarnego twistera, Cytuj
buszmen Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Pod wieczór tylko 3płotki i 1krąp , i na od chodnego na ostatnią kukurydzę kleń 48cm. Uploaded with ImageShack.us Cytuj
Poranek Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 U mnie dzisiaj kolejny, chyba już dwudziesty w tym sezonie szczupak! Niestety kolejny niewymiarowy. W tym sezonie jeszcze nic wymiarowego, nie wspominając nawet o jakiejś rybce, którą można by było się pochwalić. Cytuj
artleep Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Witam. Ja poniosłem dzisiaj 3 klęskę w Wilczynie Leśnym koło Wrocławia. Jakieś 2 delikatne brania i koniec. Trudno... Może w przyszły piątek coś się poszczęści. Cytuj
Czerwony Diabeł Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Witam. Ja dziś rano trafiłem na spinning szczupaka 96cm i 6.55 wagi. I malutkiego okonka Po miesiącu bryndzy! Ostatniego ładnego (104cm) szczupaka złowiłem dokładnie miesiąc temu. A zwykle łowię tylko potwory po 20 - 30cm... Cytuj
flomaker Napisano 3 Czerwca 2012 Napisano 3 Czerwca 2012 Na DS kilka leszczyków - brały mocniej niż wczoraj. Próbowałem znów porzucać spiningiem, ale bez rezultatów. Parę osób trolingowało i jakieś tam rybki około-wymiarowe ciągali - wszystko w torbę. Poza tym zatrzęsienie małych komarów. Pogoda dopisała, mimo iż przez godzinę kropiło. Cytuj
szoperx Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 2 dni temu Warta- Luboń, koło aquanetu. Byłem pierwszy raz w tym miejscu, mało oblegane ( a raczej w ogóle), Warta bardzo wąska, duzy nurt, ale chciałem spróbować, bardzo kiepski połow, oprócz tego klenika, jeszcze jeden mniejszy, raczej się już tam nie wybiore. Metoda połowu Feeder, kukurydza. Rybki oczywiście wszystkie z powrotem wróciły do wody:) Cytuj
Łukasz789 Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 02,06 Ponieważ pozostało trochę wolnego czasu po robocie to pojechałem na ryby .Cel spining +przepływanka (kleń, świnka) .Gość przy pomnie w ciągu 30min złapał 4 klenie wszystkie 50+. A drugi tradycyjnie 5 świnek i do domu. I jak się tutaj nie denerwować. bo u mnie na zero ciągle pomimo zastosowania kukurydzy , pęczaku , czereśni i nic ! Nawet brania Kumpel ojca załatwił specjalne przynęty będziemy trenować jutro tego białoryba . 03,06 Jak ktoś nie wie jak wygląda pechowy dzień wędkarza to napiszę. W domu podczas pakowania okazało się ,że mamy połamane wędki ( ja z tym łamaniem wędek kilka postów temu żartowałem) w sumie 6 sztuk straty ok. 2000zł. Fajnie się zaczyna nie ? Wszyscy na wszystkich kto zawalił sprawę i dlaczego.No dobra bierzemy zapasowe wędki i jakoś na te ryby jedziemy ale już po humorze na rybach. W pewnym momencie zablokował się mnie kołowrotek bo żyłka zaczęła się skręcać. I blacha za bardzo opadła na dno i pozostało mnie nic innego jak zostawić ją tam na zawsze.... U ojca lepiej ale był problem znajomy twierdził ,że trzeba zastosować cieką żyłkę i chyba była za cienka bo przypony strzelały jak szalone na tych rybach( miała być żyłka dobrej jakości , a i tka pod koniec musieliśmy zastosować swoją) . Miał podobno pięknego pstrąga na kuku ale żyłka nie wytrzymała.A co najgorsze przyjechało dwóch miejscowych i w 2h mieli po komplecie świnki ( wszyscy na chamskie wędki z bazarku takie same kołowrotki , grube żyłki bez przyponu) .... Tyle nas to kosztowało czasu i siły aby wszystko było ok .Oprócz tego pogoda nas nie rozpieszczała ciągle od wieczora padał deszcz , więc przerwy początkowo były dosyć długie potem to już było nam wszystko jedno i zmokliśmy do suchej nitki. Kiedy mój pech do ryb się skończy bo naprawdę zaczyna się wszystkiego odechciewać.Sześć wyjazdów trzy różne techniki , sześć rożnych łowisk i ciągle nie poczułem ryby na wędce. Nie wiem kiedy następny wyjazd ( w Boże Ciało nie wypada w następny weekend ma lać) i nie wiem czy to już nie będzie wyjazd na łódkę....Miejmy nadzieje ,że tak , miejmy nadzieje ,że się odkuje z rybami i miejmy nadzieje ,że do tego czasu zakupie jakieś nowe wędki A przede mną następny tym razem naprawdę stresujący acz krótki tydzień.... Swoją droga muszę chyba jeszcze więcej pisać i pytać na tym forum bo coś muszę naprawdę robić źle. Cytuj
buszmen Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 U mnie dziś po robocie jakieś 2,5h na kuku metoda DS kleń 28cm. Płoć taka sama tylko grubsza i jeszcze 7płotek w wymiarze 27/24 wszystkie tłuściutkie , złote gruntowe! nęciłem kukurydzą z procy -zdjęcia fonem wyszły jakieś zamazane więc nie wklejam, aparatu nie mam,muszę coś wymyślić(statyw) aby ładne zdjęcia wychodziły,nie tylko rybek ale i mojej osoby , nie mam żadnych zdjęć na rybach,sam łowię ,więc nie ma kto zrobić,a przydała by się pamiątka na stare lata Pozdrawiam. Cytuj
Pavlo Napisano 4 Czerwca 2012 Napisano 4 Czerwca 2012 Dziś zaliczyłem spacerek Bobrem .pogoda dopisała i rybki też ,wpadły jeszcze dwa maluchy Cytuj
Winko Napisano 4 Czerwca 2012 Autor Napisano 4 Czerwca 2012 Ładna kropka Pavlo! Gratuluję! Ps: Co to za wędzisko na tym zdjęciu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi