Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiej wielkości przynęty używacie na sandacze ?

jakiej wielkości kupić gumy do łowienia z opadu?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Osobiscie nie mam wynikow w polowie sandacza, ale ostatnio sam cos kupilem i radzilem sie kogos kto sie specjalizuje i lowi. Jego rada w doborze przynet na pozna jesien to 10cm gumy na wodzie stojacej zbroi glowkami od 6 do 12 gr. Kolory od naturalnych uklejowych z perla na czele po te wszystkie zarowy. I ponoc bardzo lowny tej jesieni jest roz ze srebrnym brokatem.

Napisano

20g? W snadaczach nie mam wyników i też chętnie sie czegoś dowiem. Ja narazie próbowałem na główki 12-18g. Powiec jeszcze jakie kolory ci sie sprawdzaja i jakie gumy?

Gość Rapa-man
Napisano

tak 20g i tak jest za lekka na dużą głębokość+nurt :twisted:

Napisano

Ja na Odrę używam główek 25-30gram, czasami 35gram, co do kolorów to według mnie istota leży w prowadzeniu, a nie w kolorze - u mnie gryzą na seledyn, żółty, nature.

Używam głównie gum RELAXA,czasami Dragona,Lunker City.

Jak u kolegów to wygląda, lowiących na Odrze?

Napisano

Odra w Szczecinie, główki 12-20 gram/kolor to seledyn z czerwonym grzbietem,firma Mikado,Relax i Mann's. :grin:

Gość Rapa-man
Napisano
robert7791,

Łowiąc kogutami trzeba brać pod uwagę, że one spełniają swoją rolę na twardym lub kamiennym dnie.

bzdura z powodzeniem lowie na piachu,glinie,mule.
Gość Rapa-man
Napisano
robert7791,

Łowiąc kogutami trzeba brać pod uwagę, że one spełniają swoją rolę na twardym lub kamiennym dnie.

bzdura z powodzeniem lowie na piachu,glinie,mule.