Tomek2698 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Witam mam parę pytań: 1. Czy jeżeli wyrobię sobie kartę wędkarską i będę mógł łowić na spławik na 2 wędki to mój ojciec który nie posiada karty będzie mógł "doglądać" jedną z wędek ? 2. Czy jak że mam 14 lat i jestem zwolniony z opłaty za egzamin na kartę wędkarską. Czy jak zaliczę "egzamin" u skarbnika w kole w mojej miejscowości. To czy coś będę płacił? Czy skarbnik mi wypisze że zdałem weźmie 2 zdjęcia i żadnej opłaty i każe się skierować do starostwa powiatowego po kartę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Niestety łowić mozesz tylko sam,za egzamin i karte musisz zaplacic z tym ze bedziesz miał 50%zniżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Musol Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Lowisz sam, ale mozesz/musisz miec opiekuna. Czyli rozkladasz 2 splawiki,jak idzie kontrola to tata wycofuje sie w tyl i przyglada sie jak lapiesz,a tak to lapiecie oboje =) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Nie musi mieć żadnego opiekuna,nie gadaj chlopakowi takich bzdur,chyba że po 22,powiedz ojcu niech wyrobi karte,co prawda zplaci normalnie ale na jego karte możecie łapać we dwoje on jako twój opiekun i tylko metodą gruntową albo spławik na jedną wedke na głowe,to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Jeśli chcesz łowić tylko na spławik i grunt, to jednak lepiej chyba opłacić na Ciebie - ponad 150 zł do przodu jesteś ze względu na składki członka uczestnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Stary nie polowi na karte mlodego,5oo zl mandatu i przepadek sprzetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 Rapa-man, ma rację - ojciec nie może doglądać wędek, bo grozi to mandacikiem. Ale kol. Tomek2698, może sam lowić i korzystać ze zniżek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuczu Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Mam pytanie , czy 14 latek musi zdawać na karte , a jak tak to łatwiejsze są pytania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 a jak tak to łatwiejsze są pytania ? Jak masz kogoś z rodziny w PZW to pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igen Napisano 17 Listopada 2013 Share Napisano 17 Listopada 2013 Ja mam 14 lat i w tym roku zdałęm egzamin. Nie był trudny, wystarczyło znać PAPR. Taka jakby kartkówka w przyjemnej atmosferze. Na internecie widziałęm stronę z przykłądowymi pytaniami, możesz sprawdzić swoją wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 15 Kwietnia 2014 Share Napisano 15 Kwietnia 2014 Prawnik radzi - Obowiązkowa karta wędkarska http://www.ww.media.pl/?page=PArticleViewer&nid=5556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi