artech Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 I to niestety ale wszystko jak chodzi o moje wędkarskie relacje, do zobaczenia nad wodą latem Można wiedzieć dlaczego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 W sobotę wyjeżdżam do Niemiec na cztery miesiące a wędki niestety ale zostają w kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Wez ze soba jakiegos travela, tam zawsze jest gdzie polowic. Jak nie jestes zameldowany to wystarczy miec przetłumaczona polska kartę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Sezon 2013 postanowiłem rozpocząć na luzaku - od niedzielnego wypadu nad pobliską rzeczkę. Z założenia miał być to jedynie krótki rekonesans terenu... nie zabrakło jednak miłej niespodzianki.... Na koniec ryba wróciła do wody.... a ja niechcący razem z nią..... To zdjęcie ku przestrodze jak zdradliwy potrafi być zaśnieżony brzeg. Mokry lecz szczęśliwy wróciłem do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Luckycatch, piękny kabanik i postawa godna naśladowania. Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lechfor Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Ładna ryba , to zdjęcie z wczoraj ? Tyle śniegu macie ? U mnie już ani śladu. Lód na stawach już ledwo - ledwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 25 Lutego 2013 Autor Share Napisano 25 Lutego 2013 Luckycatch napisał: Na koniec ryba wróciła do wody.... a ja niechcący razem z nią..... Przyznaj że chciałeś poczuć to co ryba wracając do wody Piękny okaz - GRATY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 @ luckycatch wrażeń sporo miałeś nad wodą włącznie z kąpielą to jest to ,śniegu macie oporowo,a ryba ładniutka .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 lechfor, na Podlasiu śniegu jest jeszcze od groma, na łąkach i w lasach po kolana Przyznaj że chciałeś poczuć to co ryba wracając do wody Nie wątpię, że uczucie musi być piękne. Wolałbym jednak przekonać się o tym latem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Dzisiaj już prawie śniegu nie było,czuć było wiosne w powietrzu a rybki współpracowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 26 Lutego 2013 Autor Share Napisano 26 Lutego 2013 Piękny dorodny okaz- GRATY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baldessarini Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Graty Dawid!!!ty chyba dokarmiasz te rybki ze takie tluste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forelle Napisano 27 Lutego 2013 Share Napisano 27 Lutego 2013 ladne pstragi gratulacje u mnie sezon od 16.marca(pstrag potokowy ,teczak,zrodlak, troc jeziorowa) odliczam dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Dzisiaj pierwszy raz w nowym roku zainicjowałem sezon federkowy Co prawda nie udało się żadnej ryby na brzeg wyciągnąć ponieważ było tylko jedyne branie i jedynie spięty ładnie spasiony klusek który połakomił się na dwa ziarenka kuku Powolutku już białoryb zaczyna ożywać po zimie więc liczę, że już z dnia na dzień będzie coraz lepiej jeśli pogoda będzie tak ładna jak dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Dzisiaj pierwszy raz w nowym roku zainicjowałem sezon federkowy Jak można wiedzieć, rzeka czy jezioro?? Planuje w niedzielę jechać na Odrę za kleniem, ale trochę mnie przeraza wysoki stan wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 To niech cie nie przeraza,klen stoi wtedy przy burtach i podtopionych brzegach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Byłem dzisi na Odrze 2 starorzecza i port rzeczny zero kontaktu z ryba woda wysoka. Jesli klen jest to na głebokiej wodzie w dołkach. Z moich obserwacji wynika ze jak nie ma uklei to innej eyby tez nie ma. Tzn pewnie jest ale głeboko i bardzo leniwa. przedwczoraj polowilem kilka okonkow na paprochy ale stawek byl maly i prowadzilem bardzo wolno po dnie przynete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Kukasz, Oczywiście, że rzeka. Woda w Pasłęce również średnio brudna i dość wysoka jeszcze, ale starałem się szukać miejsc gdzie uciąg wody był spowolniony przez zakola lub powalone drzewa. Przy burtach jeszcze klenia u mnie nie ma(za dużo kaczek przy brzegu), dlatego starałem zarzucać sprzęt między burtą a środkiem rzeki tak żeby nie było za głęboko i za płytko tak z 1,5m głębokości. Ogólnie widziałem, że ludzie łowili z gruntu krąpie i leszczyki, ale to łowili z zanętą i koszykami, a ja po prostu nastawiłem się wyłącznie na klenia. wirefree, Toć wiadome, że jak zimno to ukleja będzie na głębszej wodzie..to dopiero początek ciepła(mam taką nadzieję). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 Wlasnie dlatego jestem zdania ze jak nie ma uklei (nie widac jej) to polowy w ODrze mozna uznac za wypad rekreacyjny tylko i wylacznie. No chyba ze ktos łowi z gruntu to wtedy OK, mozna cos zlowic ale spinning to raczej za wczesnie na Odre. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 heh no tak bo przecież metodą spinningową nie da się obłowić dna,kolego twsiterek 5g główeczka i ogień jutro jadę na ujście Widawy do Odra,liczę na kleniki i jazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 28 Lutego 2013 Share Napisano 28 Lutego 2013 wirefree, Nie sądzę, że masz racje ale nie będę ingerować w Twoje zdanie, bo u mnie uklei nie widać a ojciec co weekend łowi na spławik płoć, klenie, ukleje itd..Może uda mi się również wybrać na spławik to z miłą chęcią porobię zdjęcia złowionym uklejom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 Jutro a raczej dzis jade na starorzecze wieloblota zobaczymy czy klenie juz wyplynely na glowki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 1 Marca 2013 Share Napisano 1 Marca 2013 wirefree, Nie sądzę, że masz racje ale nie będę ingerować w Twoje zdanie, bo u mnie uklei nie widać a ojciec co weekend łowi na spławik płoć, klenie, ukleje itd..Może uda mi się również wybrać na spławik to z miłą chęcią porobię zdjęcia złowionym uklejom No, lepiej nie ingeruj w jego zdanie bo on i tak wie lepiej, w tym i nie tylko tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi