Owczar Napisano 12 Stycznia 2021 Share Napisano 12 Stycznia 2021 Umawiacie sie czasami na spining? Chętnie się podepne. Moze sb wczesne popoludnie lub nd przed switem? Ostatnio byla duza woda...pewnie mietkow obnizali nie wiem czy to ma duzy wplyw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 13 Stycznia 2021 Share Napisano 13 Stycznia 2021 12 godzin temu, Owczar napisał: Umawiacie sie czasami na spining? Chętnie się podepne. Moze sb wczesne popoludnie lub nd przed switem? Ostatnio byla duza woda...pewnie mietkow obnizali nie wiem czy to ma duzy wplyw... Ja wybieram się w sobotę. Jak coś to pisz priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Hej xls. Byłeś na rybkach czy pogoda nie pozwoliła ? Jakie efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 W dniu 16.01.2021 o 15:57, Konstanty73 napisał: Hej xls. Byłeś na rybkach czy pogoda nie pozwoliła ? Jakie efekty ? Cześć Tak łowiliśmy w sobotę, ale warunki ciężkie - zima, krajobrazy piękne, tylko przelotki zamarzały. Woda podwyższona ale klarowna. Zarówno ja, jak i kolega Owczar bez efektów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Ja z kumplami będziemy w czwartek na Bystrzycy. Oni spin ja prawdopodobnie mucha to zdamy relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 19 Stycznia 2021 Share Napisano 19 Stycznia 2021 Hej. Ide porzucac jutro od ok. 14ej poniżej Skałki. Jak cos dozoba;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 14 godzin temu, Owczar napisał: Hej. Ide porzucac jutro od ok. 14ej poniżej Skałki. Jak cos dozoba;) Daj znać jak tam stan wody i czy coś się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Woda raczej wysoka i mętnawa. Poszedłem od mostu w Skałce w dół lewą stroną. Rzucałem na paprochy, małe kajtki i pijawkę. Kolorki natural i fluo. Wędka bez kontaktu z rybą... czego nie można powiedzieć o mnie... haha... Złapałem tego jegomościa w rękę przy brzegu. Chyba spanikował i zaplątał się w krzakach. Co robił na mieliźnie? Nie wiem. Może mamusia z tatusiem też gdzieś pływa lub to głuptasek z zarybień... wyjąłem go z krzaków i wpuściłem do wody;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 20 Stycznia 2021 Share Napisano 20 Stycznia 2021 Hej. Owczar uważaj na załączanie fotografii niewymiarowych ryb, możesz dostać ostrzeżenie, ja tak miałem. A z drugiej strony to dobrze wróży, że pierwszą rybą w tym roku był szczupak, nawet złapany na rękę. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Raport z krainy pstrąga i lipienia (może faktycznie jest tam jeden pstrąg i jeden lipień 😄) 2 spinningi i 1 muchówka bez kontaktu z rybą. Ciężka sprawa z łowieniem bo jednak Mietków puszcza dużo wody obecnie. Niestety woda na tym odcinku Bystrzycy zamiast się podnieść to zwyczajnie przyśpieszyła i płynie jak wściekła. Ogólnie w tej chwili chyba wszystkie mniejsze rzeki w okolicy mają duży uciąg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 21 Stycznia 2021 Share Napisano 21 Stycznia 2021 Napiszesz gdzie i na jakie przynęty rzucaliscie? Szukaliście ryb w głębokich miejscach? Duże straty w materiale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dEEm Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Milin-Kamionna. Szukaliśmy w głębszych miejscach i na spowolnieniach. Ja łowiłem na streamery, kumple na woblery. Kolega stracił dwa wobki, jeden w wodzie drugi na gałęzi 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 22 Stycznia 2021 Share Napisano 22 Stycznia 2021 Jutro ok 12 30 wybieram sie w okolice Mostu Jarnoltolowskiego. Jak cos piszcie i dozoba;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Byłem na odcinku przed ul Gromadzką. Bez brań. Gdy szarpałem żyłką na zaczepie podrzuciłem w powietrze jakąś małą rybke... może ukleje... ps. podobno wogóle coś nie biorą od tygodnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Byłem w środę nad Bystrzycą. Zaczynałem w pobliżu Karczmy Rzym i szedłem w dół rzeki. Zero brań na gumy, woblery i obrotówki. Ogólnie nie widać żadnych oznak życia w rzece. Następne podejście zrobię w marcu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Hej. Tak obserwuję Wasze wpisy i nie mogę wyjść z podziwu, że w takich warunkach pogodowych macie ochotę na wypad na ryby. Lubię wędkować, ale teraz w tym czasie "wędkuję" tylko na Youtube. Szacunek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 6 Lutego 2021 Share Napisano 6 Lutego 2021 Byłem dzisiaj 1h od elektrowni w Marszowicach w dół ale bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 8 Lutego 2021 Share Napisano 8 Lutego 2021 Tak oto dzisiaj wyglądała rano Bystrzyca przy moście w Samotworze. Będzie czas na porządki w skrzynkach przez najbliższy tydzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Hej. Oto moja dzisiejsza inauguracja sezonu spinningowego. Chciałem zapolować na klenie w okolicach Sadowic a tu trafił się niezły sandacz około 60 cm. Natychmiast po fotce trafił do wody. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Kwietnia 2021 Share Napisano 11 Kwietnia 2021 Gratuluję sandacza i fajnie, że wrócił do wody ale zgodnie z regulaminem nie publikujemy "- ryb, które zostały złowione w okresie ochronnym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Gratulacje Ja korzystając z pogody w ostatnich dniach, poszedłem za kleniem od mostu Ratyńskiego w dół rzeki. Niestety bez efektów :)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konstanty73 Napisano 12 Kwietnia 2021 Share Napisano 12 Kwietnia 2021 Hej Xls, Powiedz coś więcej jak się łowi w tej części rzeki. Zazwyczaj łowię między Skałką a Sadowicami, a chciałbym się wybrać dalej w dół rzeki. Jest tam gdzie zaparkować auto, można swobodnie iść wzdłuż brzegu, są zaczepy i straty w sprzęcie ? z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 W dniu 12.04.2021 o 22:16, Konstanty73 napisał: Hej Xls, Powiedz coś więcej jak się łowi w tej części rzeki. Zazwyczaj łowię między Skałką a Sadowicami, a chciałbym się wybrać dalej w dół rzeki. Jest tam gdzie zaparkować auto, można swobodnie iść wzdłuż brzegu, są zaczepy i straty w sprzęcie ? z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Powiem szczerze pierwszy raz tam zajrzałem, a czaiłem się od tamtego roku. Woda była w sam raz, nie za wysoka ani niska. Jedynie silny prąd trochę przeszkadzał w prowadzeniu woblerków. Miejsca piękne, zbyt wiele drzew nie zalega w wodzie jak na innych odcinkach, fajne łachy przy meandrach porobione. Samochód zostawiłem praktycznie pod mostem (w miarę blisko domu mieszkalnego). W niektórych miejscach ciężki dostęp do brzegu z racji na bujną faunę i florę :-) W kilku miejscach woda podmyła brzegi tak, że podchodząc do skarpy to taflę wody masz 2,5-3 m pod nogami. Na pewno wybiorę się tam w maju jak pogoda dopisze, ale tym razem lewy brzeg będę patrolował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Ja w zeszłym tygodniu byłem na ujściowym odcinku kilka razy. Próbowałem na woblerki i na jakieś larwo podobne gumki na 1-2g czebu ale bez żadnych efektów. Klenie są bo widziałem jednego śniętego i widziałem świeżo skrobane łuski. Ale gdzie on się pokitrały to nie mam pojęcia. Próbowałem na wiosenno-letnich pewnych miejscówkach, próbowałem na innych ciekawych i nic Jedyne co się skusiło to kleszcze, trzeba uważać, raz przeszedłem przez haszcze i miałem ich na sobie kilkanaście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xls Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, jamnick85 napisał: Ja w zeszłym tygodniu byłem na ujściowym odcinku kilka razy. Próbowałem na woblerki i na jakieś larwo podobne gumki na 1-2g czebu ale bez żadnych efektów. Klenie są bo widziałem jednego śniętego i widziałem świeżo skrobane łuski. Ale gdzie on się pokitrały to nie mam pojęcia. Próbowałem na wiosenno-letnich pewnych miejscówkach, próbowałem na innych ciekawych i nic Jedyne co się skusiło to kleszcze, trzeba uważać, raz przeszedłem przez haszcze i miałem ich na sobie kilkanaście... Polecam impregnacje spodni i butów permetryną w spray'u. Stosuje od kilku sezonów i nie miałem ani jednego:-) Kilkanaście złotych i masz pokój na sezon. Poszukaj na allegro, jest tego pełno. Ja akurat stosuje spray do spryskiwania budy-legowisk dla psów że względu na łatwa aplikacje i brak zapachow/odbarwień odzieży. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi