EsoxHunter Napisano 30 Września 2012 Share Napisano 30 Września 2012 Chciałem się zapytać i dowiedzieć, czy znacie, łowicie jakieś miejscówki, odcinki tych rzek dobre na spinning. Od przyszłego roku zaczynam łowić na tych rzeczkach i chciałbym się dowiedzieć gdzie. Gdzie łowicie, może gdzieś coś złowiliście? Proszę o dość dokładne wskazanie odcinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przydawka Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Wisła jest cała dobra.Wszystko zależy jakie stan wody.Raz tam dobrze ,raz tu. Ja łowie po stronie Solca Kujawskiego,czasem nawet pod Toruń sie zapuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Wisła jest cała dobra. hehe, 45 lat wędkuję na Wiśle i trochę zdziwiła mnie taka opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 Przydawka, jakieś główki, miejscowości? I jak jest z dojazdem pod rzekę, bo byłem w tamtych okolicach kiedyś, to nie mogłem nic namierzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 13 Października 2012 Share Napisano 13 Października 2012 EsoxHunter, trzeba obserwowac wode kilka dni a nawet tygodni co sie dzieje ja na wisle w okolicy Czarnowa jestem 4 razy w tygodniu na rybach minimum chyba że juz naprawde nie moge bo praca nie pozwala. Jak byś chciał moge cie zabrac i pobiegamy razem pokaże ci kilka miejscówek na spinning co do dojazdu na Czarnowo jest naprawde świetny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 14 Października 2012 Autor Share Napisano 14 Października 2012 Tak już dokładniej miejscówek to sam lubię poszukać, większa jest satysfakcja. Dzięki za nakierowanie na odcinek i masz punkcika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 EsoxHunter, sam pytałeś sie o miejscówki to ci moge pomóc ale jesli jednak chcesz sam szukać to szukaj jak coś pisz pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan sandacz Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 nie ma złych odcinków wisły tylko zależny na jaką ryby się nastawiamy drapieżna :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Pan sandacz, dokładnie polecam doły na Czarnowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan sandacz Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 wody tam dużo słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 14 Października 2012 Share Napisano 14 Października 2012 Pan sandacz, nom dzisiaj jak byliśmy goście mieli 2 szczupaki i kilka "okoni" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przydawka Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Wisła jest cała dobra. hehe, 45 lat wędkuję na Wiśle i trochę zdziwiła mnie taka opinia A nie jest? Ja czesto łowię w Otorowie np,a znam wiele osób,które tam nie lubią łowić,bo sobie nie radzą.Są opaski dobre są nie dobre.Tak samo z głowkami czy przykosami.A jak zmiena sie poziom wody o 1-1,5 metra to sytuacja sie zmienia.I tam gdzie słabo na niżowce,teraz jest OK.Trzeba myśleś nad wodą,szukać,kombinować a nie kierować sie utartymi schematami. A staż nie zawsze pomaga. Czasem trzeba rzucić tam gdzie nigdy nic,tam gdzie zawsze sie rwie.tam gdzie nigdy sie nie chciało wchodzić,bo powalone drzewa i pokrzywy 2 metrowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przydawka Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 a to taki dzisiejszy z Wisły na jerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 1 Listopada 2012 Share Napisano 1 Listopada 2012 Przydawka, nie powiem ale masz troche racji, nie bede rozwijał tematu bo szkoda czasu mozna by pisac i pisac. kazdy wedkuje jak lubi i gdzie lubi:) proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 6 Listopada 2012 Share Napisano 6 Listopada 2012 Ciekawy jestem czy zaglądacie na miętusa? Ruska Plaża kiedyś...to było moje ulubione łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 waldek42, a zagladamy ostatnio z jednej nawet nie nocki bo siedzielismy "troche" to dwa i kilka dni pozniej 1 sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Daj cynk jak będziesz się wybierać, chętnie dojechałbym jak termin by mi pasował. Ja nie mam z kim jechać o tej porze roku a samemu to kicha po ciemku siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellmutos Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Odświeżam temat, ale z zapytaniem o Brdę. 1. Czy warto wybierać się na Brdę w styczniu (spinning) na okonia? 2. Kiedy można próbować szukać kleni? Czy czekać do marca, czy bardziej patrzeć na temperatury dodatnie jeśli wiosna przyjdzie np. już w lutym? 3. Na temat odcinka miejskiego Brdy jest w necie wiele informacji, a co z odcinkiem między Elektrownia Koronowo/Samociążek a Bożenkowem? Myślę o spiningu wczesną wiosną lub w okresie letnim grunt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2013 Kiedy to Ci nie powiem, bo sam dopiero będę łowił, ale masz tu filmik http://http://www.youtube.com/watch?v=M2hJMvx41Lo&list=UUtUH0vpccPq0KtEmdeAJ39g&index=6. Na kanale gostka masz sporo filmików z Brdy. A jeśli chodzi o to, czy warto już próbować, to jak masz czas, skladki oplacone i troche odmarzną brzegi i zejdzie kra, to spróbuj, a nuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 24 Lutego 2013 Autor Share Napisano 24 Lutego 2013 Sorki, że pisze post pod postem, ale coś zauważyłem. W wykazie wód PZW Bydgoszcz nie ma Wisły... O co tu chodzi, ten odcinek jest państwowy czy nie można na nim łowić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argos Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Bydgoski odcinek Wisły należy do PZW Toruń i aby na nim wędkować musisz wykupić składkę w PZW Toruń.Niestety porozumienia między Bydgoszczą i Toruniem (zresztą na wielu płaszczyznach) nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 To kicha. Ale ja znalazłem kruczka, że jako członek uczestnik, oczywiście przy pokazaniu ważnej legitymacji, jak opłacę składki to mam zezwolenie na wody ogólnodostępne na cały kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argos Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 To teraz albo w profilu wpisałeś sobie więcej latek, albo nie wiesz, że członek uczestnik to osoba która nie ma więcej niż 16 lat pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 27 Lutego 2013 Autor Share Napisano 27 Lutego 2013 Zacytuję: "Składka okręgowa roczna młodzieżowa/członka uczestnika: - młodzież szkolna (tutaj się zaliczam) i studenci od 16 - 26 roku życia, za okazaniem ważnej legitymacji szkolnej lub studenckiej. - składka roczna okręgowa na ochronę i zagospodarowanie wód członka uczestnika upoważnia do wędkowania na wszystkich wodach okręgowych ogólnie dostępnym (górskich i nizinnych) wszystkimi metodami wędkowania. Ponadto upoważnia do wędkowania na wodach ogólnie dostępnych PZW na terenie całego kraju." Myślę, że strona Okręgu PZW Bydgoszcz i moj informator wędkarski nie kłamią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argos Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Kolego, nie doczytałeś całego informatora Poniżej 16 roku życia możesz być członkiem uczestnikiem. Od 16-26 roku życia opłacasz już składkę młodzieżową (pod warunkiem że się uczysz). Po 26 roku życia (lub wcześniej jeśli się nie uczysz) opłacasz składkę jako osoba dorosła. http://imageshack.us/photo/my-images/708/uczestnik.png/ Jeśli nadal masz wątpliwości zadzwoń do pzw i się spytaj, żebyś później nad wodą podczas kontroli (sic!) nie był zdziwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi