PePe. Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Jeśli wobler 9cm 8gr można uznać za lekki to łowię sandały cały sezon na lekko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Właśnie o to lekko mi chodziło, dzięki. Po urlopie niewędkarskim jestem "wygłodzony walki". Jak tylko czas pozwoli to w tym tygodniu będę wojował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Zebi123 Efekty na Dąbiu .... Zadowalające... Ostatnio posiedziałem do 21 i była to rozsądna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Jak tam kolego Morelowy twoje poczynania na Wiśle i efekty ? udało się złapać upragnionego sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 Cześć na razie byłem tylko raz. Byliśmy pod wieczór z kolegą z forum. On trafił małego sandałka z opadu, któremu dał się wypiąć w wodzie. Ja katowałem najpierw wobler a potem opad i niestety straciłem 2 gumowe przynęty . Chcemy uderzyć po pracy pod koniec tygodnia i pobiczować wodę trochę dłużej. W zamiarze (przynajmniej moim) - OPAD ciąg dalszy. Jak masz ochotę się przyłączyć to zapraszam na PW Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 8 Września 2015 Share Napisano 8 Września 2015 A gdzie nad Wisła dokładniej śmigacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 9 Września 2015 Share Napisano 9 Września 2015 Byłem raz poniżej Przewozu i faktycznie są fajne miejscówki, ale bliżej mi jest jednak na odcinek Stopień Dąbie - Most Wandy, niestety nie znam praktycznie w ogóle rzeki i na razie jestem na etapie badania dna itp Woblerami łowić nie lubię zbytnio. Chcę wreszcie coś trafić z opadu, bo na razie trafiałem jedynie zaczepy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Wtajcie. Jak wyniki na Wiśle? Ruszyła się ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 10 Września 2015 Share Napisano 10 Września 2015 Byłem dziś na W3 od 5:20 do 9:30 bez brani. Ryba chodziła ale raczej biała i dwa bolki widziałem. Woda masakrycznie niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 28 Września 2015 Share Napisano 28 Września 2015 W sobote na W2 lowilem od 8.30 do 12, siadlo ze 20 leszczykow, niestety wszystkie male, nie przekraczaly 30cm. Deszcz lal bez przerwy, woda piekna do lowienia. Lowi ktos z Was biala rybe na Wisle? macie jakies wyniki? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Hej Szwagier, na Wiśle dawno nie byłem z feederem, ostatnio spławik ćwiczyłem na stojącej wodzie. Połowiłem podobnie jak ty, kilkanaście leszczy takich 30-35cm i kilka płoci. Ostatni mój wypad do Przylasek z lekkim spinem na godzinkę, efekt to całe DWA okonie ok. 20cm... Panowie, łowicie coś bo podejrzana cisza na wątku? Napiszcie jak macie jakieś efekty, bo z motywacją coraz gorzej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 W ubiegłym tygodniu 2 dni spędziłem na W3 w poszukiwaniu białej ryby za pomocą feederka ( pierwszy raz w tym roku). Efekt to 9 leszczyków 37-44 cm i jeden karaś +/- 35 cm. Jak widać szału nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 29 Września 2015 Share Napisano 29 Września 2015 Witam. Wynikiki na Wiśle w tym roku chyba ogólnie są marne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Witam. U mnie wyniki w miare spoko od czerwca wakacje fajne rybki siadały, a we wrześniu złamałem kij haha a i mniej czasu teraz, trzeba się wybrać na szczupłego albo sandały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morelowy Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Ja od niedawna katuję Wisłę opadem. Efekty mizerne, ale przynajmniej wiem, że jakiś drapieżnik pływa. Łowię przeważnie na odcinku Dąbie - Nowohucka. Miejscówek pewnych nie znam. Duża rzeka o prostym korycie uczy pokory, jak zaczynałem rok temu to pojęcie miałem zerowe. Teraz coś tam wiem, ale jeszcze za mało. Na forum poznałem użytkowników, z którymi od czasu do czasu udaje się wyskoczyć na wspólne oranie dna, przy okazji czegoś mogę się nauczyć, porozmawiać i fajnie spędzić czas nad wodą. Do tej pory z Wisły wyjąłem 5 okoni 25-30cm, 3 szczupaki 30-40cm i suma 50cm. Nastawiam się na sandacza, do końca roku dużo czasu a ja na razie nie odpuszczam. Jak sezon się zacznie na dobre, to wyskoczę na pewno na inne odcinki - podkrakowskie, tam gdzie są konkretne miejscówki (główki, opaski). Liczę, że się uda. Jak nie trafię Zandera do końca roku to sprzedaję wędki i zaczynam zbierać znaczki. Pozdro dla zapaleńców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pan.cernik Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Wisła to niewdzięczne rzeczysko. Na odcinku miejskim na wiosnę brały sumy Jak się skończył sezon na pstrąga to na Wiśle, Bagrach, Kryspinowie we wrześniu nie złapałem NIC ! Dziś miałem dosłownie godzinę (!) miedzy 8 a 9 rano. Pierwsze pół godziny cisza, potem wstrzeliłem się w przynętę i w drugie pół 4 okonie 20- 30 cm, niewymiarowy szczupak i dwa brania żle zacięte. I bądź tu mądry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 W ostatnią niedzielę na Wisełce bardzo miło spędziłem 3 godzinki. Wziąłem 2 wędki, jedną z nastawieniem na szczupłego, druga na okonio-klenie. Skończyłem z 4 kleniami, największy 40+ i 10 okoniami 20-25. Największy klenik pacnał w 7cm rapalke z wolframowym przyponem, zresztą "większe" okonie też nią nie gardziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigularz Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Hehe, dwa tygodnie temu na W3 kleń 40 cm. połknął mi wahadłówkę - Gnom 22g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbull Napisano 11 Października 2015 Share Napisano 11 Października 2015 Panowie, czy przy takim zimnie i wietrze jak dzisiaj warto na Wisełkę wyskoczyć z feederem? To mój pierwszy sezon w Krakowie i zastanawiam się, czy coś w taką pogodę się trafia (czy warto negocjować z żoną przepustkę na wypad ). Chciałem uderzyć przy ujściu Wilgi albo po drugiej stronie. Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszS Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 Witam wszystkich. Od niedawna mieszkam w Krakowie tudzież chciałbym połowić. Przeczytałem juz chyba wszystkie posty dotyczące tej fascynującej a zarazem tajemniczej rzeki i nasuwa mi się jedno pytanie.. heeej karpiorze, gdzie jesteście? Czy jest jakikolwiek sens szukać karpia w tej pięknej rzece? Planuje dopiero od marca/kwietnia siadać za grubasami, tylko czy warto..? Pozdrawiam wszystkich kolegów po fachu, choć tu chyba sami spiningiści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 17 Października 2015 Share Napisano 17 Października 2015 MateuszS, Z tego co mi wiadomo Karp jest ( ale czy jest ich dużo to nie wiem bo ich nie łowie prawie wcale ) a czasem trafia się nawet jakaś większa sztuka, widziałem na zdjęciu u napotkanego gościa karpia podobno miał 7 kg ale mi wyglądał na takiego piątaka, a było to za stopniem dąbie w stronę centrum Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 29 Października 2015 Share Napisano 29 Października 2015 koledzy jak tam sytuacja na Wisle poniżej "przewozu" nie płynie zielsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 2 Listopada 2015 Share Napisano 2 Listopada 2015 kepes53, dziś byłem na godzinkę, niżówka nadal, zielsko nie płynęło ale rybek też nie było ani widać ani słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 lipa straszna też udało mi się wyskoczyć od 15 do prawie 17 i tez nawet trącenia nie miałem.... woda martwa... chyba tylko "nocni" łapią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 3 Listopada 2015 Share Napisano 3 Listopada 2015 To Ty byłeś czarnym fordem, że tak zapytam?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi