pulaas Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Planuję "ugryźć" Wisłę powyżej stopnia Łączany. Nigdy tam nie łowiłem, więc chciałbym dowiedzieć się coś o tym miejscu. Czego się tam można spodziewać? Na pierwszy ogień idzie grunt ale potem pewnie będę chciał połazić ze spinningiem. Łowi tam ktoś z naszego forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orka Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Planuję "ugryźć" Wisłę powyżej stopnia Łączany. Nigdy tam nie łowiłem, więc chciałbym dowiedzieć się coś o tym miejscu.Czego się tam można spodziewać? Na pierwszy ogień idzie grunt ale potem pewnie będę chciał połazić ze spinningiem. Łowi tam ktoś z naszego forum? Witam. Ja łowie powyżej Łączan w miejscowości Kamień. Są tam bardzo fajne miejsca na gruntową zasiadke. Co do ryb to jakieś 3 lata temu brały tam piękne leszze ,takie 60-70 cm. Ale w ostatnich 2-3 latach nie złapałem tam leszcza większego niż 50 cm. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną . Z innych ryb choć sam się na nie nie nastawiam to wiem ,że są tam piękne karpie i amury. Są też duże bolenie choć bardzo ciężko je tam złapać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 orka, masz może jakieś zdjęcia z miejscówek gdzie wystepują te bolenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulaas Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Orka, dzięki za info. Wytypowałem sobie miejsce niedaleko stopnia wodnego i strałem się tam dojechać Trochę pobłądziłem, wjechałem jakąś polną drogą, która się nagle skończyła, musiałem wracać kawałek na wstecznym, mało brakowało urwał bym tylny zderzak w moim Seacie po raz chyba szósty (oczywiście poprzednie uszkodzenia też w drodze na ryby) Gdy dojechałem, na upatrzone miejsce, ujrzałem kilka samochodów i pozajmowane miejsca (trochę poźno się wybrałem). Trochę się wkurzyłem, że zmarnowałem tyle czasu i pojechałem na dobrze mi znane miescówki poniżej stopnia Kościuszki. Tam bez większych sukcesów, przez cały dzień wpadł tylko niemiarowy okoń oraz sum ok. 40cm. Na Wisłę powyżej Łączan zrobię jeszcze kiedyś jeszcze jedno podejście Tylko może lepiej przygotuję się topograficznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orka Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 A to zdjęcie z samej miejscówki http://zapodaj.net/ebab5578b888c.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orka Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 To mniej więcej te okolice http://zapodaj.net/5e4d58ebf9202.jpg.html PePe w zeszłym roku w lato w te największe upały z kolegą siedzieliśmy 3 dni z federami. Woda przez cały dzień się gotowała od ataków boleni i to dużych. Nawet próbowałem któregoś przechytrzyć ale bez skutków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Byłem w nd między 18-21 na przewozie, ludzi dużo, woda piękna, wszyscy na 0... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 orka dzięki za info, własnie tych upałów teraz brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 I coś sie mnie widzi ,że lato będzie dosyć chłodne jak na ostatnie lata. Noce jak na ten okres są według mnie bardzo zimne. Orka pięknego masz psa(fajnie wędek pilnuje) , miejscówka tez piękna jest. Można tam dojechać samochodem czy nie bardzo? Bo tylko takie miejscówki na razie uskuteczniam , a Tyniec , Piekary mnie się przejadły ( ale się mnie rymuje ). Ogólnie od piątku do niedzieli praktycznie zawsze na rybach na Wiśle ale bez najmniejszych efektów. Obok tez marnie ( nie licząc tych z bacikami , haczykiem max 22 i jednym białym tamci zawsze cios ale max 15cm standard 5-10cm ). Wyjątkiem od reguły jest mój sąsiad pisałem o nim ten to połapie tam ryb ale nie chce mnie nigdy an nie zabrać a efekty ma autentycznie po (niestety) zabiera ryby. Planuje wypad w okolice AK podobno dosyć biorą tam. Trochę pełen obaw jestem ale moze4 się uda zorganizować tam nockę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Łukasz, to dziwne co piszesz, ja przez pare godzin w tych okolicach na weekendzie bez rewelacji ale tych 8 leszczykow 40-52 cm udalo sie wyciagnac plus spinka pieknej lopaty pod podbierakiem. Chyba ze takie lapiesz ale traktujesz to jako nic Na nocke sie jeszcze nie zdecydowalem, musze odkopac kurtki puchowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gierek226 Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Witam,dzisiejszy mój wypad spinningowy na Wiśle w Małym Płaszowie na ZeRo..2 dni temu w tym samym rejonie złapałem klenia 40cm+,i pod wieczór spinka szczupaczka koło 60cm..a tak to bryndza..Okoń gdzieś popłynął w ch.. bo go nie widać,słychać itp.'' Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Łukasz, to dziwne co piszesz, ja przez pare godzin w tych okolicach na weekendzie bez rewelacji ale tych 8 leszczykow 40-52 cm udalo sie wyciagnac plus spinka pieknej lopaty pod podbierakiem. Chyba ze takie lapiesz ale traktujesz to jako nic Na nocke sie jeszcze nie zdecydowalem, musze odkopac kurtki puchowe No noce zimne u mnie na termometrze 8 stopni przydałoby się dwa razy więcej.... Zobaczymy może się przejadę i zastosuje mniejszy haczyk.Ale bez okłamywania Was i siebie łowię ,,na grubo". Raczej nie stosuje białych ostatnio tylko gruby czerwony , rosówka , wątróbka.I nastawiam się na poważne brania .Jak walnie mnie karp , kleń to będzie co zgłaszać a nie.... . Ale bez jaj taki leszcz koło 50 bez problemu powinien wziąć mnie na taki zestaw. Ogólnie wiem ,że jakby zastosował białe + haczyk 16-18 to byłoby branie za braniem , ale mnie jest szkoda tego kaleczyć.... Taka mam filozofie ...Znajomy czasem łowi moment co by żywce były...(3-4) .Może brania drapieżników tym spowodowane ,że maja co jeść to ciężko je przechytrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 SzwagierJanusza, wydaje mi się że mogłem Was widzieć ze szwagrem, łowiłem na spina (jakoś przed Bożym Ciałem) w Tyńcu ale na przeciwległym brzegu od klasztoru. I po przeciwnej stronie (ok. 200m od klasztoru w stronę stopnia) widziałem ekipę gruntową, z rozbitymi mini-namiocikami igloo, śpiewali jakieś "hej sokoły" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Bieniuphy, to nie my Szwagra przez miesiac nie bylo w Krk wiec sam jezdzilem a po drugie zmienilem miejscowke zgodnie z radami PePe - wyniki sie znacznie poprawily Łukasz, ja nie lowie ani ciezko ani lekko, raczej standardowo - zalezy od wody i brań. co prawda lowie tylko leszcze (bo na nie sie nastawiam), to nie ma reguły, brały zarówno na grube czerwone jak i na pinke trzeba wyczuc co im w dany dzien smakuje a wielkośc przynęty nie ma tu znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Szwagier, a próbowaliście coś może na tym starorzeczu przy skałkach, zaraz przy tym zakręcie na którym teraz łowisz? Ktoś z forumowiczów w ogóle tam łowił? Bo mnie korci na zasiadkę ze spławiczkiem tam za jakimś japońcem/linkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Bieniu, nie łowilismy tam, choć woda wydaje się ładna to jednak zawsze Wisła kusi bardziej czy przy ostatniej dużej wodzie to starorzecze zostało zalane przez rzeke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Łowiłem kilka razy na tym starorzeczu. Przeważnie na spinning rybki szczupłe i okonie. Na spławik i grunt wzdręgi, jakieś karasie a poza tym trafiają się leszcze i karpie oraz liny. Po dużej wodzie zawsze jakaś ryba tam zostaje z Wisły. Miejscami jest tam bardzo głęboko i słyszałem też o sumach.... ale widzieć nie widziałem. Ps. Są też raki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Tak czytam posty z tego lata dotyczące Wisły i jakoś nie żałuję, że tam nie zaglądam w tym roku ... Już w zeszłym roku wracałem częściej o kiju niż z czymkolwiek. Coś się dzieje niedobrego skoro tyle osób pisze, że lipa (pewnie to wina PIS'u). Czytam wątek regularnie i uderzę tam dopiero jak będe widział, że coś się dzieje. Jak narazie omiatam spinem Przylasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Tak czytam posty z tego lata dotyczące Wisły i jakoś nie żałuję, że tam nie zaglądam w tym roku ... Już w zeszłym roku wracałem częściej o kiju niż z czymkolwiek. Coś się dzieje niedobrego skoro tyle osób pisze, że lipa (pewnie to wina PIS'u). Czytam wątek regularnie i uderzę tam dopiero jak będe widział, że coś się dzieje. Jak narazie omiatam spinem Przylasek. Oby wiecej ludzi tak myslalo bedzie wiecej ryb dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Tak czytam posty z tego lata dotyczące Wisły i jakoś nie żałuję, że tam nie zaglądam w tym roku ... Już w zeszłym roku wracałem częściej o kiju niż z czymkolwiek. Coś się dzieje niedobrego skoro tyle osób pisze, że lipa (pewnie to wina PIS'u). Czytam wątek regularnie i uderzę tam dopiero jak będe widział, że coś się dzieje. Jak narazie omiatam spinem Przylasek. Oby wiecej ludzi tak myslalo bedzie wiecej ryb dla mnie Hehe niestety PePe., połowa ich dla mnie Jak narazie omiatam spinem Przylasek. I jak wyniki?? Ruszyło się coś?? Nie byłem tam już ze 3 tygodnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Panowie jak woda na Wiśle ? Do łowienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 Tez przyłączam się do pytania jak woda w końcu może wybiorę się jutro nad tę Wisełkę naszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Woda jak najbardziej do łowienia choć wczoraj dużo trawska szło a i kolor jakis taki brunatny bardziej w czwartek 2 leszczyki 40+ i dużo płotek. wczoraj pierwszy raz na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 28 Czerwca 2014 Share Napisano 28 Czerwca 2014 Ja dziś pod wieczór podjadę może sandałek ? hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 Wczoraj w godzinach wieczornych Wisła, woda wysoka i trącona, aczkolwiek udało się złapać 5 boleni w granicach 47-57 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi