Unises Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Jesień już za nami w tym etapie Naszego konkursu wzięło udział 5 uczestników i zgłosili łącznie 11 fotografii. Każdy z członków forum przez 30 dni mógł oddać swój głos na maksymalnie 3 anonimowe fotografie, do głosowania przystąpiło 56 członków , którzy oddali łącznie 149 głosy. Poniżej zamieściłem tabele wyników, można w niej sprawdzić jak rozkładały się głosy na Uczestników Konkursu, oraz na poszczególne fotografie. Uczestnik konkursu Suma zdobytych punktów fot1/pkt. fot2/pkt. fot3/pkt. Robek 49 3/21 6/12 9/16 zdrapek 41 1/16 8/16 11/9 abra1711 31 4/9 7/9 10/13 jaceen 16 5/16 edmund 12 2/12 W czołówce znalazła się ta sama ekipa co w etapie "Lato". Robek nadal grzeje fotel lidera , ale na 2 i 3 pozycji zdrapek i abra1711 zamienili się miejscami. Ciesząca się najwyższym uznaniem (21 głosów) fotografia, niemal tradycyjnie już jest autorstwa Robka Klasyfikacja generalna po trzech etapach wygląda następująco : Uczestnik Konkursu Suma punktów Wiosna Lato Jesień Zima Robek 98 24 25 49 zdrapek 88 35 12 41 abra1711 45 0 14 31 jaceen 34 11 7 16 edmund 23 11 0 12 Salmiak 9 0 9 0 marclew 7 7 0 0 matador95 6 0 6 0 Warcianin5 6 0 6 0 trini 4 0 4 0 Troszkę się pozmieniało, a przed nami ostatni etap konkursu "Zima", do którego możecie zgłaszać swoje fotki. Uczestnikom gratuluje zazdroszczę pięknych widoków oraz ładnych kompozycji. Dziękuję wszystkim, którzy głosowali w tym etapie. Serdecznie zapraszam, przed nami ostatni etap, w którym wyłonimy Najlepszego Fotografa Krajobrazów Wędkarskich forum haczyk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Najbardziej podobała mi się 5-tka jaceena ale nie będę ściemniał, że nie cieszę się z mojej wygranej . Teraz - oby do wiosny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 30 Stycznia 2013 Share Napisano 30 Stycznia 2013 Gratulacje Robek . Co do zdjęcia nr 10 nie wypowiadałem się w czasie trwania głosowania bo było by to bezsensu ale teraz mogę parę rzeczy napisać, nie będę zdjęcia bronił bo zdjęcia powinny się same bronić a nie żeby ich twórca musiał z pięściami stawać . Zdjęcie wykonane nad zbiornikiem dziećkowice na tym zbiorniku istnieje zakaz palenia ognisk i biwakowania który jest łamany notorycznie tak jak wiele innych zakazów, na zdjęciu widoczne jest obozowisko i gościu to obozowisko nie należało do wędkarzy a przynajmniej tak wnioskuje bo przy namiotach nie było widać sprzętu wędkarskiego. Zdjęcie wykonałem przechodząc z spiningiem i omijając to obozowisko szerokim łukiem idąc lasem, dojrzałem ten widok przykucnąłem i zrobiłem fotkę na szybko żeby pijane towarzystwo się nie zorientowało. Myślę że nie złamałem tym zdjęciem regulaminu bo tematem są widoki wędkarskie a takie widoki na dziećkach niestety są częste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Jeszcze zima nie odpuszczę. Do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 31 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2013 abra1711, nie musisz się tłumaczyć w jaki sposób postrzegasz otaczającą Cie rzeczywistość, oraz co i dlaczego Ci się spodobało w danej kompozycji.... pstrykaj instynktownie i rób to nadal bo robisz to dobrze. cieszę się z mojej wygranej Ciesz się z wypracowanej pozycji , ale też rozglądaj się nad motywami do "Zimy" bo zdrapek na pewno nie prześpi finału Jeszcze zima nie odpuszczę. i oto postawa godna Championa. Jeszcze raz Wam gratuluje chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 W czołówce zrobiło się "ciepło". Robek gratulacje, odskoczyłeś zdrapkowi na kilka punktów. Już czuję jakie u Was napięcie . abra 1711 bądź czujny, bo mam chrapkę na trzecią lokatę chyba, że edmund mnie uprzedzi Po ilości oddawanych głosów można wnioskować, że jak komuś się poszczęści i uchwyci super ujęcie, to może spokojnie objąć prowadzenie startując jednym zdjęciem w ostatniej fazie konkursu. I to jest fajne w tym konkursie. Jeszcze jak by zastosować regulamin "Familiady", że 1etap punkty x 1..., 2 etap punkty x 2..., 4 etap punktyx4. Ostatni będą jeszcze pierwszymi, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 Robek, graty bo zdrapek na pewno nie prześpi finału Bawimy się do końca i mimo, że w poprzednim sezonie jak i teraz nie mam czasu na rybki ;( to zapowiadam że fotki prześlę, więc aparaty w dłoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 31 Stycznia 2013 Share Napisano 31 Stycznia 2013 abra1711, nie musisz się tłumaczyć w jaki sposób postrzegasz otaczającą Cie rzeczywistość, oraz co i dlaczego Ci się spodobało w danej kompozycji.... pstrykaj instynktownie i rób to nadal bo robisz to dobrze. Dzięki. Tłumaczyć się nie muszę Ale zdjęcie które wywołuje takie emocje pozytywne jak i negatywne jest warte kilku słów, najgorzej jak zdjęcie jest obojętne wtedy niema o czym mówić. Z szacunku dla głosujących i konkurencji postanowiłem sprostować parę rzeczy. abra 1711 bądź czujny, bo mam chrapkę na trzecią lokatę chyba, że edmund mnie uprzedzi No to macie dużą szansę bo zimą nie łowie a z aparatem nie chce się iść nad wodę, ogólnie to zimna nie lubię a jak już muszę to jedynie na deski wyskoczę. Ale tanio skóry nie sprzedam i poświęcę się jak zima wróci to parę spacerków zaliczę. Powodzenia w edycji zimowej wszystkim startującym życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 W poniedziałek byłem na spodkaniu Fuji ,jeden z uczestników powiedział;jak znasz połowę funkcji swojego aparatu to jesteś dobry; https://picasaweb.google.com/111995889326375761134/28012013Fudzi?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNbF4tXphPDhOw&feat=directlink Pozdrawiam, do zobaczenia nad wodą Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 W poniedziałek byłem na spodkaniu Fuji edmund pozwoliłem sobie spojrzeć do pozostałych albumów, i znalazłem naprawdę fajne widoczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi