tazzplck Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 Panowie i Panie, naszła mnie ochota połowić na żywca, i tu pytanie jak w listopadzie i grudniu jest z połowem małej rybki ukleja, płoć, okoń, karaś, rybki biorą czy już raczej nie uda się nic wyciągnąć, nad wodę mam zamiar zabrać 4m bata, jakieś porady (zanęta pora dnia może inna metoda pozyskania rybki) dziękuje z góry za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dano Napisano 7 Listopada 2012 Share Napisano 7 Listopada 2012 yyyy... ja ostatnio złowiłem 94 płotki, wszystkie po 18-19 cm. jednak miejsce nie było "batowe" bo łowiłem na 11 metrach na białe robaki, na górce podwodnej. Oprócz tego co kilka płotek wchodziła ukleja. Ale jak pływam przy brzegach, to na różnego rodzaju cyplach trzcinowych kręci się na moim jeziorze sporo drobnicy. Obławiam te miejsca w poszukiwaniu szczupaka. Na sondzie, aż czarno od drobiazgu. Głębokość około 2 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Panowie i Panie, naszła mnie ochota połowić na żywca, i tu pytanie jak w listopadzie i grudniu jest z połowem małej rybki ukleja, płoć, okoń, karaś, Kolega chyba nie poinformowany lub nie jest na bieżąco w temacie skoro nie wie, że okoń ma wymiar ochronny. Ja drobnice szukam przy brzegu, ale w głębszych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Przecież może założyc wymiarowego okonia na 1 spadzie w jeziorze zawsze jakas drobnica powinna się kręcic, pytanie czy 4 metrowym batem dostaniesz do takiego miejsca w Twoim jeziorze. Osobna sprawa czy drobnica będzie brac, bo teraz to nie zawsze chce jej się żerowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 bumtarara, Faktycznie 18cm okoń na pewno nadaje się na żywca yhym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Nada sie nawet i 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Nada sie nawet i 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mephir Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 bumtarara, Faktycznie 18cm okoń na pewno nadaje się na żywca yhym Ponoć jesienią nie ma za dużych przynęt, szczególnie na szczupaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 Nada sie nawet i 25cm No to powodzenia Może przez cały rok udałoby Ci się coś złowić na tak sporego okonia. W tym czasie na płoteczki lub japonki miałbym już pewnie w jednym miesiącu parę szczupaków niż Ty na okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi