blacky24 Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 Damian21, chyba blacky24 są są, kolega siedział dwie nocki pod rząd i pociągnął 3 sztuki, ja niestety nie miałem tyle szczeęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel01 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Sandacze są dowodem na to nawet jest sandacz którego przed wczoraj w nocy wyciągnąłem na groch miał gdzieś z 35 cm. A jak widzę to z spinningu też przywożą sandacze. Kumpel wyciągnął kiełbia z 40 cm miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Kumpel wyciągnął kiełbia z 40 cm miał.No to rekord świata pobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel01 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Kolega powiedział że to kiełb jest .. ale jeżeli ty mówisz że pobił rekord świata .. Jest to możliwe żeby kolega złowił na głębokości 3 m woda bardzo zimna przy dnie seje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel01 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Na Przeczycach oczywiście mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 22 Lipca 2009 Share Napisano 22 Lipca 2009 Nie jestem w stanie sobie wyobrazić 40cm kiełbia A co do Przeczyc to ostatnio same niewielkie leszczyki. Podniósł się poziom wody i stała się dość mocno zielona. Chyba trzeba przeczekać te upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Kumpel wyciągnął kiełbia z 40 cm miał.No to rekord świata pobił w ciemno obstawiałbym niewielką brzanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel01 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Acha czyli była to raczej brzana ? sieja to nie była ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 sieja to nie była ?To na pewno na100% nie sieja ,nie wiem czy wogle twój kumpel widział naocznie sieje ,brzana być może jest bardzo podobna [młoda] do kiełbia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniel01 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Tzn sieja to ja stwierdziłem porównując tą rybę do ryby z obrazka z wykazu ryb. Patrzałem na zdjęcie brzany .. i myślę że to nie jest brzana bo tamta ryba nie miała wąsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokon89 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 No i skąd brzana w tym zbiorniku ? Spotkał się ktoś ? Nie sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 myślę że to nie jest brzana bo tamta ryba nie miała wąsów. Skoro nie miała wąsów to z kat przypuszczenie że to kiełb,kiełbie maja wąsy aż dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 27 Lipca 2009 Share Napisano 27 Lipca 2009 witam kolegów jak wyniki z rybkami na przeczycach? prosze powiedzcie - jesli ktos wie - warto usiasc od strony tuliszowa tam gdzie ejst pole namiotowe? chodzi mi o wyjazd 3-4 dniowy czy warto tam usiasc i na co sie nastawic...czytalem wczesniejsze posty i chyba tam raczej plytko - w ktorym miejscu wiec najlepiej bedzie tam usiasc? zaraz od wjazdu w to pole czy jechac w prawo wzdluz wody w strone wyspy? dziekuje za wszelaka pomoc - mam sie tam zamiar wybrac 1 raz wiec bede wdzieczny za kadza pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salek Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 bylem tam w piatek zeszly, na polu namiotowym masa ludzi, praktycznie wszystkie miejscowki w strone wyspy byly zajete przez wedkarzy. Nie zauwazylem zeby ryby specjalnie chcialy brac, ja bylem tylko rekreacyjnie niestety. Co mnie zaciekawilo to male leszczyki (albo płocie) pływające jak zaskronce po powierzchni wody, czyzby jakas przyducha czy cos?? bo nie byly to jakies pojedyncze przypadki, tylko dziesiatki (setki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 czyzby jakas przyducha czy cos?? bo nie byly to jakies pojedyncze przypadki, tylko dziesiatki Jak by była przyducha to by pływały różne roczniki ,a zapewne narybek zerował na planktonie przy wierzchu.a drapieżnika nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Takie objawy na Przeczycach mają ryby zarażone tasiemcem I co ciekawe drapieżniki ich nie gonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M57 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Witam. Na zbiorniku od strony ul. Nadbrzeżnej też jest mnóstwo śniętych leszczy i płoci od małych do leszczu około 40 cm. byłem tam od24.08. do 26.08.od strony Tuliszowa podobnie wszędzie śnięte ryby. Ogólnie brania bardzo słabe biorą tylko leszcze i mała płoć.Woda zielona.trzeba przeczekać aż zejdą glony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
salek Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 byłem tam od24.08. do 26.08 podziwiam, ja tak nie potrafie :] a poza tym, przy powierzchni plywaly male leszczyki, bez sladow drapieznikow, mozliwe ze zbieraly cos z powierzchni... snietych ryb nie widzialem, ale skoro M57 byl dluzej i widzial to coz musi byc nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 był moze ktoś ostatnio ( w przeciagu 2-3 dni) ? Jak tak to z jakimi wynikami? Mam ochote tam wyskoczyć na jedna nocke a nie wiem czy warto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M57 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Nocka z soboty na niedziele -efekt leszcze od 25cm do 48.i płoć ale mała.Sandacz brak brań. Można posiedzieć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 A w którym miejscu byłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M57 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Boguchwałowice od strony ul. Nadbrzeżnej w lasku zaraz obok kempingów z Gliwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Skoro jest po co jechać to napewno nocka murowana. Jeszcze jedno pytanie - Jaką zanente byście polecili? Dodam że to moje początki gruntem wiec kazda rada bedzie na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quarion_Blass Napisano 11 Września 2009 Share Napisano 11 Września 2009 Był ktoś ostatnio na Przeczycach i łowił z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 Byłem wczoraj z kuzynem na sandacza i kompletka porażka. Kolo nas jeszcze 2 gosci siedzialo i tez na sandacza byli ustawieni. Ogólnie 7 wędek było na sandacza zastawionych i ani jednego odjazdu! Kompletna porażka. Ciekawe czy jest w tym zbiorniku jeszcze jakis osobnik tego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi