Winko Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 Kolejny zimny miesiąc i kolejne chwile spędzone na łowiskach. Dla niektórych z nas na lodzie a jak dla mnie to początek sezonu pstrągowego Życzę wszystkim połamania na okazałych rybach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 1 Lutego 2013 Share Napisano 1 Lutego 2013 W dobrym tonie było by założenie tego tematu z załączoną fotką dorodnego kropka jak już wrócisz z ryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 1 Lutego 2013 Autor Share Napisano 1 Lutego 2013 Qwszem właśnie wróciłem znad wody ale niestety dorodne koropasy jakoś nie chciały dzis ze mną współpracować - tak więc tym razem będzie bez zdjęcia z okazem na życzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Gobio Gobio, Jakbyś nie zauważył mało, kto teraz daje fotki z rybami na forum ze względów pogodowych. Musieli byśmy może do połowy miesiąca czekać aż, by ktoś założył temat od razu ze zdjęciem a tak możemy chociaż podyskutować jak było nad woda, czy się już coś zaczyna ruszać itp. @TEMAT Mam tak wielką ochotę wyskoczyć za kleniami, ale samemu jakoś nie bardzo mi się chce wyruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Winko, u mnie podobnie. Ja wczoraj byłem z muchówka na pstrągach. Woda wysoka, pośniegowa, brudnawa ale nie syfiasta, miałem jedno dość mocne szarpnięcie co raczej nie sugerowało na zaczep, ale zacięcie było puste. Zresztą nie nastawiałem się ze od razu na muchę w pierwszy dzień pstrągowego sezonu coś złowię, choć w innych, czystszych partiach rzeki połowili. Machaj węda ryby będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 Trafił mi się dzisiaj taki dzikusek Najlepsze jest to że już go raz zlapałem w tym samym miejscu w listopadzie na nimfe A więc warto wypszczać rybki, do czego zachęcam wszystkich uzytkowników forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 2 Lutego 2013 Share Napisano 2 Lutego 2013 ja dzisiaj znowu w poszukiwaniu troci, przeszedłem milion kilometrów i niestety brak kontaktu z rybą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 2 Lutego 2013 Autor Share Napisano 2 Lutego 2013 Gratki DAWID !!! Swoją drogą zaczynałem się już o Ciebie martwić!? A już na pewno o kropasy które zawsze łowisz - Dawno się nie chwaliłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 W końcu moja ulubiona rzeka na tyle się wyklarowała że można było dziś przy pięknej słonecznej pogodzie pospacerować sobie w poszukiwaniu pstrąga. W sumie miarowych było siedem z czego najdłuższy mierzył sobie 36cm. Może i kabanów nie było ale za to spędziłem mile dzień nad wodą . PS: Oczywiście wszystkie pływają nadal w dobrej kondycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Gratuluje udanego wypadu Czy to żabka dorado? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Winko, graty, też chyba jutro uderze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Lutego 2013 Autor Share Napisano 4 Lutego 2013 Nie to nie jest z DORADO. Udało mi się kupić kilka sztuk od Marka N. Większość z łowionych dzisiaj ryb skusiła się właśnie na imitacje takich żab Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Ale koledzy po kiju potrafią"nakręcać" emocje . Piękne rybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 4 Lutego 2013 Share Napisano 4 Lutego 2013 Taki się dzisiaj przypelętał chudzina...ale wymiar ma:) Jak na warunki rzeki w której dalej pływa to okaz. Skoczył na: wobka hand made 5cm. Wedka: do 10gr Kołowrotek:biały Plecionka:czerwona i cieńka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 W lutym każdy wymiarek cieszy - GRATKI Gobio Gobio napisał: Skoczył na: wobka hand made 5cm. Wedka: do 10gr Kołowrotek:biały Plecionka:czerwona i cieńka Wspomniałeś nieco o kolorach w swoim poście, szkoda tylko że ten wobek 5cm był jakiś niekolorowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Wspomniałeś nieco o kolorach w swoim poście, szkoda tylko że ten wobek 5cm był jakiś niekolorowy apropos kolorów to te Twoje kropki są ślicznie ubarwione. A wobek: z roztocza średnio kolorowy- beżowy z czerwonymi akcentami w okolicach pokrywy skrzelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Dzisiaj była piękna pogoda na spacer nad rzeczką I na dokładke taki misio Oczywiście pływają dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Dzisiaj była piękna pogoda na spacer nad rzeczką The King is back! Gratulacje. Zarybiają Wasze bogate wody tęczakiem ? Amerykanie nie wypierają rodzimej populacji potoka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 Gobio Gobio, uciekinierzy ze stawów hodowlanych, tęczak ma to do siebie że spływa, to ryba dwuśrodowiskowa, zostaje może 5 % z tego co ucieknie i te ryby dziczeją. Nie wypiera potoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 5 Lutego 2013 Autor Share Napisano 5 Lutego 2013 Widzę że DAWID po krótkiej przerwie wraca do formy Gratuluję Ci tych pięknych pstrągali Ja również miałem dziś mały spacerek ale to już nie było to co wczoraj. Mocny wiatr, deszczyk i tylko trzy miarowe kropki- na cos muszę winę zwalić Do tego wszystkiego delikatnie skułem dorodnego potokowca. Najgorsze jest to że dość dokładnie zdążyłem się mu przyjrzeć! Miał może i z pięć dych - teoretycznie, a praktycznie taki wstęp ma większość bajek i legend o nie wyciągniętych potworach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Lutego 2013 Share Napisano 5 Lutego 2013 No Panowie gratki, piękne sztuki. Na mojej ulubionej rzece kropek 25cm to już smok Jak będę na rybkach to wrzucę fotki dzikiej Orlicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 6 Lutego 2013 Autor Share Napisano 6 Lutego 2013 Dziś również któryś już dzień z rzędu z wędziskiem w ręku nad wodą. Efekty? Co prawda szału nie było bo tylko trzy ledwo miarowe kropki ale największą radość sprawił mi dzisiaj kleń który połakomił się na żabkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Łooo widzę, że czas na kropki ruszył pełną gębą Gratulacje Panowie! Ja póki co zaopatruję się w akcesoria do feederów, bo już się nie mogę wczesnej wiosny doczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Winko, graty, ja jade jutro. Widze że czaple nie próżnują, kleń ma dziure po dziobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 6 Lutego 2013 Share Napisano 6 Lutego 2013 Winko, a ja klenie lubie łowic na wobki podobne do "żabki" zwłaszcza na DORADO ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi