Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tench
Napisano

Sieki przy Lipinskich są pancerne... Imho są dużo lepsze woblery w takiej lub niżej cenie...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

dobek to nie temat o wobkach a o rzece nysie i co w niej mozna złowić. Na wiosne wybiore sie napewno na nyse w okolicach barda bo tam sa duze doły i ładna ryba może siedzieć.

Napisano

Jareksm dzięki też pozdrawiam.

Lód jak cholera.... hehehe

Ja w domu od rana dzisiaj robiłem żuki i chrusty na klenie, pudełka wypełnione po brzegi, ale co tu robić w taką pogodę... trza kręcić dalej... ;-)

Do wiosny chyba jeszcze hohoho ;-(

Napisano

jarek nie bo nie lubie na rzece łowic na spławik czy grunt wole spining. Ale wiem że w zeszłym roku ładnie połowili brzany na ser w okolicach barda.

Salmiak jak ci sie tak nudzi to zrób mi kilka boleniówek na nowy sezon bo nigdy bolenia nie złowiłem.

Lód jest i chyba do marca bedzie a tak fajnie było w grudniu ;)

Napisano

Znam gościa z Przyłęku, który co roku pokazuje mi piękne brzany złowione w okolicach mostu. Niestety pokazuje mi je zamrożone i wypatroszone, ale na prawdę to są niezłe okazy, 80, 90 cm po wypatroszeniu i bez głowy. Nie pochwalam tego i żal mi tych brzan, no ale on jest miejscowym "wędkarzem" a ja przyjeżdżam jako gość. Pozdrawiam

Napisano

Suhhar nawet mam takie w pudełku, bolenie na muchę też poławiam, jak masz sprzęt muchowy mogę Ci ukręcić streamery boleniowe ;-)

Napisano

DAWID, no niestety nie sprawdzisz tego co mówię, możesz w to uwierzyć albo i nie. Ja nie mam interesu w tym aby koloryzować. Przekazuję to co widuję co roku. Gość faktycznie łowi takie brzany, że mózg staje.

Napisano

DAWID, zgadzam się z Tobą, żal jak patrze na takie potwory, nie mówię, że zawsze łowi takie kabany, ale w ciągu roku trafiają mu się takie. Obiecał, że kiedyś mnie weźmie w to swoje miejsce na rzece, ale coś się ociąga :). Pozdrawiam

Napisano

Salmiak nie mam muchówki i jakoś mnie nie kręci ta metoda może kiedyś...ale na bolenie musze sie w tym roku wybrać już w zeszłym miałem sie wybrać i zapolować.

Co do tych brzan to nie wiem po co mu te ryby bo ponoć się ich zjeść nie da, ponoć mięso gumowe i bezsmakowe. Mi chodzi o złowienie jej bo ponoć to zajeb....waleczna ryba.

Napisano
Co do tych brzan to nie wiem po co mu te ryby bo ponoć się ich zjeść nie da, ponoć mięso gumowe i bezsmakowe. Mi chodzi o złowienie jej bo ponoć to zajeb....waleczna ryba.

To chyba najwaleczniejsza ryba jaką miałem na kiju, oj warto warto próbować, siła, prawdziwa siła :)

Napisano

Witam wszystkich gorąco w tą mroźną pogodę :) Jestem od niedawno na forum mam na imię Robert i chciałbym się wtrącić w dyskusje ponieważ również spaceruje po nysie Kłodzkiej z muchówką i wiąże z nią duże nadzieje w tym sezonie , poprzednie sezony potrafiły zaskoczyć , w tamtym miałem ładnego leszcze 65cm i 4kg był naprawdę gruby i ciężki jak na swój rozmiar , co świadkiem jest mój kolega z tego forum (Salmiak ) z którym często biczujemy wody muchówką , wziął na suchara w miejscu gdzie nysa wypływa z korzeni . Brzany nie złowiłem jeszcze ale w tym roku zamierzam :)

Napisano
To chyba najwaleczniejsza ryba jaką miałem na kiju

a jak wygląda sprawa połowu brzan na spin? Większa szansa jest na spin, czy np.: na ser z gruntu?

pozdro dla kol. Roberta

Napisano
To chyba najwaleczniejsza ryba jaką miałem na kiju

a jak wygląda sprawa połowu brzan na spin? Większa szansa jest na spin, czy np.: na ser z gruntu?

pozdro dla kol. Roberta

Dzięki kolego za pozdrowienia również pozdrawiam , na spinning nie słyszałem od znajomych żeby ktoś złapał , ale na ser kolega wyciągnął taką 70parę cm w okolicy barda .

Napisano

Nie łowiłem nigdy na Nysie, ale z przeprowadzonego wywiadu z moim starszym koegą, który tak masowo łapie brzany to podzielę się z wami informacjami. Brzany łowi w Przyłęku od mostu w kierunku Barda. Łowi je tylko i wyłacznie z gruntu. Na hak zakłada takie zielone robaczki, które żyją w kokonie z kamienia, to są "kłódki" i to chyba jest nielegalne.

Napisano

Witam ! Wiele razy chodząc po nysie widziałem puste pudełka po białych i czerwonych robakach a najwięcej w okolicach Barda , nie dość że łamią regulamin to jeszcze śmiecą , straszna ta polska mentalność .