Robek Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 Przez ostatnie pięć lat miałem dwie kontrole, a jestem nad wodą często i nie nad jakimiś bezludnymi kałużami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 1 Grudnia 2015 Share Napisano 1 Grudnia 2015 czaplasiwa, Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 8 Grudnia 2015 Share Napisano 8 Grudnia 2015 Cóż nie zawsze można być wszędzie i o wszystkich porach nad naszymi wodami. Straż działa i myślę że znowu będziemy mieli przyjemność spotkać się gdzieś nad wodą. Życzę sukcesów - strażnik Słyszałem, że były kontrole w piątek po ostatnim zarybieniu pstrągiem i było parę osób które nie zastosowały się do zarządzeń. I jak efekty? mam nadzieję, że kary surowe. Przykre jest kiedy przyjeżdża się połowic w weekend bo w tygodniu się zapierda... w pracy a ryb nie ma bo ktoś się chwali, że na kukurydzę od dwóch dni kłusuje. Od 3 lat regularnie opłacam kartę w tym roku rekordowa ilość wypadów nad wodę i ani jednej kontroli Chyba musimy się umówić na kontrolę przez telefon pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 9 Grudnia 2015 Share Napisano 9 Grudnia 2015 Cóż pigularzu jak widać musieliśmy się mijać w czasie. Popytaj stałych bywalców Bagrów ile byłoi jest na tym zbiorniku kontroli przez straż. O wysokość kar też możesz wśród nich zasięgnąć języka . Może kiedyś się w końcu spotkamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 21 Kwietnia 2016 Share Napisano 21 Kwietnia 2016 Koledzy był już ktoś tego roku na Bagrach za białorybem? Ryba już żeruje? Pytam bo bym pojechał w sobotę lub poniedziałek ze spławiczkiem i gruntówką ale nie wiem czy już białoryb żeruje czy brać spining na pasiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Nikt jeszcze nie był za białorybem na brzegach ani na bagrach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 22 Kwietnia 2016 Share Napisano 22 Kwietnia 2016 Na podstawie relacji z Przylasku karp i lin się ruszył i bierze jak potłuczony, nie wiem jak Brzegi i Bagry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Kwietnia 2016 Share Napisano 23 Kwietnia 2016 Po nieudanym poranku na Brzegach przeniosłem się koło 12:30 na Bagry. Łowiących sporo, więc odwiedziłem mały stawek ( ten od strony torów/wiaduktu ), było widać że krasnopióry pięknie żerują więc szybka wymiana haczyka na nr 16 kilka białych robaczków i do dzieła. Posiedziałem w sumie do 16:00 praktycznie od razu po zarzucie spławik znikał lub odpływał , ogólnie po 20 sztuce przestałem nawet je liczyć, generalnie rybki małe większość 10-15 cm i jedna większa koło 25 cm. Podsumowując nawet się pobawiłem, ale chyba jeszcze się trzeba wstrzymać z polowaniem na lina lub karpia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 1 Maja 2016 Share Napisano 1 Maja 2016 Byłem dzisiaj w godzinach 16:00-19:00 na Bagrach ze spiningiem. Tradycyjnie bez szału 3 małe szczupaki 30-45 cm czyli jak to na Bagrach bez zmian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 Byłem dzisiaj na bagrach 4 godzinki, Piękna pogoda, praktycznie 0 wiatru, słońce na rękach aż mnie na raka spiekło, jak w lecie Wielu wędkarzy było, część z gruntu, część ze spinem za szczupakiem. Tych co pytałem o wyniki (spinningistów) to każdy na 0 bez nawet puknięcia. Ja chodziłem ze spinem na bardzo lekko, za wzdręgami. Trochę ich nawet połapałem, ale same króciaki, największe 22-25cm, ale zdecydowana większość to maluszki ok. 15cm. Z ciekawych rzeczy to widziałem stado pięknych leszczy, które pływało sobie tam i z powrotem w tej zatoce przy przystani. Niektóre łopaty miały ok. 50cm, niestety do jiga nie startowały Dwukrotnie zostałem też zaatakowany przez łyskę. Skubańce siedza w trzcinach tak, że ich nie widać i pilnują piskląt. A jak się przejdzie obok to nagle wielki raban, wrzask, zamieszanie, matka z młodymi ucieka, a samiec wyskakuje do bójki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 6 Maja 2016 Share Napisano 6 Maja 2016 aldebaran leszcze ruszyły na tarło, dzisiaj jak byłem na brzegach to samo, łopaty po 50 cm+ przy samym brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Wybrałem się z rana na Bagry. Byłem na miejscu ok. 8 i niestety niemiła niespodzianka - na tablicy wisi ogłoszenie, że od dzisiaj od 10 jest zakaz wędkowania. No nic, nie sprawdziłem sobie wcześniej to mam teraz. Ale połowiłem te 2 godzinki i były całkiem owocne Metoda oczywiście spinning w wariancie UL, żyłeczka 0,10 i microjigi na haczykach 12 i 14. Co jakiś czas uwiesiła się taka "standardowa" wzdręga: Trafiła się też ciut "większa" płotka: A na koniec wisienka na torcie Tuż przed 10, gdy trzeba się było powoli zbierać, postanowiłem tak z głupa rzucić przed siebie. Rzucam, kilka podbić i nagle jak coś nie przypierdzieli I świeca, świeca, świeca, odjazd, znowu świeca. A ja z żyłką 0,10, więc odkręciłem hamulec jak najbardziej się dało, ale na tyle, żeby hol był w ogóle możliwy. I znowu świeca, znowu odjazd. Po chwili takiego defensywnego z mojej strony przeciągania liny na brzeg wyjechał taki 40cm grubiutki tęczak (tu już przy wypuszczaniu): Kaban to to może nie jest, ale na UL kijku i nitce 0,10 nawiniętej na kołowrotek, nieźle potrafi dać popalić A najlepsze jest to, że zapięty był za samą skórkę na końcu pyska, na słowo honoru: Jak za tęczakami nie przepadam, tak trzeba im przyznać, że to wybitnie sportowe ryby i mało który nasz gatunek podczas holu walczy z takim zaangażowaniem i w tak widowiskowy sposób. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 To pogratulować, taki tęczak na takim sprzęcie to kwintesencja zabawy i holu. Ciekawe czy to już z dzisiejszego zarybienia czy stary bywalec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Cytuj Ciekawe czy to już z dzisiejszego zarybienia czy stary bywalec Raczej stary bywalec, bo jak się pozbierałem to z tego co widziałem nie zaczęli jeszcze zarybiać No i wszystkie płetwy miał całe i nie poranione, więc myślę, że trochę w bagrach już popływał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 12 Maja 2016 Share Napisano 12 Maja 2016 Widać niedobitki jeszcze jakieś się trafiają... Trzeba było zostać i oblukać jak to wygląda to zarybienie bo przeważnie podobno wagę robi... woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Panowie był ktoś teraz w weekend na Bagrach? Brały chociaż te zarybieniowe tęczaki? Ja byłem tylko na dwie godzinki po południu w sobotę od 16-18 ale poza dwoma spiningistami którzy jak mówili " bez dotknięcia " nie widziałem nikogo. Pogoda była tragiczna i nie było widać w wodzie żadnego ruchu, ale może ktoś z was był dzisiaj i powie jak było Myślałem się jutro z rana przejechać na kilka godzin bo ma być fajnie ale nie mogę się zdecydować między Bagrami a Brzegami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Elast rzuć monetą i tu i tu możesz coś powinieneś złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 15 Maja 2016 Share Napisano 15 Maja 2016 Ja byłem o fajnie kotlety na błystke brały, dwa już zjadłem z frytasami pychotka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Maja 2016 Share Napisano 16 Maja 2016 Byłem dziś od ok 5:15 do 12:00, pogoda w miarę to i ludzi nie brakowało. Obszedłem w sumie połowę zbiornika od zatoczki koło przystani "Horn" aż do zatoczki gdzie jeżdżą te wariaty na deskach ciągnięci liną Próbowałem wszystkiego co ze sobą zabrałem, chyba kilkunastu rodzajów wirówek od Robinsona po DAM, mini twisterów, jaskółek, kopytek, wobków powierzchniowych od Dorado i wobków płytko schodzących i nie odnotowałem nawet dotknięcia.. Było widać co chwilę jak tęczaki zbierają coś z powierzchni ale kompletnie na nic nie reagowały, nawet żaden mały szczupaczek się nie uwiesił.. Kicha po całości. Jutro chyba uderzam na Brzegi ze spławiczkiem i zarzucę też na żywca z gruntu w poszukiwaniu węgorza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 Dziś byłem za pstrągiem. 5 na brzegu wylądowało. 2 w reklamówce ;D Reszta pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FlyingNinja Napisano 18 Maja 2016 Share Napisano 18 Maja 2016 2 godziny temu, PogromcaSmokuf napisał: Dziś byłem za pstrągiem. 5 na brzegu wylądowało. 2 w reklamówce ;D Reszta pływa. Od której strony łowisz jeśli można wiedzieć i jaką matodą? Od torów czy od strony koła żeglarskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 19 Maja 2016 Share Napisano 19 Maja 2016 Od plaży szedłem i wzdłuż torów. Metoda spinning. Brały na jiga z małym paproszkiem czorwono żółtym. Na blaszkę też próbowałem ale zero efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aldebaran Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 Powoli dobieram się do tych coraz większych, ale jeszcze długa droga przede mną Metoda oczywiście spinning. Ogólnie łowiłem kilka godzin od. ok 8 rano, wyjechało łącznie ok. 20 wzdręg, 3 okonki i mały krąpik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 piękne ryby! jakbyś podkolorował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Maja 2016 Share Napisano 25 Maja 2016 2 godziny temu, aldebaran napisał: Powoli dobieram się do tych coraz większych, ale jeszcze długa droga przede mną Metoda oczywiście spinning. Ogólnie łowiłem kilka godzin od. ok 8 rano, wyjechało łącznie ok. 20 wzdręg, 3 okonki i mały krąpik. ale cudnie wybarwione , a tak a pro po 0,10 żyłka czy plecionka ? Wielkie graty pozdrawiam Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi