ddamcio Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Ja tez byłem ostatnio (w zeszłym tygodniu) to tez leszczyki (do 30cm), płotki i okoń na rosówkę, ogólnie kicha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiolet1973 Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Witam.Chcialem się zapytać czy ktoś jeżdzi na pole na miotowe pod wyspę.Jakie efekty,na co i jaka zanęta się tam sprawdza.Chce się tam wybrać na białą rybę Za odpowiedż z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 podchodzi ładny lin karp karas i duzy leszcz jesli chodzi o zanete to piernik numer 1 lub jakies tofi czekolady i orzechy cos w tym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 Witam Dzisiaj posiedziałem 3h na Przeczycach od strony tzw Chmielowskiego efektem było 6 Leszczy do 30 cm nom nic większego nie chciało się pokusić. Łapałem na pinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 11 Maja 2010 Share Napisano 11 Maja 2010 My siedzieliśmy we czterech trzy dni na "wysokim brzegu". Od piątku do niedzieli. Osiem wędek w wodzie. Nęcone i zanętą sypką i ziarnem i kulkami a efekt to... kilkanaście leszczyków i dwa małe węgorze. Szkoda gadać... Dobrze, że pogoda dopisała i atmosfera była fajna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 Mógł by ktoś się wypowiedzieć jak stan wody nad zalewem? To znaczy czy w ogóle można połowic i dojechać nad przeczyce?? Chodzi mi bardziej o stronę rozlewisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 27 Maja 2010 Share Napisano 27 Maja 2010 Witam Był ktoś ostatnio może ? Jest jakieś miejsce na wędki i grilla z rodzinką ?, bo zastanawiam się nad niedzielą gdyby była ładna pogoda. Dajcie znać jak tam wygląda sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisis Napisano 28 Maja 2010 Autor Share Napisano 28 Maja 2010 Wracając z pracy zachaczyłem o Przeczyce i powiem ci że stan wody jest jeszcze wysoki, pomio to wędkarzy dość sporo, od Kuźnicy tam od wysokiego brzegu siedzą gdzie się da, nawet z tej góry co jest droga rzucają rozmawiałem z kilkoma wedkarzami to od czasu do czasu płotka lub leszczyk skubnie nic wiekszego nie bierze, z pola namiotowego już trochę woda zeszła ale musi być tam bardzo mokro i miękko bo nikt tam nie siedział ... myslę że trzeba jeszcze trochę odczekać, chyba że ktoś jest bardzo spragniony tego zbiornika to na upartego też można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 28 Maja 2010 Share Napisano 28 Maja 2010 Wracając z pracy zachaczyłem o Przeczyce i powiem ci że stan wody jest jeszcze wysoki, pomio to wędkarzy dość sporo, od Kuźnicy tam od wysokiego brzegu siedzą gdzie się da, nawet z tej góry co jest droga rzucają rozmawiałem z kilkoma wedkarzami to od czasu do czasu płotka lub leszczyk skubnie nic wiekszego nie bierze, z pola namiotowego już trochę woda zeszła ale musi być tam bardzo mokro i miękko bo nikt tam nie siedział ... myslę że trzeba jeszcze trochę odczekać, chyba że ktoś jest bardzo spragniony tego zbiornika to na upartego też można Dzięki w niedzielę podskoczę jak będzie ładna pogoda to zobaczę co i jak na tym polu namiotowym wygląda. W sumie tam mi się najlepiej ciągło lechole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Był ktoś w ostatnich dniach na przeczycach? Jak tam poziom wody i czy jest w ogóle gdzie usiąść połowic (chodzi bardziej o rozlewiska). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek1973 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Koledzy , jak sytuacja z drapieżnikiem ? Gryzie coś? Panuję wyjazd ze spinem i zastanawiam sie właśnie na Przeczycami. Za wszelkie info z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 7 Czerwca 2010 Share Napisano 7 Czerwca 2010 Z tego ci mi wiadomo to metnooki szaleje jak nigdy!Jka bylismy na dzieckach to przystaniowy ze jego kolega na przeczycach zlowil 12 sztuk w ciagu wypadu!takze panowie jedzcie,polowcie,wypuscie i potwierdzcie info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyQ Napisano 12 Czerwca 2010 Share Napisano 12 Czerwca 2010 Witam W którym miejscu najlepiej się ustawić ze spinem na szczupłego ? Macie może jakieś miejscówki i info na co biorą, kopyta, blacha ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Czerwca 2010 Share Napisano 13 Czerwca 2010 W sobotę zaliczony wyjazd Pogoda PIĘKNA chyba za piękna była dla Krzyśka skwierczał jak karczek na grilu Dwa sandały zaliczone ledwo ponad miarę, ale zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 No to gratuluje Piotrze. My tez planowalismy usiąść za sandaczem w sobotę, ale... nigdzie nie było miejsca! Masa ludzi była w ten weekend nad Przeczycami. W końcu wylądowaliśmy nad PIV. Nad brzegami Przeczyc spacerowałem za to w niedziele po południu. Wieści nie napawały optymizmem. Brały co najwyżej drobne leszczyki. Ogólnie kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 22 Czerwca 2010 Share Napisano 22 Czerwca 2010 Panowie jakie wieści z nad Przeczyc? Nikt nic nie pisze, nikt nie jeżdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pniowczyk Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Też bym się dowiedział co i jak bo planuje w sobote usiąsć na nocke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal-prezes Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Byłem jakoś 3-4 dni temu to woda wali szambem, że nie da się wysiedzieć. Może ze 3 delikatne brania, ale nic nie dało się zaciąć. Łowiłem tam jak się zjeżdza z 2 pasmówki do lasu i jedzie się tak z 200 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_16 Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 Byliśmy od piątku do niedzieli na polu namiotowym od strony tuliszowa no i ani jednego puknięcia jedynie żylety się wieszały. Ludzi strasznie dużo w dzien praktycznie brak możliwości na wędkowanie ponieważ co niektórzy kąpiący się nie mają chyba oczu i włażą prosto na żyłki. No i trafił się jeden pan który jeździ fordem pikapem no i po nocce zwijał tak zwane "wyrzutki". Człowiek chce sobie pojechać nad wodę żeby się zrelaksować a tu nie dośc że niema gdzie łowić to jeszcze kłusownicy sie zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 4 Lipca 2010 Share Napisano 4 Lipca 2010 trafił się jeden pan który jeździ fordem pikapem no i po nocce zwijał tak zwane "wyrzutki". Przepraszam że sie wcinam ale mam jedno PYTANIE , ukradli ci komórke ? Czy zapomniałeś numer na Policje albo SSR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_16 Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Telefon był wykonany do rybaczówki niestety nikogo on nie zainteresował a poza tym ciężko kogoś podać kto sobie odkręci tablice rejestracyjne i przykręci przed samym wyjazdem. Następnym razem to użyje siekiery i łopaty i zakopie na miejscu będą świeże robaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 A co "stanicowy" ma zrobić Został mianowany na SZERYFA Dla ułatwienia podaje telefony : 112 - ALARMOWY można dzwonić wiem, bo 2 razy sam korzystałem Komenda Woj. PSR w Katowicach, 40-024 Katowice, Al. Powstańców 41a, tel. (032) 2077819 Kom. Wojewódzki - Paweł Ziebura, tel. (032) 2077817, tel. kom. 508 052778 I to tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pniowczyk Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Co tam nowego na Przeczycach jak z braniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rotuszyna Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Witam. Mam pytanie, czy żeby łowić na przeczycach trzeba mieć wykupione zezwolenie? Zamierzam wybrać się na przeczyce (mam tam od niedawna domek), a mówiono mi że trzeba wykupić specjalne zezwolenie. Przy okazji chciałbym się zapytać o jakieś dogodne miejsca, w których najlepiej łowić. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Witam. Mam pytanie, czy żeby łowić na przeczycach trzeba mieć wykupione zezwolenie?Zamierzam wybrać się na przeczyce (mam tam od niedawna domek), a mówiono mi że trzeba wykupić specjalne zezwolenie. Przy okazji chciałbym się zapytać o jakieś dogodne miejsca, w których najlepiej łowić. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Witam wystarczy ci poprostu oplata na slaskie wymagane dodatkowe zezwolenie na rzeke ponizej zbiornika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi