suhhar Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Siemka panowie ! dzisiaj cale 60 min spędzone na odcinku katsz and relaks okolice stadionu. Pogoda super duzo ludzi karmiacych kaczuchy i masa drzew powycinanych szkoda tylko ze polowa konarow lezy w wodzie ;/ Fajne miejscowki sie porobiły ale trzeba mieć zapas wobków na rwanie Mialem 1 wyjscie klenia na smużaka i tyle ogólnie to byłem woby testować i zobaczyć czy coś w wodzie pływa i jak widać coś pływa Szkoda ze się rozpadało i trzebabyło się ewakuować. To tyle, a jak tam jakieś kropki na nysie ktoś poławia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 20 Lutego 2014 Share Napisano 20 Lutego 2014 Witam, Czy ma ktoś jakieś informacje znad Nysy Kłodzkiej? Chociażby stan wody i jej klarowność. W sobotę wybieram się na otwarcie sezonu nad tą piękną rzeką. Wszelkie informacje mile widziane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 dobekfooto, siemasz stan wody niski a nawet baaardzo niski tutaj masz stany http://www.lsop.powiat.klodzko.pl/index.php?link=CENTER&rl=367945202234376 fajny stan to okolice 90-100 w kłodzku. Byłem na spacerze z dzieckiem to woda bardzo klarowna i co najwazniejsze...nie widać oznak żerowania ryb. W które okolice sie wybierasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 i co najwazniejsze...nie widać oznak żerowania ryb. W które okolice sie wybierasz ? suhhar, ta informacja akurat mnie trochę martwi... Jeszcze do końca nie jest przesądzone gdzie się wybiorę ale mam kilka swoich typów: w dół od mostu w Kamieńcu, okolice mostu w Przyłęku albo może mnie poniesie jeszcze dalej i wybiorę się powyżej Barda. Będzie narada i zadecydujemy jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 narazie leje wiec woda bedzie tracona to i jakies brania zaliczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 suhhar, niestety... mimo nocnych opadów woda jak na Nysę - kryształ. Od mostu w Przyłęku do Cmentarnego zero brań, zero kontaktu z rybą... Rzeka wyglądała jakby w ogóle nie było w niej ryb. Plusem czystej wody jest to, że można zobaczyć jaki jest rozkład głębokości na miejscówkach. Tylko, gdzie są te ryby ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 hmmm wydaje mi sie ze zeszly nizej i pochowaly sie w dolach byles pod mostem w przyleku ? tam w miare gleboko jest i jakies ryby tam powinny byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Tak, pod mostem w Przyłęku też próbowałem. To jedna z moich ulubionych miejscówek. Ryby może i pod mostem są ale kompletnie nie chciały współpracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Lutego 2014 Share Napisano 23 Lutego 2014 Dzisiaj odwiedziłem odcinek poniżej zwalonego mostu w Byczeniu. To definitywnie utwierdziło mnie w przekonaniu, że ... "wszystkie rybki śpią w jeziooorze" ... Nad Nysą ponownie pojawię się jak woda się trochę ociepli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 http://dza.doba.pl/?s=subsite&id=13229&mod=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Marca 2014 Share Napisano 5 Marca 2014 Wow ! dobra robota panowie ! Jak widać urzędasy nic nie potrafią tylko pierdzieć w stołeki brac za to kasiore, za to prości ludzie z dołu odwalają za nich robotę ! Kurcze w jakiej okolicy ten zbiornik jest co bym się na tego bobra nie natknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 W niedziele zaliczyłem pierwszy w tym roku wypad na pstrążki i opłaciło się jeden miał 35cm a drugi większy 39cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Klicki Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Jeżeli nie jest to tajemnicą... gdzie Pan łowi takie okazy? Jestem początkującym wędkarzem, po raz pierwszy w tym roku wyrobiłem i opłaciłem kartę wędkarską... i po raz pierwszy zacząłem przygodę z pstrągiem Niestety - jak narazie bezowocnie Byłem kilka razy na Nysie - w okolicach Opolnicy / Barda / Przyłęku. Dzisiaj natomiast wybrałem się do miejscowości Młynów. I też bezowocnie. Łowię na spining - obrotówka. Pozdrawiam! Wojtek Klicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Wojtku żadna tajemnica łowiłem miedzy Gorzanowem a Krosnowicami,a jesli chcesz się nauczyć łowienia pstrągów i nie tylko to zapraszam do zapisu do klubu spinningowego Potok Ziębice.Pod okiem specjalistów z klubu nauczysz się łowić na spinning wszystkie ryby drapieżne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 jednak w nysie coś jeszcze z pstraga pływa ostatnio widziałem ok 100 szt klenia najmniejszy mial ok 30 cm a najwiekszy powyzej 60 szykowały sie na tarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 W niedziele zaliczyłem pierwszy w tym roku wypad na pstrążki i opłaciło się jeden miał 35cm a drugi większy 39cm Brawo, miło słyszeć że jakiś ciekawszy pstrąg z Nysy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Klicki Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 a podpowie ktoś jeszcze jakieś ciekawe miejsca na pstrąga, gdzie można pospiningować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Cześć kolego nie obraź się ale nikt tutaj nie poda ci gotowej miejscówki w której moga przebywać pstrągi bo takich miejsc czasem szuka sie latami. Musisz byc jak najczesciej nad wodą i troche poczytać o tym gdzie pstrągi lubią przebywać i co jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Bry ja dzisiaj 3 godziny na nysie próbowałem skusic klenie mimo iz plywaly mi pod nogami takie 60 to ani brania ;/ tylko amory im w glowie...trzeba czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 19 Kwietnia 2014 Share Napisano 19 Kwietnia 2014 Wczorajszy wypad z ojcem nad Nysę Kłodzką. Od 16 do 19 Pojechaliśmy z zamiarem połowienia kleni. Ja dwa niewymiarowe pstrążki na małe woblerki, ojciec jednego na obrotówkę prowadzoną z prądem. Około 5 wyjść kleni do błyski i 2 wyjścia do smużaka. Dużo drobnicy buszuje w górnych partiach wody. Jakieś małe czarne muszki się lęgną bo w jednym miejscu na kamienistym brzegu była ich po prostu MASA. Coś się nad wodą dzieje więc kto ma czas w święta niech łapie za kija i nad wodę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Kolejne świąteczne dni nad wodą. Ja: kleń 30cm, pstrążek 25cm Ojciec: kleń 43cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 no to kleń sie ruszył a na co jeśli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 większy kleń na miedzianą obrotówkę rozmiar 0 mniejszy na malutkiego smużaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 17 Czerwca 2014 Share Napisano 17 Czerwca 2014 W sobotę spinning od 17-22 i efekty praktycznie zerowe. Około kilkunastu brań na malutkiego smużaka z tym że zacięty tylko jeden mały klenik. Na wszystkie inne przynęty z pudełka brak reakcji. W niedzielę od 19-21 udało się trafić dwa klenie, większy 30+ i dwa małe okonki. Świnie za to ostro buszują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 19 Czerwca 2014 Share Napisano 19 Czerwca 2014 Siemka. Kolego dobekfooto na jakim odcinku kolega wędkował ? Pytam bo też się wybieram nad Nysę ale jeszcze nie wiem gdzie podjechać - też z lekkim spinem na klenio-jazie bo mam kilka robali do przetestowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi