pan.cernik Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Gratuluję. Na prawde szczerze choć przez łzy zazdrości... A ja w tym roku nawet 40 cm na Wiśle nie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Gratuluję. Na prawde szczerze choć przez łzy zazdrości... A ja w tym roku nawet 40 cm na Wiśle nie widziałem... Dzięki ale to jeszcze nie to na co się czeka - choć nie można narzekać. Wszystko przed nami jesień się dopiero zaczyna wiec "Machaj wędą ryby będą !!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Dzisiaj na Wisełce....http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=267680#267680 Ja też Gratuluje!!! Sezon się zaczyna nie kończy szczupłe brać zaczęły i się mocno rozkręcają, można liczyć na niezłego potwora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 W tym roku jest jakaś inwazja szczupaka z przedziału 65-70cm. Oby i sandaczami tak "sypało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 W tym roku jest jakaś inwazja szczupaka z przedziału 65-70cm. Oby i sandaczami tak "sypało" Może i jest "inwazja" ale wierz mi nie wszyscy je łowią... a może i na szczęście Co do sandaczy na razie samo przedszkole... czekamy na przymrozki Mariusz1, a jak na Kuźnicy?? Co roku kilka metrówek tam pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wobler Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Dzień Dobry. Chciałem się przywitać na stronie wątku, który najczęściej będę odwiedzał i mam nadzieję udzielał się . Co do mojej osoby, opis jest w przywitalni, pozdrawiam wszystkich wędkujących i sympatyków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Wiem;) Mnie osobiście się nie udało, choć dwa razy było blisko. Podobnie z sumami- niejeden twierdzi ,ze jest ich zatrzęsienie ,a jakoś rzadko się zdarza by ktoś "łapał za szufladę" podczas podbierania. Dziwny ten rok. Przymrozki pewnie wpłyną na skoncentrowanie się ryb,ale warto już teraz próbować. Niedawno udało się dorwać jednego psiaka co to już do przedzkola od dłuższego czasu nie chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Witam. czy ktoś orientuje się jaka woda na Wiśle po nocnych opadach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Bluzer, Dokładnie..., może z tymi sumami to tak że łowią na robale i wątróbki te małe... ale większe jakoś tak za często w tym roku nie wyjeżdżały na brzeg. O pojedynczych sandałach w granicach 60cm-75cm słyszałem ale to jak zawsze... gdzieś się w końcu trafi jak się często bywa... wiec połamania, ja dopiero po weekendzie się wybiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Im mniej na brzegu tym większa szansa, że jeszcze gdzieś tam pływają. Ostatnimi czasy (a nawet i wczoraj) przeżywam za każdym razem szok związany z ilością wędkarzy nad wodą. Zapewne jest to 80% wędkarzy, którzy nie trafiają na forum takie jak to, więc nasze komentarze nie do końca odzwierciedlają prawdziwy rybostan Wisły. Wczoraj ze znajomym byliśmy w godzinach wieczornych. Znajomy piękne branie, szaleństwo na kiju, 5 sekund i spinka. Branie sandaczowo/szczupakowe. Ja rzuciłem storma w główny nurt, kilka zwinięć, nagle wygięcie i jazda 15 metrów z kabłąka, delikatne ustanie ryby, dogięcie szczytówki (prawdopodobnie jakoś zmieniła położenie w wodzie) i kolejne 15 metrów z kabłąka - nie do zatrzymania. Po wpłynięciu na spokojniejszą wodę zaczynam pompować i nagle luz Sumisław albo coś zapiętego bokiem, śluzu na pletce nie było, ale wierze, że miałem rybę życia na kiju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Z tego co czytam to coś się dzieje na Wiśle Ja dziś wyskoczę po zmroku na Dąbie, może przyjdę te większe mętnookie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 W tym roku jest jakaś inwazja szczupaka z przedziału 65-70cm. Oby i sandaczami tak "sypało" Może i jest "inwazja" ale wierz mi nie wszyscy je łowią... a może i na szczęście Co do sandaczy na razie samo przedszkole... czekamy na przymrozki Mariusz1, a jak na Kuźnicy?? Co roku kilka metrówek tam pada. Znajomy na Kuźnicy wytargał ostatnio na spina szczupłego 103cm. Ja obecnie mam nieco mniejsze sztuki, lecz sezon dopiero się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 a jak woda na Wiśle po deszczach ja wczoraj byłem przed deszczem poniżej przewozu to niska dosyć ale pełno trawy płynęło jeden jakiś taki niby strzał i lekka rysa na gumie potem zaczęło padać i koniec wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 W okolicach Koszyce - Górka stan wody na Wiśle bez zmian po opadach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 na Kuźnicy Co to jest Kuźnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 też chętnie bym się dowiedział co to ta kuźnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Odwiedziłem Wisłę w okolcach Grabii ale płynie tyle śmieci, że nie da się praktycznie spiningować... co rzut to trawa, patyki itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 dzięki kolego za informacje bo sam się chciałem tam wybrać dziś.. ale skoro taka sytuacja to nie warto... trawa już we czwartek płynęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Kuźnica to Kuźnica Warężyńska zwana czasem Pogorią IV. Duży zbiornik i chyba nadal bez możliwości łowienia ze środków pływających. Znajduje się w Dąbrowie Górniczej. Technicznie wcale nie taki prosty jakby się mogło wydawać. To tyle pokrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wobler Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Witam. Wczoraj od 6 do 11 spining poniżej Przewozu. Efekt, 2 krótkie szczupaczki, z czego ten większy, ok 45 cm posiadał kila imponujących blizn. Generalnie woda fajna, ale zielska sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 Witam. Wczoraj od 6 do 11 spining poniżej Przewozu. Efekt, 2 krótkie szczupaczki, z czego ten większy, ok 45 cm posiadał kila imponujących blizn. Generalnie woda fajna, ale zielska sporo. Niestety pewnie imponujące blizny to mógł być efekt kormoranów... sporo się ich tam pojawiło :/ A tak w temacie posiada ktoś jakieś bieżące info o kolorze i wielkości Wisełki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Nikt nie był więc pojechałem sprawdzić jak to wygląda. Woda sporo podniesiona, kolor do łowienia. Kilka delikatnych skubnięć za ogonki gum i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekS Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Dziś po południu byłem ze spinem dwie godzinki na Wiśle w okolicach Jeziorzan. W wodzie lądowały wszelakiego koloru woblerki i gumy, niestety zero efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Dziś 6 godzin machania i wynik mizerny...... dwa pstryknięcia, jedna obcinka ogonka i jeden szczupły +/- 60 cm sam się uwolnił. Do tego huśtawka wodą i to przekraczająca metr.... więc zakończyłem wypad. Może następnym razem będzie lepiej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Dziś 6 godzin machania i wynik mizerny...... dwa pstryknięcia, jedna obcinka ogonka i jeden szczupły +/- 60 cm sam się uwolnił. Do tego huśtawka wodą i to przekraczająca metr.... więc zakończyłem wypad. Może następnym razem będzie lepiej.... Wczoraj byłem an skawince i lipa, przedwczoraj Wisła i również lipa także czekam może przyszły tydzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi