Kukasz Napisano 17 Marca 2013 Share Napisano 17 Marca 2013 Witam, chciałbym podpytać czy ktoś z Was zna ten odcinek Kaczawy? Byłem tam w tamtym roku 2 lub 3 razy wracając z Odry. Wyniki mizerne, bo głównie kiełbie się czepiały i ukleje. Ojciec złowił okonia a ja klenika. Tym co przykuło moją uwagę było jedno ciut mocniejsze branie, po chwili wyłożył mi się na powierzchni leszcz, lecz niestety wypiął się(chwilę wcześniej bawiłem się hamulcem kołowrotka). W obliczu samej drobnicy, ten leszcz napawał mnie optymizmem i nabrały trochę wartości opowieści znajomych o rybach cofających się z Odry. Myślicie, że rzeczywiście można na tym odcinku Kaczawy trafić każdą rybę, która występuje w Odrze?? Jak się zapatrujecie na połów feederem w takiej rzece w chwili obecnej, mam na myśli podniesiony stan i nieco "trąconą" barwę?? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinex181 Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Jeśli chodzi o fajne miejscówki z Odry w stronę tamy to jedyna którą znam to okolice elektrowni wodnej - trafiały się fajne bolenie Ryby się cofają, a większość miłośników spławika zasiada okolice wsi Kwiatkowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 8 Lipca 2013 Share Napisano 8 Lipca 2013 @ Cinex181 Gdzie ta elektrownia jest, możesz przybliżyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinex181 Napisano 11 Lipca 2013 Share Napisano 11 Lipca 2013 Przybliżyć.. hmm od samego ujścia kaczawy do odry musiałbyś trochę przejść, ale dojechać tam możesz jadąc z lisowic w kierunku prochowickiego rynku. Mijasz most na kaczawie, 4 domy za mostem po lewej jest żużlowa droga którą dojedziesz pod samą elektrownię, droga biegnie wzdłuż młynówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukasz Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 Jestem zwolennikiem gruntówki, ale nie mam pojęcia jak łowić w Kaczawie.... Łowiłem z koszykiem, ale mam wrażenie że robię za dużo zamieszania i w okolicy haczyka zostają same kiełbie i uklejki. Z drugiej strony może wpływ ma godzina, ponieważ zazwyczaj jak juz trafiałem na Kaczawę to około godziny 10 rano. Jeżeli jest tu ktoś kto łowi tam regularnie, to proszę przybliżyć mi techniki, przynęty, godziny i miejsca w których łowić wiem, że proszę o dosyć dużo, ale moje dotychczasowe doświadczenia na Kaczawie niczego mnie nie nauczyły ;p ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gnat Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 @ Cinex181 Czy to tutaj => http://wikimapia.org/#lang=pl&lat=51.275525&lon=16.352903&z=18&m=b ? A jeszcze jedno pytanie, bo nigdy nie byłem na odrze (kwiatkowice). Możesz mi zapodać linka z tej mapy http://wikimapia.org/#lang=pl&lat=51.279260&lon=16.429281&z=14&m=b gdzie na odrze łapać na spining. Bo zupełnie nie znam tych rejonów. Ta mapa jest spoko bo można podać dokładnego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi