Skocz do zawartości
Dragon

Wyniki Etapu "Lato 2012"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W etapie "Lato" Konkursu fotograficznego 4 Pory Roku , wzięło udział 8 uczestników, którzy łącznie zgłosili 16 fotografii.

Każdy z członków forum przez 30 dni mógł oddać swój głos na maksymalnie 3 anonimowe fotografie, do głosowania przystąpiło 34 członków , którzy oddali łącznie 83 głosy.

Poniżej zamieściłem tabele wyników, można w niej sprawdzić jak rozkładały się głosy na Uczestników Konkursu, oraz na poszczególne fotografie.

Uczestnik konkursu Suma zdobytych punktów fot1/pkt. fot2/pkt. fot3/pkt.
Robek 25 1/12 6/5 11/8
abra1711 14 8/2 13/2 15/10
zdrapek 12 10/3 12/3 14/6
Salmiak 9 7/9
jaceen 7 3/4 9/3
matador95 6 5/4 16/2
Warcianin5 6 4/6
trini 4 2/4

W czołówce tego etapu znaleźli się Robek, abra1711 i zdrapek, skład czołówki, specjalnie mnie nie dziwi :mrgreen: , natomiast dziwi mnie fakt ,że wielu uczestników, którzy mieli możliwość nadesłania 3 swoich fotografii, nadesłali jedną bądź dwie, tym samym zmniejszając swoje szanse na zdobycie większej ilość głosów.

Jak widać koledzy z czołówki poza niewątpliwymi walorami swoich prac właśnie też w ten sposób, wypracowali swoją pozycje. :idea:

Ciesząca się najwyższym uznaniem glosujących w etapie "Lato" jest fotografia autorstwa kolegi Robka 8-)

lato001.jpg

Zwycięscy zazdroszczę umiejętności, uczestnikom gratuluje oraz dziękuję wszystkim, którzy głosowali w tym etapie. 8-)

Klasyfikacja generalna po dwóch etapach wygląda następująco

Uczestnik Konkursu Suma punktów Wiosna Lato Jesień Zima
Robek 49 24 25
zdrapek 47 35 12
jaceen 18 11 7
abra1711 14 0 14
edmund 11 11 0
Salmiak 9 0 9
marclew 7 7 0
matador95 6 0 6
Warcianin5 6 0 6
trini 4 0 4

W czołówce zacięta walka, jednak myślę, że wszystko jeszcze się może zdarzyć, przed nami Jesień i Zima :idea: .

Raz jeszcze zapraszam do uczestnictwa każdego kto chce zaprezentować swoje fotografie, poddać je niezależnej ocenie członków naszego forum, czy też po rywalizować z innymi uczestnikami konkursu o tytuł Najlepszego Fotografa Krajobrazów Wędkarskich 2012 portalu haczyk.pl 8-)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dzięki za głosy :mrgreen: , stawka jest wyrównana, co do ilości zdjęć - ciężko wybrać aż trzy, teraz mam kłopot z jesienią. Jak nie znajdę to dam dwa albo i jedno, w końcu liczy się zabawa a nie tylko wynik - jak w łowieniu ryb :wink: .

Napisano

Zostaje pogratulować zwycięzcy, Gratulacje Robek.

Podziękować wszystkim uczestnikom za rywalizacje oraz głosującym za oddane głosy Dzięki.

Od siebie dodam że zdjęcie które zajęło 2 miejsce zostało wykonane z ręki bez żadnego dodatkowego sprzętu, kompaktem z niskiej półki który jest wart niecałe 200zł i nie zostało podane żadnym specjalnym obróbką.

Świadczy to o tym że aby wziąć udział w konkursie i mieć jakieś szanse nie trzeba profesjonalnych lustrzanek aparatów z opcją HDR statywów i umiejętności grafika komputerowego.

Pewnie w większości macie lepsze aparaty od tego co robiłem zdjęcia więc proponuje chwycić je w dłoń i nad wodę porobić parę fotek i wystawić do konkursu Pogoda ma być jeszcze sprzyjająca do fotografowania a etap jasień otwarty.

Napisano
Pewnie w większości macie lepsze aparaty od tego co robiłem zdjęcia

Czy muzyczny telefon nokia X2-00 jest lepszy? Mimo to, kilka osób punktowało zdjęcie, wykonane tym sprzętem.

Robek, gratulacje!

Dzięki za głosy na moje wypociny:)

Napisano

Czy muzyczny telefon nokia X2-00 jest lepszy? Mimo to, kilka osób punktowało zdjęcie, wykonane tym sprzętem.

To tylko potwierdza moją teorie że nie trzeba mieć super sprzętu żeby zrobić dobre zdjęcie i wygrać.