Skocz do zawartości
tokarex pontony

Wisła w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolego, on ma układy z SSR. Nie do ruszenia. Każdy kto łowi w okolicach Okleśnej nie raz i nie dwa natknął się na sieci czy szarpakowców więc koleś z kilkoma wędkami to żadna rewelacja. Tam SSR i PSR nie zagląda a policja w Alwerni ma to w nosie.

Napisano

Ja w tym roku między Miejscem a Okleśną byłem kontrolowany 7 razy przez PSR a dwa razy wiem, że byli ale nie podeszli bo nie było potrzeby.

Napisano
Kolego, on ma układy z SSR. Nie do ruszenia. quote]

Musiał trafić na sprzedawczyków,bo SSR-owców jest około 500 w Okregu Krakowskim-watpliwe by z każdym miał "układ". Dzieki za cynk-dorwiemy go :twisted:

Napisano

Na kolegów raczej. Na Okleśnej widuje SSR Alwernia tylko.

Ja z racji że na rybach jestem cały rok po 2-3 razy w tygodniu znam 90% kłusoli wiślanych i oni znają mnie dlatego nie wychylam się, bo kiedyś gdy natknąłem się na wyciąganie sieci niedaleko Okleśnej dwa dni po tym zdarzeniu ktoś poluzował mi śruby w kołach. Mały gest a wiele znaczy.

Napisano

Dobrze że piszesz tu o takich sprawach . Już ja wiem komu powiedzieć żeby sobie tam "wycieczke" zrobił :lol:

Napisano

kolego, ja mogę siedząc w domu podać miejsce i termin gdzie można natknąć się na

a) szarpakowców - krótkie wędzisko, kotwiczka, do niej przywiązana nakrętka + wór na ziemniaki (wczesna wiosna, zima, przybory wód)

B) omijających 200m od tamy praktycznie codziennie kogoś widzę

c) sieci (wczesna wiosna,zima)

d) najmniej szkodliwych "bezkartowców"

Najwięcej kłusoli jest wczesną wiosną i zimą, wtedy,kiedy nie ma innych wędkarzy nad wodą. W ciągu roku boja się i jak już to wybierają miejsca odludne.

• 1 month later...
Napisano
dorwiemy go
najlepiej go potnijcie i rzuccie tym niemiarowym sandaczykom na pozarcie :cool: Nie mozna w takich sytuacjach machnac ręka i zapomniec.Wystarczy napisac do odpowiedniej osoby na forum ktora chetnie cos z tym zrobi!Jeden drugi zapłaci a pozniej cala wieś bedzie sie trzepała ze strachu :cool:
Napisano
dorwiemy go
najlepiej go potnijcie i rzuccie tym niemiarowym sandaczykom na pozarcie :cool: Nie mozna w takich sytuacjach machnac ręka i zapomniec.Wystarczy napisac do odpowiedniej osoby na forum ktora chetnie cos z tym zrobi!Jeden drugi zapłaci a pozniej cala wieś bedzie sie trzepała ze strachu :cool:
  • 2 months later...
Napisano

Cześć panowie wracam znowu na wody okręgu krakowskiego po banicji do okręgu kieleckiego. Musze się pochwalić ze pobiłem swój rekord szczupaka: 84 cm i 8,70 kg wagi złowiony pod Ostrowcem Świętokrzyskim na zbiorniku zaporowym Wióry. Połamania kijów na wiosnę :D

Napisano

Coś pokombinuje żeby był większy ale jutro bo meczyk się zaczął. Trzeba się na klenia i jazia wybrać może na weeku :D jak tam ruszyło się coś u was??

Napisano

Wisła, Raba i Szreniawa to największe rzeki w okolicach Krakowa prawda??? Może ktoś zdradzi na które odcinki na nich można wybrać się na klenia i jazia??

Napisano

Gratuluję piękne okazy :) Wybiorę się do Niepołomic na którymś weekendzie jak tylko trochę cieplej się zrobi i przestanie lać.

• 2 weeks later...
Napisano

Witam

Jeśli chodzi o ładnego klenia i jazia to polecam Wisłę poniżej zapory na Kujawach.

Duża szansa na spotkanie pięknej rybki Powodzenia.

• 1 month later...