Zebi123 Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Panowie brzana sie ruszyła na Wiśle, kilka nie duzych zlowilem wczoraj, na zywca mialem potezne branie drapieznika pewnie sum, chwile holu, i sie spial , slabo zapiety najwidoczniej byl. No niewiadomo jak teraz po deszczach bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 znów deszcze leje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 wie ktoś jaka woda na Wiśle po nocnym deszczu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Byłem wczoraj wieczorem. Daleko do letniej niżówki, ale woda do łowienia jak najbardziej. A oto efekt wczorajszego wypadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Bardzo piękny:) gratulacje ile mial dokładnie ? ja tez bylem wczoraj i sie moge 2 kleniami pod 40cm pochwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Zebi123, 105 cm. Mój pierwszy na spina. Pięknie walczył, odjazdy po 20 metrów w środek rzeki, coś pięknego. Gratuluję kleni. Ja też wczoraj kilka złapałem na drugi lżejszy zestaw, ale były o połowę mniejsze niż twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 ...i na co się połakomił ? jakiej linki używasz? możesz opisać cały zestaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Petyr, ładne ryby ciągniesz na Wisełce Pogratulować ! Do zobaczenia nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Witam:) Interesujące okazy Świetnie że takie wyniki padają Gratulacje, Wisła ostatnio spore przeskoki miała co mnie zdenerwowało szykowałem się na zawody Spin a tu dzień przed lipa rzeka nagle się podniosłą po opadach ehh teraz trzeba czekać miesiąc, kilka wypadów zaliczyłem w tamtym tygodniu i udało się złapać bolka 68:) Pięknie chodził, Teraz jak widzę stan jest świetny, planuje wypad, może jeszcze dziś a weekend na pewno Piękny sum, że udało Ci się wyholować świetnie, nie lada wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Silny sumek i bardzo ladnie ubarwiony. Tez jestem ciekawy Twojego zestawu, moglbys opisac czym lowisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 na pewno nic ciężkiego tam nie ma Sztuka holowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 chodzilo mi o kij i linke no napewno tez cos w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Zebi123, Wziąłem ze sobą dwie wędki. Jedna 1-11 na klenia ale na szczęście sum został wyholowany na tą drugą czyli: Robinson Diaflex 10-40, plecionka 0,13 Power Pro. Wędka pierwszy raz przeszła taki test i szczerze ją mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Porzadny sprzecik Dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Petyr, na co dziabnęła kijanka ? wobler, guma ? Ja dziś wybieram się wieczorem na Wisłę poniżej Przewozu ale za kleniem i jaziem pobiegać. Kupiłem obrotówki Lukris mini 1 i woblerki Wobi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 dobry wybór z tymi woblerkami, będziesz zadowolony ! od marca łowie praktycznie tylko na te bączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 niktważny, Na woblera. A te jaziowe bączki też mam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 Petyr gratuluje sumka, zachęcam do obławiania miejscówki za następnymi wąsatymi, na pewno jest ich tam więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 bumtarara, Dzięki. Pewnie spróbuję znów w przyszłym tygodniu, bo jazda niesamowita. Może i ten sam znów weźmie lub jego koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 A tak z ciekawości wział przy samej opasce czy raczej przy podstawie na głębszej wodzie ?? Podbiłeś mi trochę gula i musze odwiedzić swoje sumowe miejsca niebawem W zeszłym roku z jednego miejsca miałem 11 sztuk, w tym na pewno jednego złowiłem 3 razy. Także warto wypuszczać sumy bo potrafią się odwdzięczyć dobrymi braniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 bumtarara, Branie nastąpiło w miejscu gdzie już kończy się opaska, na granicy cofki i głównego nurtu, jest tam przy samych kamieniach nurt wsteczny. Głębokość ok 2-2.5 metra. Czy to typowe miejsce bytowania suma? Nie mam doświadczenia w połowie tego gatunku. niktważny, Jka wczorajszy wypad. Pogoda i jazie dopisały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Czy typowe to nie wiem bo super specem też nie jestem, ale moje miejscówki też miały podobną charakterystyke, czyli raczej spokojny nurt w sasiędztwie dobra stołówka z drobnicą i przynajmniej 2 metry wody. Co prawda 2 sztuki udało mi się złowić w głównym nurcie na metrowej wodzie podczas szukania boleni, ale to były jakieś wyjątki, może akurat tam żerowały bądź migrowały na inne miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Wczoraj widziałem na brzegu sztuke koło 130 cm, niestety zabrana na ramie i zaniesiona do wędzarki. Ale nic to...ten sezon pokazuje że suma w Wiśle nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Petyr, u mnie taki kluski brały: woda trącona podneisiona ale do łowienia, ryba "siedzi" przy brzegu. Pomimo padającego deszczu ludzi jak mrówek !! Najgorsze to, że mi się kołowrotek kończy Penn Sargus 2000, czy znacie może jakiś serwis ? lub co kupić na zastępstwo do 300 zł ? Gobio Gobio, nieraz widzę jak ktoś wraca np z Tołygą (która jest podobno niejadalna) na działki a tak już grill się pali... Szkoda sumików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Niktważny, co się stało z młynkiem? Mam 2 Sargusy i mimo usilnych starań nie jestem w stanie ich zajechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi