fix-bud Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Kolego ja łowie z brzegu,są tu tacy co pływają,ja do nich nie należę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sgk19 Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Witam! mat91 napisał/a gdzie warto poplywac lodka na sumowskich ? Okoń-Wrocławskie-Oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holinex Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 gdzie warto poplywac lodka na sumowskich ? Odra koło Polic, jezioro Dąbie, byłem wczoraj chwilę porzucać i szczupak 70 cm się trafił oczywiście wrócił do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Widzę, że 0,5 cm brakujące do wymiaru to zbyt dużo aby moderatorzy forum nie usunęli zdjęcia Fix jak tam jeziorko Słoneczne już rozpracowujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 dzis bylem 7-12 lodka na regalicy pozniej nadorzeczu do dabskiego na koncu dabaskie i doslownie nawet nic nie ogryzlo metoda spinning i troll przynety wszystko rozmawialem tez z dziadkiem na innej lodce na trok to 3 okonie male Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Witam,byłem 1go Maja wody Sum Szczecin godziny 5-12 z brzegu z nastawieniem na Szczupaka tylko spin.Dwa brania i dwie ryby ale nie Szczupak tylko Sandacz.Na matową obrotówkę - 48cm i na perłowego Mansa z niebieskim grzbietem - 45cm.Troszkę mnie zaskoczyły ponieważ brania w połowie głębokości wody czyli tam gdzie powinien przebywać Szczupak... Brania poprzedzone spławem małych ukleji,myslałem że to Boleń a tu niespodzianka Chociaż miałbyć Szczupak.. Ryby oczywiście wróciły w dobrej kondycji do wody:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zlotowlosy Napisano 5 Maja 2013 Share Napisano 5 Maja 2013 Miejsce: J.Dąbie, kanały Odry, Odra k.Polic, Roztoka Odrzańska czas: 1-4 maja wynik kolega Andrew 2 okonki na kanale węża, na paproszek motor oil, płynęliśmy jachtem, 3 wędkarzy, ryb było całkiem sporo, bo było widać je w wodzie, ale coś nie chciały konsumować naszych przynęt zbyt chętnie za to w stepnicy spławikowcy mnóstwo płotek łapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holinex Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Roztoka odrzańska: Pierwszy w tym roku węgorz się trafił: 72cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 Wracam do łowienia po długim czasie jak zobaczyłem ceny PZW to słabo się zrobiło, tak więc zdecydowałem się że wykupię wody "SUMowskie": 1.czy ktoś może, w ich obrębie, zna miejsce na spławik? biorąc pod uwagę że leniwe ze mnie bydle, mile widzane łowisko o małym uciągu, jeszcze lepiej na bata (wiem szczyt lenistwa:) 2.Czy "dębska struga" to wody SUM? jeżeli tak to można tam łowić w tym porcie? 3.licencja na wody SUM trwa 12 miesięcy od daty zakupu czy tak jak w PZW na dany rok? to tylko kilka kontrolnych pytań tytułem wstępu, będę wdzięczny za ewentualną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 ad3. Od daty zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konfucjusz Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 dzisiaj pospławikowałem sobie za mostem cłowym - bieda krąpiki, okonki , uklejki, płotki no i 1 porządna morska płoć była, łowiłem od 9 do 13, na sąsiednich stanowiskach cudów też nie było z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Cześć konfucjusz tak bywa z tymi rybami, widziałem w sobote na regalicy łowili na spławik całkiem dużą płoć,ja czekam na sandacza zaczyna się robić chłodniej to zaraz będzie próbował się najeść przed tarłem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Wie ktoś może czy sandacz okoń już się ruszył regalica odra dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Wie ktoś może czy sandacz okoń już się ruszył regalica odra dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 Byłem z kolegą 27-29.08 płynie dużo śmieci ale wydłubać zawsze coś można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 4 Września 2013 Share Napisano 4 Września 2013 dzięki podrzuci ktoś coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 Proszę bardzo http://imageshack.us/photo/my-images/703/2cf2.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/14/txja.jpg/ a,po info od kolegów z Regalicy to ruszył się leszcz. śmieci płyną dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonah009 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 kolego dominikf tu jest post o wodach Szczecińskiego Urzędu Morskiego czyli SUM-owskich, a ten sandacz choć piękny to chyba złapany na wodach SR Regalica w okolicach Widuchowej. Ryby jak najbardziej gratuluję, ale nie wprowadzaj w błąd gdzie została złapana. Chyba że się mylę to przepraszam, popraw mnie i pochwal się gdzie padł taki okaz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 kolego dominikf tu jest post o wodach Szczecińskiego Urzędu Morskiego czyli SUM-owskich, a ten sandacz choć piękny to chyba złapany na wodach SR Regalica w okolicach Widuchowej. Ryby jak najbardziej gratuluję, ale nie wprowadzaj w błąd gdzie została złapana. Chyba że się mylę to przepraszam, popraw mnie i pochwal się gdzie padł taki okaz.pozdrawiamTak jest kolego bonah009 złapany na Regalicy(Odra zachodnia),i wydaje Mi się że nikogo nie wprowadzam w błąd,bo odpowiadałem koledze L3VY (Wie ktoś może czy sandacz okoń już się ruszył[shadow=red] regalica odra[/shadow] dzięki za info) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonah009 Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 tak odpowiadałeś, ale kolega L3VY pytał o wody odry i regalicy administrowane przez Szczeciński Urząd Morski, bo w takim temacie zadał pytanie Wody Sumowskie, a Ty rybkę złapałeś na wodach spółdzielni rybackiej Regalica i tylko oto mi chodziło że to całkiem inne wody. I jeszcze w woli wyjaśnienia nazwa Regalica odnosi się do wschodniego koryta rzeki Odry, a Odra zachodnia to zachodnia która rozdziela się na dwa koryta na wysokości Widuchowej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominikf Napisano 5 Września 2013 Share Napisano 5 Września 2013 tak odpowiadałeś, ale kolega L3VY pytał o wody odry i regalicy administrowane przez Szczeciński Urząd Morski, bo w takim temacie zadał pytanie Wody Sumowskie, a Ty rybkę złapałeś na wodach spółdzielni rybackiej Regalica i tylko oto mi chodziło że to całkiem inne wody. I jeszcze w woli wyjaśnienia nazwa Regalica odnosi się do wschodniego koryta rzeki Odry, a Odra zachodnia to zachodnia która rozdziela się na dwa koryta na wysokości Widuchowejpozdrawiam Oczywiście że masz rację na temat Odry,pływam już tu ....lat jak wprowadziłem w błąd to sorki i połamania kija na ,,sumowskich'' byle nie na kolanie pozdrawiam może kiedyś spotkamy się w Widuchowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L3VY Napisano 10 Września 2013 Share Napisano 10 Września 2013 Ale zander piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kochan Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Serdecznie Witam! Panowie , jako że w Szczecinie dopiero co zacząłem swoje pomieszkiwanie chciałem też połowić. A jako, że moja karta PZW z lubuskiego tu nie obowiązuje to wykupiłem pozwolenie z OIRM. Chciałem się dowiedzieć jakie dokładnie odcinki obowiązują? Czy od strony dworca PKP w stronę dworca morskiego też mogę łowić? jakieś dalsze odcinki w stronę struga? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Dopiero od Trasy Zamkowej w stronę stoczni i Zalewu. Wody "morskie" masz wyszczególnione na stronie szczecińskiego OIRM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kochan Napisano 3 Października 2013 Share Napisano 3 Października 2013 Czyli wychodzi na to że wszystkie wody jadąc od centrum w stronę struga po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi