Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 214
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zmiana pogody zwiastowała dobre brania kropków. Sprawdziło się :) Był jeszcze większy ale nie chciał zapozować do zdjęcia. Mniejszych nawet nie liczyłem :) C&R

kropasek.jpg

Filmik z wypuszczania :)

Napisano
Długi napisał:

Winko, nie chce mi się pisać ze piękna klucha i podziwiam to ze tak regularnie łowisz bo to oczywiste

Musze się do ciebie wprosić bo u mnie nie ma takich miejscówek

Nie ma żadnego problemu?! Tylko daj znać wcześniej kiedy się wybierasz w moje okolice to spotkamy się nad wodą :mrgreen:

Ojoj nie prędko ale bardzo bym chciał :mrgreen:

I jeśli przyjdzie co do czego to na 200% dam znać

Napisano

Cóż,nie wiem na ile wyglądają na zdjęciach,wiem ile wyglądały w moich rękach ;)) Nie mam zamiaru się sprzeczać ile miały,fajnie,że w ogóle były :)

Dzisiaj byłem w tym samym miejscu,pogoda deszczowa,zimno,jesiennie. Efekt to jeden mały okonek na kopytko przezroczyste z brokatem i mały sandaczyk na algę. Poniżej sandaczyk,pozdrawiam.

zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1

dsc00377he.jpg

P.S.

Dla większości z was wklejanie zdjęć takich ''okazów'' może wydać się śmieszne,jednak ja po 3 latach spinningu dopiero w tym roku mam kontakty z rybą i to co wyjazd,dlatego moja radość jest OGROMNA :D

Napisano

Gratuluję i nie zrażaj się opinią innych, nie wklejaj tylko zdjęć ryb niewymiarowych bo to niezgodne z regulaminem forum jest :)

Napisano

maciek1221, ryba niewymiarowa wg RAPR powinna być niezwłocznie wypuszczona a nie sesje zdjęciowe i oglądanie zdobyczy ze wszystkich stron.

Napisano
A,o niewymiarówkach nie wiedziałem,cóż,dobrze,że nastawiam się na okonie bo inaczej zadnych zdjęć nie mógłbym wstawiać ;)

Trzeba poczytać z raz regulamin tego forum a będziesz pamiętał praktycznie wszystko co można a czego się nie dopuszcza na forum.

DAWID

Kropek ładny, gratuluję.

Napisano

Po miesięcznej przerwie w końcu udało się wyskoczyć na rybki. Miałem wolny poniedziałek, dziś do roboty na noc, więc kilka dni wcześniej telefon do szwagra i jesteśmy omówieni - z poniedziałku na wtorek jedziemy na noc. Miejsce - zalew Brody. Cel - sandacz. Jednak okazało się, że szwagier nie dostał urlopu. Nie rezygnujemy, stwierdzamy, że posiedzimy do północy. W końcu przychodzi poniedziałek - od rano zimno, wieje i leje. Krótka narada - decyzja jedziemy, zarzucimy i będziemy obserwować wędki z samochodu. Po 17 wyruszmy z domu. Deszcz przestał. Dojeżdżamy nad wodę i oczywiście miejscówki gdzie da się podjechać pod samą wodę zajęte. Jedziemy dalej. Rozkładamy sprzęt. Przed 20 pierwsze branie. Styropian odjechał jakieś 3 metry, niestety później sandacz się rozmyślił. Gdzieś godzinę później to samo u szwagra. Mało tego wszystkiego przeszedł 10 minutowy deszczyk - krótki, ale wystarczył, żeby wszystko przemokło. O północy jesteśmy w domy. Wyjazd mało udany, ale po miesięcznej przerwie i tak było miło posiedzieć nad wodą.

Napisano

P.S.

Dla większości z was wklejanie zdjęć takich ''okazów'' może wydać się śmieszne,jednak ja po 3 latach spinningu dopiero w tym roku mam kontakty z rybą i to co wyjazd,dlatego moja radość jest OGROMNA :D

Nikt nie zamierza odbierać Ci radości z połowów. :) Ale pisanie o okoniach, które może przekraczają 20 cm, że mieściły się w ramach 25-30 cm jest dość zabawne, zwłaszcza dla Dłubaczy. :razz: Połowisz trochę, zrozumiesz, o czym mówię.

Połamania

Jutro szykuje się cały dzień z okonkami... :)

Napisano

Kumpel 5 linów w nocy, w tym 3 sztuki 35-38cm, ja 3 karasie złociste 25-30cm i drobnica. Przed północą miałem cudowne branie, ale dzierżyłem w dłoni piwo przez co zacięcie było niepewne i rybka po chwili się spieła, podejrzewam że był to ładny lin bądź karaś. Coś mnie te liny omijają.

Największy 38cm

3530c97c25281ff4m.jpg

Pzdr

Napisano
Kumpel 5 linów w nocy, w tym 3 sztuki 35-38cm, ja 3 karasie złociste

Gdzie łowisz te liny? Tylko nie mów że na Warcie. :mrgreen: Pozdro

Napisano

Pomimo ciągłych opadów deszczu dało się dziś całkiem fajnie połowić. Woda była super, jeszcze lepsza (bardziej przejrzysta niż w niedzielę) a i klenie bardzo chętnie współpracowały. W sumie kilkanaście sztuk w tym trzy czterdziestaki :wink:

Napisano

Nie wiem co się dzieje z pogodą ale to już trzecia wyprawa nad wodę lecz nie pod rząd a wyniki ciągle identyczne po kilkanaście okoni, ale wszystkie jednego rozmiaru max 25cm. Fotek nawet się nie chciało robić bo co piąty-siódmy rzut i była rybka...Innego drapieżnika ani przyłowu kompletnie zero.

Napisano

Wczoraj oprócz okoni miałem też ładne branie na spinning, chwila walki, odjazd w krzaki i po rybie - wypięła się. Nie mogłem sobie darować tego, że dałem rybie wejść w te krzaki, pojechałem dzisiaj na powtórkę i.. siadł szczupak 55cm.

Napisano

Znowu deszczowa pogoda. Wynik - 1 kleń i jedna malutka ukleja. A na spinning 0 ... a tak się napaliłem po tym ostatnim okoniu :D

Napisano

Ja dzisiaj około 12 sztuk takich bolków i kilkanaście okoni szkoda że żaden większy boleń się nie skusił :(

[ Komentarz dodany przez: artech: 16-08-12, 19:43 ]

zdjęcie niezgodne z regulaminem

Napisano

Od wtorkowego wieczoru do 15 w środę okupowałem Narew w okolicach Pogorzelca. Wynik marny... 2 leszcze i krąp, kolega który był ze mną nie złowił kompletnie nic... ale w końcu dłurzszy relaks nad wodą to też sporo...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.