maciek1221 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Zdjęcia 3,6,9,10przedstawiają te sztuki 25cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Zmiana pogody zwiastowała dobre brania kropków. Sprawdziło się Był jeszcze większy ale nie chciał zapozować do zdjęcia. Mniejszych nawet nie liczyłem C&R Filmik z wypuszczania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Długi napisał: Winko, nie chce mi się pisać ze piękna klucha i podziwiam to ze tak regularnie łowisz bo to oczywiste Musze się do ciebie wprosić bo u mnie nie ma takich miejscówek Nie ma żadnego problemu?! Tylko daj znać wcześniej kiedy się wybierasz w moje okolice to spotkamy się nad wodą Ojoj nie prędko ale bardzo bym chciał I jeśli przyjdzie co do czego to na 200% dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojass Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Zdjęcia 3,6,9,10przedstawiają te sztuki 25cm wyglądają na MAX 20cm.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1221 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Cóż,nie wiem na ile wyglądają na zdjęciach,wiem ile wyglądały w moich rękach ) Nie mam zamiaru się sprzeczać ile miały,fajnie,że w ogóle były Dzisiaj byłem w tym samym miejscu,pogoda deszczowa,zimno,jesiennie. Efekt to jeden mały okonek na kopytko przezroczyste z brokatem i mały sandaczyk na algę. Poniżej sandaczyk,pozdrawiam. zdjęcie niezgodne z regulaminem- tomek1 P.S. Dla większości z was wklejanie zdjęć takich ''okazów'' może wydać się śmieszne,jednak ja po 3 latach spinningu dopiero w tym roku mam kontakty z rybą i to co wyjazd,dlatego moja radość jest OGROMNA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 od kiedy to wolno wklejać zdjęcia ryb niewymiarowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Gratuluję i nie zrażaj się opinią innych, nie wklejaj tylko zdjęć ryb niewymiarowych bo to niezgodne z regulaminem forum jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1221 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 A,o niewymiarówkach nie wiedziałem,cóż,dobrze,że nastawiam się na okonie bo inaczej zadnych zdjęć nie mógłbym wstawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 maciek1221, ryba niewymiarowa wg RAPR powinna być niezwłocznie wypuszczona a nie sesje zdjęciowe i oglądanie zdobyczy ze wszystkich stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 A,o niewymiarówkach nie wiedziałem,cóż,dobrze,że nastawiam się na okonie bo inaczej zadnych zdjęć nie mógłbym wstawiać Trzeba poczytać z raz regulamin tego forum a będziesz pamiętał praktycznie wszystko co można a czego się nie dopuszcza na forum. DAWID Kropek ładny, gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Gratki DAWID, okazały ten Twój kropas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tołdi Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Po miesięcznej przerwie w końcu udało się wyskoczyć na rybki. Miałem wolny poniedziałek, dziś do roboty na noc, więc kilka dni wcześniej telefon do szwagra i jesteśmy omówieni - z poniedziałku na wtorek jedziemy na noc. Miejsce - zalew Brody. Cel - sandacz. Jednak okazało się, że szwagier nie dostał urlopu. Nie rezygnujemy, stwierdzamy, że posiedzimy do północy. W końcu przychodzi poniedziałek - od rano zimno, wieje i leje. Krótka narada - decyzja jedziemy, zarzucimy i będziemy obserwować wędki z samochodu. Po 17 wyruszmy z domu. Deszcz przestał. Dojeżdżamy nad wodę i oczywiście miejscówki gdzie da się podjechać pod samą wodę zajęte. Jedziemy dalej. Rozkładamy sprzęt. Przed 20 pierwsze branie. Styropian odjechał jakieś 3 metry, niestety później sandacz się rozmyślił. Gdzieś godzinę później to samo u szwagra. Mało tego wszystkiego przeszedł 10 minutowy deszczyk - krótki, ale wystarczył, żeby wszystko przemokło. O północy jesteśmy w domy. Wyjazd mało udany, ale po miesięcznej przerwie i tak było miło posiedzieć nad wodą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawido Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 P.S. Dla większości z was wklejanie zdjęć takich ''okazów'' może wydać się śmieszne,jednak ja po 3 latach spinningu dopiero w tym roku mam kontakty z rybą i to co wyjazd,dlatego moja radość jest OGROMNA Nikt nie zamierza odbierać Ci radości z połowów. Ale pisanie o okoniach, które może przekraczają 20 cm, że mieściły się w ramach 25-30 cm jest dość zabawne, zwłaszcza dla Dłubaczy. Połowisz trochę, zrozumiesz, o czym mówię.Połamania Jutro szykuje się cały dzień z okonkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Ojoj u mnie też pada od 2 dni ale jutro ma przestać więc także gonię za okoniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Kumpel 5 linów w nocy, w tym 3 sztuki 35-38cm, ja 3 karasie złociste 25-30cm i drobnica. Przed północą miałem cudowne branie, ale dzierżyłem w dłoni piwo przez co zacięcie było niepewne i rybka po chwili się spieła, podejrzewam że był to ładny lin bądź karaś. Coś mnie te liny omijają. Największy 38cm Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyrtap Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Kumpel 5 linów w nocy, w tym 3 sztuki 35-38cm, ja 3 karasie złociste Gdzie łowisz te liny? Tylko nie mów że na Warcie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Pomimo ciągłych opadów deszczu dało się dziś całkiem fajnie połowić. Woda była super, jeszcze lepsza (bardziej przejrzysta niż w niedzielę) a i klenie bardzo chętnie współpracowały. W sumie kilkanaście sztuk w tym trzy czterdziestaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Nie wiem co się dzieje z pogodą ale to już trzecia wyprawa nad wodę lecz nie pod rząd a wyniki ciągle identyczne po kilkanaście okoni, ale wszystkie jednego rozmiaru max 25cm. Fotek nawet się nie chciało robić bo co piąty-siódmy rzut i była rybka...Innego drapieżnika ani przyłowu kompletnie zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Wczoraj oprócz okoni miałem też ładne branie na spinning, chwila walki, odjazd w krzaki i po rybie - wypięła się. Nie mogłem sobie darować tego, że dałem rybie wejść w te krzaki, pojechałem dzisiaj na powtórkę i.. siadł szczupak 55cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybcok1985 Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 ,coś tam udało się wydłubać... Podczas boleniowania,przyłowem był taki oto sum: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 rybcok1985, gratulacje !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Znowu deszczowa pogoda. Wynik - 1 kleń i jedna malutka ukleja. A na spinning 0 ... a tak się napaliłem po tym ostatnim okoniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislavo Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Ja dzisiaj około 12 sztuk takich bolków i kilkanaście okoni szkoda że żaden większy boleń się nie skusił [ Komentarz dodany przez: artech: 16-08-12, 19:43 ] zdjęcie niezgodne z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Szacun Rybcok ja dzisiaj spacer po Wiśle i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 16 Sierpnia 2012 Share Napisano 16 Sierpnia 2012 Od wtorkowego wieczoru do 15 w środę okupowałem Narew w okolicach Pogorzelca. Wynik marny... 2 leszcze i krąp, kolega który był ze mną nie złowił kompletnie nic... ale w końcu dłurzszy relaks nad wodą to też sporo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi