Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 954
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam.Chcialem się zapytać czy ktoś jeżdzi na pole na miotowe pod wyspę.Jakie

efekty,na co i jaka zanęta się tam sprawdza.Chce się tam wybrać na białą rybę

Za odpowiedż z góry dzięki

Napisano

podchodzi ładny lin karp karas i duzy leszcz jesli chodzi o zanete to piernik numer 1 lub jakies tofi czekolady i orzechy cos w tym kierunku :grin:

Napisano

Witam

Dzisiaj posiedziałem 3h na Przeczycach od strony tzw Chmielowskiego efektem było 6 Leszczy do 30 cm :sad: nom nic większego nie chciało się pokusić.

Łapałem na pinke :wink:

Napisano

My siedzieliśmy we czterech trzy dni na "wysokim brzegu". Od piątku do niedzieli. Osiem wędek w wodzie. Nęcone i zanętą sypką i ziarnem i kulkami a efekt to... kilkanaście leszczyków i dwa małe węgorze. Szkoda gadać... Dobrze, że pogoda dopisała i atmosfera była fajna...

• 2 weeks later...
Napisano

Mógł by ktoś się wypowiedzieć jak stan wody nad zalewem? To znaczy czy w ogóle można połowic i dojechać nad przeczyce?? Chodzi mi bardziej o stronę rozlewisk

Napisano

Witam

Był ktoś ostatnio może ?

Jest jakieś miejsce na wędki i grilla z rodzinką ?, bo zastanawiam się nad niedzielą gdyby była ładna pogoda.

Dajcie znać jak tam wygląda sytuacja.

Napisano

Wracając z pracy zachaczyłem o Przeczyce i powiem ci że stan wody jest jeszcze wysoki, pomio to wędkarzy dość sporo, od Kuźnicy tam od wysokiego brzegu siedzą gdzie się da, nawet z tej góry co jest droga rzucają :grin: rozmawiałem z kilkoma wedkarzami to od czasu do czasu płotka lub leszczyk skubnie nic wiekszego nie bierze, z pola namiotowego już trochę woda zeszła ale musi być tam bardzo mokro i miękko bo nikt tam nie siedział ... myslę że trzeba jeszcze trochę odczekać, chyba że ktoś jest bardzo spragniony tego zbiornika to na upartego też można :grin:

Napisano
Wracając z pracy zachaczyłem o Przeczyce i powiem ci że stan wody jest jeszcze wysoki, pomio to wędkarzy dość sporo, od Kuźnicy tam od wysokiego brzegu siedzą gdzie się da, nawet z tej góry co jest droga rzucają :grin: rozmawiałem z kilkoma wedkarzami to od czasu do czasu płotka lub leszczyk skubnie nic wiekszego nie bierze, z pola namiotowego już trochę woda zeszła ale musi być tam bardzo mokro i miękko bo nikt tam nie siedział ... myslę że trzeba jeszcze trochę odczekać, chyba że ktoś jest bardzo spragniony tego zbiornika to na upartego też można :grin:

Dzięki w niedzielę podskoczę jak będzie ładna pogoda to zobaczę co i jak na tym polu namiotowym wygląda. W sumie tam mi się najlepiej ciągło lechole.

Napisano

Był ktoś w ostatnich dniach na przeczycach? Jak tam poziom wody i czy jest w ogóle gdzie usiąść połowic (chodzi bardziej o rozlewiska).

Napisano

Koledzy , jak sytuacja z drapieżnikiem ? Gryzie coś? Panuję wyjazd ze spinem i zastanawiam sie właśnie na Przeczycami. Za wszelkie info z góry dziękuję.

Napisano

Z tego ci mi wiadomo to metnooki szaleje jak nigdy!Jka bylismy na dzieckach to przystaniowy ze jego kolega na przeczycach zlowil 12 sztuk w ciagu wypadu!takze panowie jedzcie,polowcie,wypuscie i potwierdzcie info

Napisano

Witam

W którym miejscu najlepiej się ustawić ze spinem na szczupłego ?

Macie może jakieś miejscówki i info na co biorą, kopyta, blacha ??

Pozdrawiam

Napisano

No to gratuluje Piotrze. My tez planowalismy usiąść za sandaczem w sobotę, ale... nigdzie nie było miejsca! Masa ludzi była w ten weekend nad Przeczycami. W końcu wylądowaliśmy nad PIV. Nad brzegami Przeczyc spacerowałem za to w niedziele po południu. Wieści nie napawały optymizmem. Brały co najwyżej drobne leszczyki. Ogólnie kicha...

• 2 weeks later...
Napisano

Byłem jakoś 3-4 dni temu to woda wali szambem, że nie da się wysiedzieć. Może ze 3 delikatne brania, ale nic nie dało się zaciąć. Łowiłem tam jak się zjeżdza z 2 pasmówki do lasu i jedzie się tak z 200 metrów.

• 2 weeks later...
Napisano

Byliśmy od piątku do niedzieli na polu namiotowym od strony tuliszowa no i ani jednego puknięcia jedynie żylety się wieszały. Ludzi strasznie dużo w dzien praktycznie brak możliwości na wędkowanie ponieważ co niektórzy kąpiący się nie mają chyba oczu i włażą prosto na żyłki. No i trafił się jeden pan który jeździ fordem pikapem no i po nocce zwijał tak zwane "wyrzutki". Człowiek chce sobie pojechać nad wodę żeby się zrelaksować a tu nie dośc że niema gdzie łowić to jeszcze kłusownicy sie zdarzają.

Napisano
trafił się jeden pan który jeździ fordem pikapem no i po nocce zwijał tak zwane "wyrzutki".

Przepraszam że sie wcinam ale mam jedno PYTANIE , ukradli ci komórke ?

Czy zapomniałeś numer na Policje albo SSR ?

Napisano

Telefon był wykonany do rybaczówki niestety nikogo on nie zainteresował a poza tym ciężko kogoś podać kto sobie odkręci tablice rejestracyjne i przykręci przed samym wyjazdem. Następnym razem to użyje siekiery i łopaty i zakopie na miejscu będą świeże robaki.

Napisano

A co "stanicowy" ma zrobić :?::shock:

Został mianowany na SZERYFA :shock:

Dla ułatwienia podaje telefony :

112 - ALARMOWY można dzwonić wiem, bo 2 razy sam korzystałem :!:

Komenda Woj. PSR w Katowicach, 40-024 Katowice, Al. Powstańców 41a, tel. (032) 2077819

Kom. Wojewódzki - Paweł Ziebura, tel. (032) 2077817, tel. kom. 508 052778

I to tyle w temacie.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam. Mam pytanie, czy żeby łowić na przeczycach trzeba mieć wykupione zezwolenie?

Zamierzam wybrać się na przeczyce (mam tam od niedawna domek), a mówiono mi że trzeba wykupić specjalne zezwolenie. Przy okazji chciałbym się zapytać o jakieś dogodne miejsca, w których najlepiej łowić. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Napisano
Witam. Mam pytanie, czy żeby łowić na przeczycach trzeba mieć wykupione zezwolenie?

Zamierzam wybrać się na przeczyce (mam tam od niedawna domek), a mówiono mi że trzeba wykupić specjalne zezwolenie. Przy okazji chciałbym się zapytać o jakieś dogodne miejsca, w których najlepiej łowić. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam.

Witam wystarczy ci poprostu oplata na slaskie wymagane dodatkowe zezwolenie na rzeke ponizej zbiornika.. :mrgreen: