Zebi123 Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 ja wczoraj w nocy tez polowilem na deszczu. wynik obiecujacy klen 44 i bolen 52. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Niktważny, co się stało z młynkiem? Mam 2 Sargusy i mimo usilnych starań nie jestem w stanie ich zajechać Luz na kabłonku mam go ze 4 lata i nigdy nie był smarowany, ale już znalazłem gościa co ma dostęp do części i się zajmuje Penn'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 orientuje sie ktos jaka woda po opadach dzisiaj ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 witam. wie ktoś może jak woda na wiśle? opadła coś? bardziej klarowna niż tydzień temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Ja dziś jadę po pracy na Wisłę to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 niktważny, ja byłem wczoraj wieczorem powyżej Krakowa. Przed Krakowem wod czysta ale uciąg spory. Dis powinno być znacznie lepiej. Do ryb szczęścia nie miałem, tylko 1 kleń ok 30 cm. Cienkonogich zatrzęsienie. Na komary nic nie działa. Co 20 minut się psikałem i tak chlały skur...y. Straciłem cały preparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Dzięki za info Petyr, Ja dziś uderzę chyba w okolicę Grabi nie byłem tam od maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Byłem dzisiaj poniżej krk. Woda lekko podniesiona kolor jak zwykle o tej porze roku. Coś tam sie nawet działo,4 bolenie w tym 2sz 60+ i kleń 40tak. Ps: na cieńkonogie pokecam brosmax, tylko stosujcie z umiarem bokorbki kołowrotków rozpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 19 Lipca 2013 Share Napisano 19 Lipca 2013 Ja właśnie wróciłem z Wisły woda trącona ale już w normie. Połowiłem klenii od 20 do 40 cm, najlepsze brania tuż przed zachodem słońca. Jeśli chodzi o komary to dziś nie przeszkadzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Dziś zameldowałem się na Wisłą o 4:30 ale bez szału było mnóstwo brań tylko dwie ryby na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Znajome klimaty. Na smużaki nie brały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Gobio Gobio, jakoś nie chciały Właśnie wróciłem z wyprawy, gdzie postanowiłem zwiedzić Wisłę drugiej stronie( od strony Wieliczki) ale po te strome wręcz pionowe brzegi oraz 20 minutowa przeprawa przez pokrzywy z nutka komarów dały góry...wróciłem do domu. Polecicie jakieś miejsca gdzie można eksplorować w polowaniu za drapieżnikiem ? Od Przewozu do Grabi brzeg po stronie Krakowa mam w miarę rozpoznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Bromba? Cała masa hand made'ów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Mam smużaki typu hand made ale 1,5 - 2,0 gr więc daleko nie rzucę, jedyna opcja wypuścić z prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Małe jest piękne? Nie zawsze. Przy lekko podniesionej i trąconej wodzie nie ma co przesadzać z drobiazgiem. Najważniejsze to sięgnąć ryby. O ile jaź latem wybrzydza i faktycznie mniej znaczy lepiej o tyle kleń (poza niską i przejrzystą wodą) wali w wobki słusznych rozmiarów bez żadnych oporów. Dziś zwiedziłem odcinek z mapki powyżej i wyjąłem dwa klonki 40+, oba na wobki 5 cm. Ryba trzymała się z dala od brzegu i smużkiem bym jej nie sięgnął. Przynętę dobiera się do warunków a nie odwrotnie. Swoją drogą woda niesie tyle zawiesiny że żyłka zmieniła kolor na brązowy. Drapieżniki mało widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 @Niktważny popatrz, taki mały kleń, a jakiego woblera zaatakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Petyr, miałem parę razy klenia boleniowe 7-8 cm woblery ale myślałem że to przypadek. Spróbuje następnym razem na większe wobki. Dziś połowiłem bardzo dobrze na Rabie, dominowały klenia 25-45 cm, szkoda, że to eldorado skończyło się w momencie jak ludzie zaczęli pływać na materacach, pontonach a dzieciaki rzucały kamienie do wody... ehhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Siemka:P Niktważny na jakim odcinku Raby łowiłeś jeśli mogę wiedzieć ? byłem przez weekend dwa razy na Wiśle w Nb i lipa ehh bolek wcale się nie pokazywał a potencjalne miejscówki tym bardziej bez aktywności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Esioslaw, Byłem w miejscowości Chełm, woda czysta, żyła coś nowego po wędkowaniu na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Coś tam skubie na "naszej" Wiśle. Głównie bolenie i czasem kleń się zdarzy, połowy okupione mega stratami przynęt bo biorą raczej bliżej dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Ja dziś straciłem ulubionego wobka zeżartego przez... No właśnie co? Potężny szary ogon z masywnym trzonem, tyle widziałem. W pierwszej chwili myślałem że to boleń ale musiałby mieć 10. Przypuszczam że albo najechałem albo przynętę celowo zeżarł amur co się ponoć zdarza. Na pewno był zahaczony w okolicach głowy bo czułem każde szarpnięcie. Odjechał na 30-40m i tam sobie stanął w nurcie. Jak zebrałem parę metrów żyłki od razu odjeżdżał na poprzednie miejsce. Taka zabawa trwała 10 min a ja nie byłem w stanie go przyciągnąć, w końcu poczułem luz. Węzeł przy krętliku miał dość takiej zabawy. Niestety duża ryba w nurcie i 0,18 to kiepskie połączenie. Ku pamięci... I ciekawostka, nieduży okonek uderzył w wobka piątkę zapinając się równocześnie na 5 z sześciu grotów. Na szczęści łowca i chirurg-amator w jednej osobie dał radę i rybka wróciła do wody w dobrej kondycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 gregorxix, niezła przygoda z wodnym potworem, kupisz sobie nowego woblera chyba, że był to "hand made" to będzie ciężko. Kiedyś miałem podobną przygodę, chciałem nowego woblera przetestować, w pierwszym rzucie zaciąłem "łódź podwodną" nie dałem rady zatrzymać tego czegoś na żyłce 0.20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Mogę sobie kolejnego wystrugać Tyle że te robione "z ręki" niepowtarzane są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Byłem dziś na Wisełce poniżej Przewozu. Nastawiłem się na klenie. Łowiłem od 4.30 do 7.30. Pierwsze dwie godziny bez najmniejszego brania. Łowiłem głównie smużakami i woblerami 3-4 cm. A klenie się pokazywały, więc przez ostatnią godzinę łowiłem najmniejszym badziewiem jakie miałem w pudełku. Pierwszego brania doczekałem się na mikrojiga:) Uff już się bałem, że będę zerował. W sumie 4 klenie wyjąłem i 1 okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Petyr, a mnie namawiacie na 5 cm woblery a sam łowisz na mikro jigi Ja dziś po pracy jadę nad Rabę zobaczymy co będzie się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi