Kukasz Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Witam, byłem dzisiaj nad Odrą w okolicach Jurcza, a dokładniej na przystani Chrobrego. Zmotywowany artykułem i filmem Mariana Firleja w styczniowym WMH, postanowiłem poszukać "zimnych kleni". Na taki wypad zdecydowałem się też bodajże 29 lub 30 grudnia i poskutkował on jednym, za to prawie 50cm kleniem. Dziś natomiast góra była rzeka, stan Odry wysoki, mało gdzie z pod wody wystaje kawałek główki, większość pozalewana no i woda niesamowicie brudna. Tworzę ten temat, ponieważ chciałbym, aby ktoś z okolic wymienionych wyżej miejscowości, dawał znać, jak wygląda danego dnia stan i przejrzystość Odry. Ponadto chciałem poznać Wasze zdanie na temat gruntowego łowienia kleni na kukurydzę lub groch, całkowicie eliminując sypką zanętę, a nęcąc jedynie tym, czym się łowi (kukurydza i groch). To mój pierwszy post na forum, więc od razu pozwolę sobie na przywitanie. Witam wszystkich, kłania się Łukasz z Legnicy, początkujący wędkarz, zwolennik łowienia na feeder Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 3 Lutego 2013 Share Napisano 3 Lutego 2013 Witam w gronie haczykowców. Co do stanu wody na Odrze można korzystać z pogodynki: http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/odra/ Widać dobową zmianę i można w dużej mierze przewidzieć co nas będzie czekało nad wodą. Mi się sprawdza. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi