Unises Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 W etapie "Lato" Konkursu fotograficznego 4 Pory Roku , wzięło udział 8 uczestników, którzy łącznie zgłosili 16 fotografii. Każdy z członków forum przez 30 dni mógł oddać swój głos na maksymalnie 3 anonimowe fotografie, do głosowania przystąpiło 34 członków , którzy oddali łącznie 83 głosy. Poniżej zamieściłem tabele wyników, można w niej sprawdzić jak rozkładały się głosy na Uczestników Konkursu, oraz na poszczególne fotografie. Uczestnik konkursu Suma zdobytych punktów fot1/pkt. fot2/pkt. fot3/pkt. Robek 25 1/12 6/5 11/8 abra1711 14 8/2 13/2 15/10 zdrapek 12 10/3 12/3 14/6 Salmiak 9 7/9 jaceen 7 3/4 9/3 matador95 6 5/4 16/2 Warcianin5 6 4/6 trini 4 2/4 W czołówce tego etapu znaleźli się Robek, abra1711 i zdrapek, skład czołówki, specjalnie mnie nie dziwi , natomiast dziwi mnie fakt ,że wielu uczestników, którzy mieli możliwość nadesłania 3 swoich fotografii, nadesłali jedną bądź dwie, tym samym zmniejszając swoje szanse na zdobycie większej ilość głosów. Jak widać koledzy z czołówki poza niewątpliwymi walorami swoich prac właśnie też w ten sposób, wypracowali swoją pozycje. Ciesząca się najwyższym uznaniem glosujących w etapie "Lato" jest fotografia autorstwa kolegi Robka Zwycięscy zazdroszczę umiejętności, uczestnikom gratuluje oraz dziękuję wszystkim, którzy głosowali w tym etapie. Klasyfikacja generalna po dwóch etapach wygląda następująco Uczestnik Konkursu Suma punktów Wiosna Lato Jesień Zima Robek 49 24 25 zdrapek 47 35 12 jaceen 18 11 7 abra1711 14 0 14 edmund 11 11 0 Salmiak 9 0 9 marclew 7 7 0 matador95 6 0 6 Warcianin5 6 0 6 trini 4 0 4 W czołówce zacięta walka, jednak myślę, że wszystko jeszcze się może zdarzyć, przed nami Jesień i Zima . Raz jeszcze zapraszam do uczestnictwa każdego kto chce zaprezentować swoje fotografie, poddać je niezależnej ocenie członków naszego forum, czy też po rywalizować z innymi uczestnikami konkursu o tytuł Najlepszego Fotografa Krajobrazów Wędkarskich 2012 portalu haczyk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Dzięki za głosy , stawka jest wyrównana, co do ilości zdjęć - ciężko wybrać aż trzy, teraz mam kłopot z jesienią. Jak nie znajdę to dam dwa albo i jedno, w końcu liczy się zabawa a nie tylko wynik - jak w łowieniu ryb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Zostaje pogratulować zwycięzcy, Gratulacje Robek. Podziękować wszystkim uczestnikom za rywalizacje oraz głosującym za oddane głosy Dzięki. Od siebie dodam że zdjęcie które zajęło 2 miejsce zostało wykonane z ręki bez żadnego dodatkowego sprzętu, kompaktem z niskiej półki który jest wart niecałe 200zł i nie zostało podane żadnym specjalnym obróbką. Świadczy to o tym że aby wziąć udział w konkursie i mieć jakieś szanse nie trzeba profesjonalnych lustrzanek aparatów z opcją HDR statywów i umiejętności grafika komputerowego. Pewnie w większości macie lepsze aparaty od tego co robiłem zdjęcia więc proponuje chwycić je w dłoń i nad wodę porobić parę fotek i wystawić do konkursu Pogoda ma być jeszcze sprzyjająca do fotografowania a etap jasień otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Października 2012 Share Napisano 28 Października 2012 Pewnie w większości macie lepsze aparaty od tego co robiłem zdjęcia Czy muzyczny telefon nokia X2-00 jest lepszy? Mimo to, kilka osób punktowało zdjęcie, wykonane tym sprzętem. Robek, gratulacje! Dzięki za głosy na moje wypociny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 29 Października 2012 Share Napisano 29 Października 2012 Czy muzyczny telefon nokia X2-00 jest lepszy? Mimo to, kilka osób punktowało zdjęcie, wykonane tym sprzętem. To tylko potwierdza moją teorie że nie trzeba mieć super sprzętu żeby zrobić dobre zdjęcie i wygrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi