Skocz do zawartości
Dragon

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ładny Okaz. Gratulacje :wink: No ja też właśnie zauważyłem ze przy zmianach stanu wody ryby biorą chimerycznie..

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Ludziska Łowił ktoś ostatnio na Wiśle okolicach dąbia albo huty piszczie jaka sytuacja bierze coś ? :grin::grin:

Napisano

Dziś łowiliśmy z kumplem około połtora kilometra poniżej mostu Wandy w Nowej Hucie. 3 wędki na grunt w poszukiwaniu białorybu + jedna z trupkiem uklei na sandacza. Pomimo czestej zmiany przynęt nie udało nam się złowić nawet jednej sztuki, więc około 10, po ponad 6 godzinach łowienia spakowaliśmy sprzęty i wróciliśmy do domów. Hitem byli Panowie Emeryci mylący leszcza z karasiem, czy świnkę z jaziem. Oczywiście wszystko, nawet mikroskopijnej wielkości trafiało do siatki. Pewnie będą sznycelki :mrgreen:

pozdrawiam

• 1 month later...
Napisano

czy ktoś z kolegów łowi w okolicach promu w spytkowicach? jak tam jest z dojazdem brzegiem? jechałem tam kilka razy ale nie miałem czasu na rekonesans bo prom zawsze czekał na mnie...

• 4 weeks later...
Napisano

Ja przypuszczam że ci panowie nie posiadali karty. Ciężko mi uwierzyć że ktoś posiadający kartę myli karasia z leszczem :shock:

Napisano
  Cytat
Ciężko mi uwierzyć że ktoś posiadający kartę myli karasia z leszczem :shock:

Zdziwiłbyś się, w ostatnią niedzielę rekordowego karasia pomylono z karpiem, co lepsze przez wędkarzy z wieloletnim stażem :???:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Napisano

Jest ciekawie,ale trzeba mieć wodery żeby połowić. Bardzo fajne sa tez miejsca po drugiej stronie,ale tam znowu trzeba mieć przynajmniej 30-gramowe główki.

Ostatnimi czasy szukałem sandacza w Tyńcu, na Salwatorze i Dąbiu- jakieś pojedyńcze pstrykniecia,poza tym cisza grobowa :???: Myslałem,ze moze na Przewozie coś lepiej

Napisano

W Krakowie drapieżnika mniej jak dla mnie, za to białej ryby multum tylko trzeba znać miejsca :wink: Za drapieżnikiem warto pojechać do Okleśnej na lewy brzeg przy przeprawie, oj warto.

Napisano

Tam gdzie leżą zwłoki promu czy naprzeciwko? Bo jeśli naprzeciw to byłem 2 dni temu i kiepsko było, ale wybieram sie jutro rano tylko niżej na zakręt.

Napisano

Padły średnie, ale facet który cumował łódź mieszkalną "Skawa" koło przeprawy wyciągnął bardzo dużo niewymiarków, mówił, że najsmaczniejsze :evil: