Elast93 Napisano 22 Listopada 2015 Share Napisano 22 Listopada 2015 Dzisiaj spontaniczne dwie godzinki 15:30-17:30 na W2 za mętnookim ja jedno pstrykniecie ale pudło, kolega nic, a brat na koniec trafił 65 cm około 2 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Gratki dal was za ZANDERKA ale wy jesteście w czepku urodzenie... co nie pojedziecie to ładna rybka a Sandaczy nie łapiecie przecież... Ja katuje za tym sandaczem i łapie same maluchy ... a nic poważniejszego... a jak tam byłem na tych Nieznaowicach w końcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 kepes53, Nie dałem rady w sobotę, teraz na weekend śnieg mówią to nie wiem czy zdążę tam zajrzeć. Póki co chyba w tym tygodniu wyskoczymy ze dwa razy wieczorkiem na 2-3 godziny za sandaczem i być może jutro albo pojutrze jeszcze raz te brzegi, a dalej się okaże czy będzie mróz i śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 chyba z tym śniegiem to ściema a mróz tylko w nocy więc nie ma co się stresować na W2 jeździcie powyżej czy poniżej Kościuszki? ja w tym roku w planach miałem odwiedzić miejsce poniżej ale narazie tylko w planach bo jeździłem na W3 tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 kepes53, Powyżej, ale może ze 4 albo 5 razy byliśmy. Ale jak chcesz sportowo połowić zandery to wybierz się na starorzecze podgórki tynieckie na górny staw no kill od strony wału, kolega tam w lipcu wieczorem na twistera miał dobrą 80 tke ale nie udało się wyciągnąć na brzeg do zdjęcia bo wszedł w przybrzeżne krzaki wodne Sandacza tam jest sporo byliśmy też jakoś 3 razy to każdy z naszej trójki miał jakiś kontakt z rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 23 Listopada 2015 Share Napisano 23 Listopada 2015 Podgórki znam dość dobrze :)wiem że czai się na nich nie jeden "potwór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 Elast93 a na podgórkach spiningujecie na brzegach od tej bardziej dostępnej strony czy wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 PogromcaSmokuf, A to już zależy, jak jest czas dłużej porzucać to przedzieramy się z tej mniej dostępnej strony, natomiast jak jedziemy na 2/3/4 godzinki to raczej odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PogromcaSmokuf Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 No właśnie jak ja bywałem to z tej dostępnej strony. A przy tej mało dostępnej zawsze coś przywaliło z łódki myślę że można by się tam pobawić. Może kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 24 Listopada 2015 Share Napisano 24 Listopada 2015 PogromcaSmokuf, A na co ci tam łódka? Przecież idzie obrzucać z brzegu tylko się trzeba nachodzić trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 http://haczyk.pl/galeria/albums/userpics/24441/65_cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 spontaniczny wypad na W3 :] drugi 50+ spiął się po chwili holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 kepes53, No wreszcie trafił przyzwoitego zeda Gratulacje, ja miałem połowić i w sobote i dzisiaj ale wyszło że nigdzie nie byłem, a jutro jadę z chrzestnym na małe wędkarskie zakupy i przy okazji oddam wędzisko spiningowe do naprawy ( o ile uznają w ramach gwarancji ) i pewnie wyjdzie na to że zakończę sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 szkoda jeszcze kończyć sezon jak taka pogoda za oknem.. w końcu się udało i wychodziłem cos co już czuć na kiju... teraz czekać tylko kolejnego weekendu bo niestety w tygodniu brak czasu... to kijek poszedł? jak da radę łowić to lepiej poszczekać i w styczniu oddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 kepes53, Na tej pierwszej największej przelotce całkowicie odpadł mi lakier, przelotka jest wygięta i nieco luźna dodatkowo chyba we wrześniu nad wisłą przy łączeniu obydwu części pojawiło się kilka pęknięć i szkoda żeby trachnęła w czasie łowienia, mam jeszcze w razie czego naprawdę stare kilkunastoletnie sandaczowe wędzisko jaxona które dostałem od wujka w zeszłym roku więc jak będzie parcie to dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 6 Grudnia 2015 Share Napisano 6 Grudnia 2015 Gratki dla kolegi za ładnego zanderka, nooo wreszcie coś się pojawiło w wątku, co mnie może zmobilizuje do wyjścia nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Piękny zedzik, na fotce już w panierce ) Gratki raz jeszcze i teraz czekamy na 70+ Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Zdeczka sie przybrudził na błocie ale nie chciałem go męczyć szybkie foto i popłynął Kamil w sobotę śmigamy z rana walczyć dalej.. oby podwyższony stan wody się utrzymał bo fajne miejsca się porobiły szkoda że ten drugi się spiął bo były by dwie fotki.. ale lepiej z dwojga złego lepiej że to ten mniejszy spadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 OK Ja się ostro kuruję i lecimy, liczę że znów mnie naprowadzisz na ładnego Zandera. Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 Graty kepes53, taki to już fajny psiak. Mi w tamtym tygodniu udało się wyjąć jednego trochę ponad 50, pewnie w tym samym albo w pobliżu miejsca gdzie swojego wyjąłeś Elast93, a co potrzebujesz by mieć parcie na wędkowanie?!... Nie ma co owijać drapieżniki ładują aż miło... i jeszcze taka pogoda sprzyjająca, więc jak masz tylko z godzinę wolnego to i tak warto jechać porzucać, a efekt może zaskoczyć. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 KrzysiekG - dzięki ,pewnie tak tam za dużego wyboru nie ma ta woda podniesiona daje szanse bo robią się fajne dołki.. jak opadnie to i rybki pójdą w głębsze miejsca.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 KrzysiekG, Wolnych chwil na wędkowanie to mi nie brakuje, tym bardziej że chce się więcej i więcej. Tylko niestety jestem w pewnym sensie uzależniony od osób z którymi wędkuję bo sam nie mam prawa jazdy (czekam jeszcze dwa lata żeby móc zrobić A ), jedynie w ciepłych miesiącach jeżdzę samotnie skuterkiem na bagry lub brzegi bo mam najbliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 kepes53, Dokładnie, przy wyższej wodzie są niezłe efekty czasem.. choć zauważyłem, że w takich warunkach częściej szczupłe się trafiają niż psiaki. Elast93, wiem coś o tym ,miałem podobnie... kiedyś czasu dużo a transportu nie było i nie było jak jeździć to tylko bagry katowałem, teraz wszędzie mogę jechać "niezależny" w pewnym sensie tylko, że teraz chroniczny brak czas... więc niestety krótkie wypady, ale ostatnio nad wyraz owocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 7 Grudnia 2015 Share Napisano 7 Grudnia 2015 no ja miałem da sandacze.. ale rano pod zaporą byłem okazyjnie to byłem świadkiem wyjęcia leszcze za płetwę i szczupłego takiego ok 60 cm... także coś tam się działo ogólnie.. chociaż od napotkanego wędkarza usłyszałem ze nic i w sobotę i w niedzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 13 Grudnia 2015 Share Napisano 13 Grudnia 2015 Jednak jeszcze wyskoczyliśmy dzisiaj o 10:00 na trzy godzinki na Wisłe powyżej przewozu postukać za mętnookim ale bez dotknięcia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi