piotr chorzów Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Ale wtopa oczywiście, że ODRA Możesz zaproponować jakieś ciekawe miejsca poniżej Miasta (Nysa) powiedzmy do Autostrady A4 Interesują mnie miejscówki raczej spokojne z dala od tłoku Sandacz - na żywca , trupka Wypatrzyłem na mapie zaporę - elektrownie obok miejscowości Piątkowice czy ktoś testował ten teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 no lepiej juz chyba nad jezioro podjechać nie ? bo jak to z rzeka jak bedzie lało to nie połowisz w kakale. A nad jeziorem spokojnie posiedzisz pod parasolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 piotr chorzów, odcinek za mostem w Bardzie, zapora Kozielno, dalej ujście Nysy do jeziora otmuchowskiego ( Stary Paczków ) i praktycznie cały odcinek między zbiornikami Otmuchowskie i Nyskie. W innych rejonach raczej nie łowię to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Technops dzięki Czekam może ktoś zna odcinek poniżej Nysy I podzieli się informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 17 Sierpnia 2011 Share Napisano 17 Sierpnia 2011 witam koledzy powiedzcie mi łowił ktos na nysie na moscie w przyłęku?>? chciałbym tam sie wybrac ale wiem na co sie nastawic i na co łowić??? spining czy z gruntu na ser kuku makaron???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 johny476, koło mostu było kiedyś fajne miejsce, ale po którejś większej wodzie zrobiła się ta mierzeja. Polecam Ci odcinek poniżej mostu. Mijasz most w kierunku Dzbanowa i skręcasz ze 100 za mostem w lewo w taką drogę polną aż dojedziesz nad wodę. Na przenicę ładną płoć można trafić, a z gruntu na serek piękne brzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 18 Sierpnia 2011 Share Napisano 18 Sierpnia 2011 dzieki technops przejezdzałęm tam pare razy ale jakos nigdy nie skusiłem sie żeby tam połowic lecz ostatnio wziełą mnie chec mysle ze trafie bo uliczke jakas widziałem takze tylko szykowac sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Na przenicę ładną płoć można trafić, a z gruntu na serek piękne brzany Czyli można tam łowić na spławik, grunt, z tym że na przynęty roślinne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Tak. Do mostu w Topoli jest odcinek górski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 OK dzięki. A na wodach górskich są dozwolone zanęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 witam! byłem ostatnio na nysie w ożarach tak sie cieszyłem z tej wyprawy bo pierwszy raz łowiłem na tym odcinku ale ze tak powiem krew jasna mnie zalała łowie a tu jakimis pontonami płyną jeszcze sie zatrzymali tam gdzie łowiłem ,za 15 min przyszli jakies kur.....gówniarze kąpac sie rzucają kamieniami nic tylko pójść i zaj...... w ryj normalnie powinni zrobic całkowity zakaz kąpieli na rzekach stawach jeziorach PZW za co ja kurna płace zeby sie powku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 od kiedy nysa plynie w ozarach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 johny to nie o zakazy chodzi ale przede wszystkim o kulture. ja tez plywam na kajaku po Nysie ale jak widze wedkarzy to plyne pod drugim brzegiem delikatnie wioslujac a jezeli to mozliwe to plyne z pradem, tak jakby taka wieksza kloda przeplywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 johny476, pomyśl co te łepki kapiące musieli mysleć o Tobie , pewnie jak przyszli nad rzeke to zaraz poleciały joby, kur...... co za gościu mi tu siedzi i zylki ładuje w wodę, nawet nie ma się gdzie wykąpać. Trzeba go przegonić I tak to juz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 witam! byłem ostatnio na nysie w ożarach tak sie cieszyłem z tej wyprawy bo pierwszy raz łowiłem na tym odcinku ale ze tak powiem krew jasna mnie zalała łowie a tu jakimis pontonami płyną jeszcze sie zatrzymali tam gdzie łowiłem ,za 15 min przyszli jakies kur.....gówniarze kąpac sie rzucają kamieniami nic tylko pójść i zaj...... w ryj normalnie powinni zrobic całkowity zakaz kąpieli na rzekach stawach jeziorach PZW za co ja kurna płace zeby sie powku.... Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 a słabiutkie jeden okonek na mała gumke , miałem tez pojedyncze szarpniecia ale nic po prawej stronie mostu pod drzewem pare razy rzuciła sie jakas wieksza rybka naprawde wieksza miałem juz tam własnie isc ale te gnoje przyszli i rzucali kamieniami rzabki sobie robili kto wiecej miałem takie nerwy ze miałem tam do nich isc i wyplackowac ich ale reszta wedkarzy siedziała cicho wiec pomyslałem nie bede robił popyliny i sie zmyłem a szkoda bo woda fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 7 Września 2011 Share Napisano 7 Września 2011 sory żabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Panowie powiedzcie na jaki serek łowicie te brzany w nysie kłodzkiej? jaki ser zakładacie, w kostkę czy płtaek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 8.09.2011r. Nysa Kłodzka poniżej zapory Kozielno (wiem, ze to już opolskie ale członkowie Koła Kamieniec moga tam łowić) Woda nieco wyższa od stanu normalnego, mętna. 1,5 godziny spinningowania bez efektów. Dwa odprowadzenia błystki z nieudanym atakiem tuż pod nogami. Pogoda parszywa, inni też nie chwalili się sukcesami. Co tu robić, gdzie tu łapać to ja już nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 Przypominamy, że odcinek rzeki Nysy Kłodzkiej od wodospadu przy ul. Kusocińskiego do granicy miasta w rejonie wsi Ławica jest odcinkiem przemienno-ochronnym, na którym obowiązuje całkowity zakaz połowu ryb. W związku z coraz częstszymi zgłoszeniami o prowadzonym na terenie rezerwatu kłusownictwie, w zadaniach służb patrolowych ujęto prowadzenie wzmożonych kontroli rzeki w obrębie miasta.Straż Miejska w Kłodzku Źródło: Kurier Kłodzki maj 2011 Tak się zastanawiam nad tym "zakazem" i myślę, że to jest popiepszone. Gdzie są tablice informujące o zakazie ? gdzie jest info od koła, że takowy zakaz istnieje ? tak w necie a jeśli ktoś nie ma ? W przyszłym roku napewno będe biegał na obszarze Młynowa. I na jakiej podstawie mnie ukarają ? to tak jakby policja próbowała mi wmówić, że zaparkowałem na miejscu parkinowym dla inwalidy a nie byłoby w tym miejscu odpowiedniego znaku. W razie "W" wygrana w sądzie z palcem w d Może troche za ostro pojechałem, ale zawsze lubiałem ten odcinek rzeki i bardzo mnie wkurzyl ten zakaz, szczególnie, że nie zabieram ryb z odcinków górskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 w młynowie nie ma gdzie wedkować i ryb juz tam dawno nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 suhhar, one tam są i czekają na Nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Października 2011 Share Napisano 9 Października 2011 he he wątpie bo coraz rzadziej łowie na rzekach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Tak na marginesie, to obowiązkiem każdego wędkarza, który łowi na danym zbiorniku czy rzece jest zapoznanie się (dowiedzenie) czyj to zbiornik (rzeka) i jakie tam obowiązuję przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Pilczyk nie kapuje o co ci chodzi ? od tamy za gazownią w kłodzku mozna wedkowac na spina wiec zadnych przepisów nie łamiemy. Za gazownia jest ławica i młynów tam nie ma zakazów wedkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi