rush111 Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Gratulacje ! Śliczne kropeczki , choć widać że chyba jeszcze nie doszły po tarle A ja na razie nie mogę się wyrwać nad wodę , ale może już za tydzień ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 2 Marca 2015 Share Napisano 2 Marca 2015 Dokładnie te pstrążki jeszcze są chude jak wypłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Zarybią Nysę Kłodzką młodymi pstrągami tylko się cieszyć!!!! Młode pstrągi potokowe trafią do rzeki Nysy Kłodzkiej w gminach Bardo i Kamieniec Ząbkowicki na przełomie marca i kwietnia tego roku w ramach akcji zarybiania 6 rzek okręgu wałbrzyskiego. Akcję dofinansuje Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska we Wrocławiu. Koszt zarybiania wyniesie ponad 220 tys. zł z czego 111 tys. zł to bezzwrotna dotacja z Funduszu. Ryby zostaną sprowadzone z Ośrodka Hodowli Pstrąga w Ścinawce Średniej. Prawie 200 tys. około dwuletnich pstrągów (ich łączna waga to blisko 6 ton). Wędkarze przetransportują z ośrodka w Ścinawce także blisko 600 tys. sztuk kilkumiesięcznych ryb fachowo nazywanych „wylęgiem żerującym”. W tym okresie życia pstrągi mierzą zaledwie kilka centymetrów i ważą około 0,3 grama. Ten „narybek” trafi do potoków, będących dopływami wałbrzyskich rzek. Zarybienia będą prowadzone przez Polski Związek Wędkarski, Okręg w Wałbrzychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Józef Wyspiańsk, Pan to zawsze dobre wieści wrzuci na forum. Pozdro, no i gratki kropasów. Ja śmigałem w niedzielę po nysie za kleniem. Bardziej jako rekonesans niz prawdziwe łowy. Efekt na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 10 Marca 2015 Share Napisano 10 Marca 2015 Mimo niedzielnego silnego słońca i prześwietlonej wody udało mi się wydłubać trochę pstrążków największy był 33cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 15 Marca 2015 Share Napisano 15 Marca 2015 Dzisiaj łowiłem z moim kolegą z drużyny gpx z Jakubem Rychlikiem z Żarowa i udało mi się złowić tęczaka 34cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriann03 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 witam. 16 maja bylem na rzece nysa Kłodzka w okolicach bardna. Dokładnie pisząc od miejsca tam gdzie kończa spływ pontonowy i kierowałem sie w dół rzeki. złowiłem małego kropka i klenia. Mam pytanie na jakim odcinku rzeki warto spędzic kolejne kilka godzin. interesuje mnie połów klenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 http://www.pzw.org.pl/walbrzych/wiadomosci/114852/60/patrol_ssr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz J. Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Fajnie,że jest ktoś komu się chce,szacun . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 no spoko tylko dzisiaj na ścinawce chyba mega zatrucie woda leci w kolorze rudym i napewno troche ryby padnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 na wysokości Bartnik płynie kakao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 3 Czerwca 2015 Share Napisano 3 Czerwca 2015 na wysokości Bartnik płynie kakao A co po burzy czy coś grzebią koparkami czy inny diabeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 4 Czerwca 2015 Share Napisano 4 Czerwca 2015 Raczej chodzi o burzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 8 Czerwca 2015 Share Napisano 8 Czerwca 2015 W długi weekend zamieniłem wędki na kajak. Przepłynąłem w grupie 67 km po Nysie Kłodzkiej, Kłodzko- Nysa (również przez Topolę, Kozielno, Otmuchów i Jezioro Nyskie). Płynąłem z przewodnikiem 1 kajakiem więc miałem niepowtarzalną okazję upolować wzrokiem jeszcze nieprzepłoszone (czasem piękne) sztuki. Dziwne uczucie stanąć tak po drugiej stronie barykady i być tym na którego się często narzeka hehe Pewnie nie napiszę nic nowego ale... Kłodzko - Masto - piękne ławice dorodnych pstrągów i kleni 40+ byłem bardzo pozytywnie zaskoczony Dalej już do samego Barda 1-2 wędkarzy bez efektów (czwartek) i zaobserwowane pojedyncze sztuki kleni i pstrągów. Topola - most garbaty - zatrzęsienie wędkarzy, przeważnie każdy miał siatkę w wodzie. Dalej do samej tamy na Kozielnie sporo wędkarzy na brzegu ale chyba bez efektów (bez siatek w wodzie). Nie miałem możliwości popytać bo płynęliśmy dalej od brzegu. Najlepsze efekty odnotowałem na odcinku od mostu w Paczkowie do ujścia j. Otmuchowskiego. Było ok 10 łowiących (sobota). Padło sporo pięknych jazi (ze 2 osoby nawet podniosło siatki z wody) głównie białe i pinka. Co ciekawe tylko jeden miejscowy z ciężkim teleskopem uganiał się za bolkiem ale bez efektów. Szkoda, że do Nysy Kłodzkiej tak daleko bo pewnie byłbym tam częstym bywalcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Póstynny łofca Napisano 9 Czerwca 2015 Share Napisano 9 Czerwca 2015 No to już wiem kto mi wodę mącił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 W niedzielę otwarcie sezonu. Miała być zabawa z okoniami a trafił się jaź około 40cm na boczny trok. Udane otwarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Lutego 2016 Share Napisano 1 Lutego 2016 Ciekawe jak tam z pstragami w górnych partiach nysy czy coś przetrwało zime. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 11 Lutego 2016 Share Napisano 11 Lutego 2016 Będą Zarybiać pstrągiem rzeki górskie Okręgu Wałbrzych http://dza.doba.pl/artykul/do-nysy-klodzkiej-i-innych-rzek-zostanie-wypuszczonych-blisko-800-tys-pstragow-potokowych/5770/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczygu Napisano 28 Lutego 2016 Share Napisano 28 Lutego 2016 Pierwsze dwa wypady na Nysę w tym roku nie przyniosły mi żadnej ryby. Warunki były ciężkie pierwszego dnia deszcz i lekko podwyższony stan wody drugiego dnia natomiast rzeka była brudna typowa kawa z mlekiem z dodatkiem gałęzi niesionych przez nurt. Co do zarybień to bardzo mnie to cieszy bo na moim odcinku Nysy przynosi to zamierzony efekt pstrągów z roku na rok jest coraz więcej, z drugiej strony chciałbym by zarybiano także innymi gatunkami. Kiedyś na moim na odcinku oprócz pstrągów były okonie, płocie, kiełbie, jelce, lipienie a teraz są pstrągi, strzelbie potokowe, ślizy i kilka fajnych kleni no ale cóż dobre i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 16 Marca 2016 Share Napisano 16 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczygu Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 W środę skoczyłem na Nysę potestować swoje woblery jeden model przypadł bardzo pstrągom do gustu. Ogółem miałem 6 brań, udało się wyholować jednego pstrąga miał 40cm i rośnie nadal. Miałem wyjście moim zdaniem jeszcze troszkę dłuższego pstrąga tuż pod moimi nogami niestety wziął bardzo delikatnie, może następnym razem się skusi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speedo Napisano 21 Marca 2016 Share Napisano 21 Marca 2016 Ja wczoraj jedno branie 30cm Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczygu Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Witam ponownie. Podsumuje dwa wypady w ostatnich dniach nad Nysę W niedziele miałem 4 brania dwa pstrągi na brzegu 30 i 33 cm. Niestety nie było czym cyknąć fotek po awarii telefonu. Dzisiejszy wypad na pstrągi uznaje za udany miałem 7 ryb na kiju z czego 3 zeszły. Załączam kiepskiej jakości zdjęcia robione starym telefonem dwóch największych kropków. Pierwszy bohater mierzył 37cm drugi natomiast 32cm Rybki rosną dalej a na koniec dorzucam zdjęcie miejscówki która jak na razie najlepiej się sprawdza na potwierdzienie dodam iż 5 z 7 pstrągów uderzyło właśnie w tym miejscu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 23 Marca 2016 Share Napisano 23 Marca 2016 Gratulacje, piękne kropki! Gryzą tylko na woblery czy na obrotówki też można już się spodziewać wyjścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczygu Napisano 24 Marca 2016 Share Napisano 24 Marca 2016 O Wednesday, March 23, 2016 o 19:57, dobekfooto napisał: Gratulacje, piękne kropki! Gryzą tylko na woblery czy na obrotówki też można już się spodziewać wyjścia? Dzięki, rzadko łowie na obrotówki ponieważ większe pstrągi się już nimi najadły w przeszłości. wszystkie rybki złowione na woblery mojej produkcji i Krakuska widocznego na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi